2020. augusztus 13. // Ipoly névnap

A vb-csapatba kerülésért küzd a veszprémi tornász

2019. április 3. 20:00
A Veszprémi Torna Club junior tehetsége, Gesztesi Lili a hétvégén a 25. Matolay Elek Nemzetközi Tornaversenyen szerepelt.

Március utolsó hétvégéjén Kiskunfélegyházán rendezték meg a nívós és nemzetközi mezőnyben is népszerű 25. Matolay Elek Nemzetközi Tornaversenyt. Kilenc ország tornászai szerepeltek három korcsoportban – serdülők, juniorok és felnőttek – a megmérettetésen, ahol három verseny is folyt egyidejűleg: a nemzetközi versenyben az összetett és szerenkénti megmérettetés, az ifi (junior) korcsoport Budapest-Vidék egyéni bajnoksága, valamint a Szuper Csapatbajnokság első fordulója.

A Szuper Csapatbajnokságon a kiírás szerint az egyesületek állítanak ki olyan csapatokat, amelyben minden korcsoporthoz tartozó tornásznak szerepelnie kell.

A Veszprémi Torna Club (VTC) junior kiválósága, Gesztesi Lili másfél év kihagyás után először állt a szerekhez versenykörülmények között. Árkovits Krisztina tanítványa egyéniben a veszprémi színeket képviselte, míg a Szuper Csapatbajnokságon a Győri AC csapatához tartozott.

Gesztesi Lili és Árkovits Krisztina - Fotó: VTCGesztesi Lili és Árkovits Krisztina - Fotó: VTC

A szombati nemzetközi mezőny összetett programjában mind a négy szer sorra került. Kisebb hibák mellett Gesztesi Lili 44,4 pontot tornázott a négy szeren együtt, amivel a 38 fős nemzetközi mezőny 16. helyén végzett többszörös holtverseny mellett, 4,3 ponttal lemaradva az első helyezett Makovits Myrtilltől (Dunaferr SE). Ugráson 9., korláton 13., talajon 15, gerendán 20. lett, így a vasárnapi szerenkénti döntőben nem vett részt egyik szeren sem.

Az ifi Budapest-Vidék egyéni bajnokság összetett versenyében a vidék 4. helyezettje lett, míg gerendán és ugráson a bronzérmet szerezte meg.

A Szuper Csapatbajnokságon a Győri AC együttese – Bársony Bertilla, Czelter Vivien, Benkő Dorka Petra, Fehér Nóra és Gesztesi Lili – a 6. helyen zárt.

A seregszemle egyidejűleg az első válogató versenye volt a 2019 júniusában, Győrben sorra kerülő junior világbajnokságnak. A vb-csapatba kerüléshez a következő megmérettetés Lili számára a májusi ifi egyéni ob lesz.

vehirsport.hu

További cikkek

Zöld utat kapott az új tornacsarnok építése
Zöld utat kapott az új tornacsarnok építése
Hamarosan megkezdődhet a Veszprémi Torna Club (VTC) új, európai színvonuló tornász gyakorló csarnokának építése a Városi Stadionban.
A VTC bajnokokat szeretne nevelni! – Marosvölgyi Tamás
A VTC bajnokokat szeretne nevelni! – Marosvölgyi Tamás
Ha minden jól megy, akkor még a nyáron megkezdődhet Európa egyik legkorszerűbb tornacsarnokának építése a Városi Stadionban. Marosvölgyi Tamás, a Veszprémi Torna Club elnöke a vehir.hu megkeresésére hangsúlyozta: egyetlen céljuk örömet szerezni, vidámságot vinni a náluk fejlődő gyermekek és szüleik életébe.
Méltó, európai színvonalú otthont kapnak a veszprémi tornászok
Méltó, európai színvonalú otthont kapnak a veszprémi tornászok
Nemcsak hazánk, hanem Európa egyik legkorszerűbb tornacsarnoka épülhet meg a jövőben Veszprémben, a Városi Stadion beruházássorozatának első lépéseként – tudtuk meg a Veszprémi Torna Club csütörtök délután tartott sajtótájékoztatóján.
Veszprémi sikerek utánpótlás női tornában
Veszprémi sikerek utánpótlás női tornában
Mozgalmas és eredményes időszakát éli az ötvenéves jubileumát ünneplő Veszprémi Torna Club.
Sikerrel kezdték a tavaszi versenyszezont a veszprémi tornászok
Sikerrel kezdték a tavaszi versenyszezont a veszprémi tornászok
A Veszprémi Torna Club (VTC) versenyzői szépen helytálltak a leány utánpótlás országos csapatbajnokság első fordulójában.
2020. augusztus 13. // Ipoly névnap