2020. március 31. // Árpád névnap

Veszprémből indul az országos rollerfelvonulás

2019. május 28. 15:05
Veszprémben extrém sportolók vonulnak utcára az UP! zenekar frontembere, Újvári Péter vezetésével. A rolleresek mellett elektromos egykerekűsöket, hoverboardosokat, kerékpárosokat, gördeszkásokat, longboardosokat és görkorisokat is várnak még a június 1-jei Rolling Day-re, hogy egy komoly tömeg guruljon végig a belvároson, ezzel is demonstrálva: környezetszennyezés nélkül is lehet közlekedni.

Június 1-jén országos családi sportnapot és gurulófelvonulást szerveznek Veszprémben a Dechatlon támogatásával. A városból indul a rolleresek országos felvonulása, a Rolling Day, ahol a résztvevők bármilyen guruló közlekedési eszközzel csatlakozhatnak a nem mindennapi kezdeményezéshez. Az extrém sportolók ugyanis már a részvételükkel is komoly erőt képviselnek a klímaváltozás elleni példamutatásban.

„Berlinben 10 000 elektromos roller van, Párizsban körülbelül 5 000, Budapesten ugyan csak 200 darab, de két-három év múlva már itthon is rengeteg, különböző gurulóeszközzel közlekedő lesz az utcákon. Ezzel tudjuk magunkat és a bolygónkat is egészségesen tartani. Ha csak ennyit teszünk a pusztuló környezetünk megóvása érdekében, már büszkén kihúzhatjuk magunkat. Emellett célunk a baleset-megelőzés is, felkészítve a gyalogosokat és a gépjárművek vezetőit a legújabb guruló eszközök érkezésére és az azokkal való közlekedésre” – mondta el Újvári Péter, a guruló sportok nagykövete, a rendezvény főszervezője.

A 2001-ben visszavonult UP! zenekar tagjai idén májustól újra aktívak és az első daluk, az Élj! mellett az énekes megírja a Rolling Day indulóját is.

A veszprémi sportnap 9:00-kor kezdődik és 18:00-ig tart, a felvonulás pedig 16:00-kor indul a belvárosból és 17:00 óráig tart. A helyszínen a Dechatlon kihelyezett sporteszközeit is kipróbálhatják a látogatók, ráadásul streetball challenge is várja a vállalkozó kedvűeket. Mindezt teljesen ingyenesen.

A rolleresek és extrém sportolók Veszprém után Nyíregyháza, Debrecen, Miskolc, Budapest utcáin is végiggurulnak.

További információk ITT.

vehirsport.hu

További cikkek

Átlátszó pormaszkunk és mindenhova követő teniszlabdánk is lehet a jövőben
Átlátszó pormaszkunk és mindenhova követő teniszlabdánk is lehet a jövőben
A 2020-as CES-en bemutatták azt is, hogy a jövőben lehet egy házi BB-8-ünk, vagy akár szövetvárosba is költözhetünk. Aki akar, tiszta levegőt is szívhat.
Rekord összeget költhetnek a vásárlók idén decemberben
Rekord összeget költhetnek a vásárlók idén decemberben
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) várakozása szerint decemberben a teljes hazai kiskereskedelmi forgalom túllépheti az 1200 milliárd forintot, a szervezet 5 százalék körüli növekedésre számít az előző év azonos hónapjához képest.
KVÍZ: 20 éve várjuk a levelünket a Roxfortból
KVÍZ: 20 éve várjuk a levelünket a Roxfortból
20 éve jelent meg Magyarországon a varázsos univerzumba bevezető első Harry Potter kötet. Ünnepi kvízünkben tíz kérdésre válaszolva tesztelhetjük, hogy mennyire mozgunk otthonosan a kvi(z)ddics pályán.
Jég nélkül nehezebb, de nem lehetetlen
Jég nélkül nehezebb, de nem lehetetlen
Közel sem egyszerű, de egyben szerencsés helyzetben vannak a Veszprémi Jéglovagok utánpótláskorú jégkorongozói. Az egyesületnek a közelmúltban ugyanis több költözést is meg kellett élnie az uszoda beruházása miatt. A város támogatásával azonban a sátras kispálya kibővülhet, és szabványos méretű jégfelületre növelve a Tüzér utcába költözik az őszi évszak folyamán.
A sport és a tanulás erősítik egymást
A sport és a tanulás erősítik egymást
Jó hangulatú beszélgetésen vehettek részt, akik szombaton kora délután a Vasas Sportpályára látogattak. A Fiatalok Napján sportról, karrierről és tanulásról beszélt Rasovszky Kristóf, Nagy László, Porga Gyula, Orbán Éva és Szentgyörgyi Rómeó.
2020. március 31. // Árpád névnap