2020. július 8. // Ellák névnap

Sikerrel kezdték a tavaszi versenyszezont a veszprémi tornászok

2019. április 8. 20:37
A Veszprémi Torna Club (VTC) versenyzői szépen helytálltak a leány utánpótlás országos csapatbajnokság első fordulójában.

Március 23-án Budapesten a központi Tornacsarnokban rendezték meg az I. osztályban a leány utánpótlás országos csapatbajnokság első fordulóját. A versenynapon három korcsoport csapatai versenyeztek egymás után: gyermek kezdő, gyermek haladó és serdülő korcsoportok. Ezekben a korosztályokban még nem tartanak egyéni bajnokságot.

A Veszprémi Torna Club a gyermek haladó korcsoportban indította versenyzőit: Garai Zarát, Kugler Hannát, Kutasi Hannát és Tamás Lizát. A lányok először szerepeltek I. osztályú versenyen, így néhol még hiányosak voltak a gyakorlataik, mert csak a teljesen kész elemek kerültek bele a versenyprogramjukba.

Fotó: VTCFotó: VTC

A kilenc együttesből álló korosztályos mezőnyben a tavaszi szezonban sorra kerülő két megmérettetésen kötelező gyakorlatokkal szerepelnek a lányok. Szigorú és magas követelmény rendszernek kell megfelelni mind a négy szeren: ugráson, korláton, gerendán és talajon.

Árkovits Krisztina, Puskás Csabáné, Szám Péter, Szabó Sándor és Szokoly Réka tanítványai szépen kivitelezett gyakorlatokkal, kisebb rontások mellett a csapatversenyben szépen helytálltak, s a hetedik helyen végeztek.

A veszprémi alakulatból Kutasi Hanna szerepelt a legeredményesebben, aki a négy szer összetett pontszáma alapján a harmincnyolc fős mezőny tizenkettedik helyén végzett. A bajnokság első tizenöt helyezettje kap meghívást minden évben az utánpótlásválogatottba.

vehirsport.hu

További cikkek

Zöld utat kapott az új tornacsarnok építése
Zöld utat kapott az új tornacsarnok építése
Hamarosan megkezdődhet a Veszprémi Torna Club (VTC) új, európai színvonuló tornász gyakorló csarnokának építése a Városi Stadionban.
A VTC bajnokokat szeretne nevelni! – Marosvölgyi Tamás
A VTC bajnokokat szeretne nevelni! – Marosvölgyi Tamás
Ha minden jól megy, akkor még a nyáron megkezdődhet Európa egyik legkorszerűbb tornacsarnokának építése a Városi Stadionban. Marosvölgyi Tamás, a Veszprémi Torna Club elnöke a vehir.hu megkeresésére hangsúlyozta: egyetlen céljuk örömet szerezni, vidámságot vinni a náluk fejlődő gyermekek és szüleik életébe.
Méltó, európai színvonalú otthont kapnak a veszprémi tornászok
Méltó, európai színvonalú otthont kapnak a veszprémi tornászok
Nemcsak hazánk, hanem Európa egyik legkorszerűbb tornacsarnoka épülhet meg a jövőben Veszprémben, a Városi Stadion beruházássorozatának első lépéseként – tudtuk meg a Veszprémi Torna Club csütörtök délután tartott sajtótájékoztatóján.
Veszprémi sikerek utánpótlás női tornában
Veszprémi sikerek utánpótlás női tornában
Mozgalmas és eredményes időszakát éli az ötvenéves jubileumát ünneplő Veszprémi Torna Club.
A vb-csapatba kerülésért küzd a veszprémi tornász
A vb-csapatba kerülésért küzd a veszprémi tornász
A Veszprémi Torna Club junior tehetsége, Gesztesi Lili a hétvégén a 25. Matolay Elek Nemzetközi Tornaversenyen szerepelt.
2020. július 8. // Ellák névnap