Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Esélyegyenlőségi nap Veszprémben

2008. május 14. 11:51
Az esélyegyenlőségi nap sok tanulságos, megtapasztalható dolgot tartogat a társadalom ép tagjai számára. Ezek közül talán a legkézzelfoghatóbb az az interaktív akadálypálya lesz, amit kipróbálva első kézből tapasztalhatjuk meg a sérültek mindennapi küzdelmeit.
A Mozgássérültek Aktív Egyesülete, a Mozgássérültek Veszprém megyei Egyesülete, a Vakok és Gyengénlátók Veszprém Megyei Egyesülete és a Siketek és Nagyothallók Veszprém Megyei Szervezete összefogásának köszönhetően valósul meg 17-én az első veszprémi esélyegyenlőségi nap. A hagyományteremtő céllal életre hívott rendezvény egy korábbi együttműködési nyilatkozatnak az eredménye, amit a megye sérültjeit összefogó szervezetek kötöttek. Az esélyegyenlőségi nap azonban korántsem az egyetlen célja volt az összefogásnak: az érintettek emellett megállapodtak abban is, hogy érdekeiket ezentúl egymást segítve, támogatva képviselik – mondta el a Vehírnek Mesterházy Zsolt főszervező.
Az egészségügyi és szociális bizottság elnöke is üdvözölte a kezdeményezést. Kérdésünkre elmondta: a város vezetése nagyra értékeli, hogy a civilek saját magukat aktiválják ezért minden lehetséges eszközzel támogatják a város intézményein keresztül a rendezvényt. Ugyanazon a pályán játszunk, csak nekik nehezebb, de ezt nem szabad érezniük, s ha pozitívan állunk hozzá a közös „játékhoz”, nem is érzik a közöttünk lévő különbséget – mondta a rendezvénnyel kapcsolatban dr. Strenner Zoltán.

A programok széles skálájába kulturális fesztivál szakmai programok bemutatók és kiállítások, sportesemények is helyet kapnak. A részletes programot honlapunk eseménynaptárában találhatják meg.
   
Zatkalik-Peresztegi Virág
további cikkek
Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok oktatás Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok A veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola ad otthont a Szabó Szabolcs Alapítvány vándorkupájának. A versenyre az ország tizenhárom iskolájából érkeztek hetedikes és nyolcadikos diákok, hogy összemérjék tudásukat a természettudományok területén. ma 14:11 Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson gazdaság Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson Uniós forrás és állami támogatás nélkül, kizárólag saját erőből építette fel Csatári László nemesvámosi vállalkozó cégcsoportjának legújabb üzemcsarnokát és gyártósorát, ahol olyan víz-, gáz-, csatorna-, és elektromos vezetékeket gyártanak, amit egész Európában forgalmaznak majd. A beruházás egy igazi polgári vállalkozói mentalitást tükröz, aminek a helyi gazdasági környezet is kedvez, hangzott el a csütörtöki átadóünnepségen. ma 14:04 Lakótelepen élni jó, ezt már zászló is hirdeti Lakótelepen élni jó, ezt már zászló is hirdeti Csütörtökön ünnepélyes körülmények között felavatták a Jutasi lakótelep hivatalos zászlóját. ma 18:01 Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként közgyűlés Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként Beszámolt a rendőrkapitány, ötvenezres támogatást biztosít az önkormányzat az újszülötteknek – ülésezett a képviselő-testület csütörtökön. tegnap 15:06

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.