2020. január 18. // Piroska névnap

Címeres mezt húzhatott a jégkirálynő

2019. április 16. 20:12
Máhl Fruzsina személyében – megyénk történelmében először – válogatott játékossal szolgált a Jéglovagok a korosztályos nemzeti válogatottnak, amely március utolsó hétvégéjén Budapesten Ausztria ellen játszott felkészülési mérkőzést.

Hogy is szól a dalocska? Csak egy icipici hó kell és még egy jó barát, mert nélküled nem készül el a hóember, biz’ ő is vár ma rád! S úgy vajon, hogy csengne, ha a pici havat a tükörsima jég, a jó barátot Máhl Fruzsina, a hóembert pedig a nemzeti U14-es jégkorong válogatott jelentené? Nos, ha dalban nem is hallhatjuk így, látni viszont láthatjuk, az eredményeket pedig tapasztalhatjuk: ugyanis a veszprémi Jéglovagok – megyénk történelmében először – játékossal szolgált a korosztályos nemzeti válogatottnak.

Máhl Fruzsina (18-as mezben) kiemelkedik a lányok közül - Fotók: Gál AdorjánMáhl Fruzsina (18-as mezben) kiemelkedik a lányok közül - Fotók: Gál Adorján

– Hét esztendővel ezelőtt a frissen alakult jéglovagok között egy hétéves pici lány is ütőt ragadott… – emlékezett vissza a vehirsport.hu megkeresésére Wehli Márk, a veszprémi hokisok edzője. – Máhl Fruzsina lassan már felnőtt, de a sportág iránti szeretete csak tovább mélyült dolgos évei alatt. Ugyanis becsülettel helytáll a korosztályos csapatokban, s évről évre bizonyítja, hogy bizony a srácokkal is felveszi a kesztyűt a pályán – árulta el a szakember, akitől azt is megtudhattuk, hogy az ő és a királynék városának reménysége mára már két csapatban is terelgeti a korongot: Fruzsina hazai jégen a Veszprém U12-es gárdájának kapitánya, míg Székesfehérváron a női bajnokság U25-ös alakulatának (mindössze 13 esztendősen!) meghatározó alakja.

– Alázata és szorgalma az idei szezonban mindkét helyen meghozta gyümölcsét: a felnőtt női ligában tizenegy mérkőzésen lépett jégre, ahol tizennégy góllal és egy assziszttal is büszkélkedhet. A Jéglovagok utánpótláscsapatánál pedig huszonegy mérkőzésen cipelte hátán az alakulatot, néha akár egymaga eldöntve az adott mérkőzést – mesélt büszkén tanítványáról Wehli, aki hozzátette, hogy Fruzsi teljesítményét és megbízhatóságát ismerve nem meglepetés, hogy meghívást kapott a nemzeti U14-es válogatottba.

– Március utolsó hétvégéjén – első Veszprém megyeiként – Ausztria legjobbjai ellen mutatkozhatott be Budapesten a hazai rendezésű világbajnokság előtti felkészülési mérkőzésen. Gólt ugyan nem szerzett a 4-2-re megnyert összecsapáson, de fegyelmezett és megbízható játékára még véletlenül sem lehetett panasz – húzta alá Márk, majd búcsúzásképp hozzáfűzte, reméli, hogy sokat hallhatunk még Fruzsiról mind az aktuális bajnokságban, mind a válogatottban is, ahol a fiúk előtt sikerült megtörnie a „jeget”.

Simon Dani

További cikkek

Nyolcadik helyen zárta az Eb-t a férfi válogatott
Nyolcadik helyen zárta az Eb-t a férfi válogatott
A magyar férfi vízilabda-válogatott a nyolcadik helyen végzett a barcelonai Európa-bajnokságon, miután a szombati helyosztón 9-8-ra kikapott az orosz együttestől.
Vereség Montenegrótól, 7. helyért játszik a férfiválogatott
Vereség Montenegrótól, 7. helyért játszik a férfiválogatott
A magyar férfi vízilabda-válogatott 7-6-ra kikapott Montenegró csapatától a Barcelonában zajló Európa-bajnokság csütörtöki mérkőzésén, így szombaton a hetedik helyért játszhat.
Kikapott a szerbektől a negyeddöntőben a férfiválogatott
Kikapott a szerbektől a negyeddöntőben a férfiválogatott
A magyar férfi vízilabda-válogatott 8-5-re kikapott a címvédő és olimpia bajnok Szerbia csapatától a Barcelonában zajló Európa-bajnokság keddi negyeddöntőjében.
A legjobb négy közé jutott a női vízilabda-válogatott
A legjobb négy közé jutott a női vízilabda-válogatott
A címvédő magyar női vízilabda-válogatott elődöntőbe jutott a barcelonai Európa-bajnokságon, mivel a hétfői negyeddöntőben 10-9-re legyőzte az olasz együttest.
Hollandia legyőzésével negyeddöntős a magyar válogatott
Hollandia legyőzésével negyeddöntős a magyar válogatott
A magyar férfi vízilabda-válogatott bejutott a negyeddöntőbe a barcelonai Európa-bajnokságon: Märcz Tamás együttese vasárnap a nyolc közé jutásért rendezett mérkőzésen 12-9-re legyőzte a hollandokat.
2020. január 18. // Piroska névnap