2022. november 26.
//
Virág névnap

Veszprémből indul az országos rollerfelvonulás

2019. május 28. 15:05
Veszprémben extrém sportolók vonulnak utcára az UP! zenekar frontembere, Újvári Péter vezetésével. A rolleresek mellett elektromos egykerekűsöket, hoverboardosokat, kerékpárosokat, gördeszkásokat, longboardosokat és görkorisokat is várnak még a június 1-jei Rolling Day-re, hogy egy komoly tömeg guruljon végig a belvároson, ezzel is demonstrálva: környezetszennyezés nélkül is lehet közlekedni.

Június 1-jén országos családi sportnapot és gurulófelvonulást szerveznek Veszprémben a Dechatlon támogatásával. A városból indul a rolleresek országos felvonulása, a Rolling Day, ahol a résztvevők bármilyen guruló közlekedési eszközzel csatlakozhatnak a nem mindennapi kezdeményezéshez. Az extrém sportolók ugyanis már a részvételükkel is komoly erőt képviselnek a klímaváltozás elleni példamutatásban.

„Berlinben 10 000 elektromos roller van, Párizsban körülbelül 5 000, Budapesten ugyan csak 200 darab, de két-három év múlva már itthon is rengeteg, különböző gurulóeszközzel közlekedő lesz az utcákon. Ezzel tudjuk magunkat és a bolygónkat is egészségesen tartani. Ha csak ennyit teszünk a pusztuló környezetünk megóvása érdekében, már büszkén kihúzhatjuk magunkat. Emellett célunk a baleset-megelőzés is, felkészítve a gyalogosokat és a gépjárművek vezetőit a legújabb guruló eszközök érkezésére és az azokkal való közlekedésre” – mondta el Újvári Péter, a guruló sportok nagykövete, a rendezvény főszervezője.

A 2001-ben visszavonult UP! zenekar tagjai idén májustól újra aktívak és az első daluk, az Élj! mellett az énekes megírja a Rolling Day indulóját is.

A veszprémi sportnap 9:00-kor kezdődik és 18:00-ig tart, a felvonulás pedig 16:00-kor indul a belvárosból és 17:00 óráig tart. A helyszínen a Dechatlon kihelyezett sporteszközeit is kipróbálhatják a látogatók, ráadásul streetball challenge is várja a vállalkozó kedvűeket. Mindezt teljesen ingyenesen.

A rolleresek és extrém sportolók Veszprém után Nyíregyháza, Debrecen, Miskolc, Budapest utcáin is végiggurulnak.

További információk ITT.

vehirsport.hu

További cikkek

MEGVALÓSULT A „MOZDULJ KÖZÉP-DUNÁNTÚL!” CÍMŰ PROJEKT
Átlátszó pormaszkunk és mindenhova követő teniszlabdánk is lehet a jövőben
Átlátszó pormaszkunk és mindenhova követő teniszlabdánk is lehet a jövőben
A 2020-as CES-en bemutatták azt is, hogy a jövőben lehet egy házi BB-8-ünk, vagy akár szövetvárosba is költözhetünk. Aki akar, tiszta levegőt is szívhat.
Rekord összeget költhetnek a vásárlók idén decemberben
Rekord összeget költhetnek a vásárlók idén decemberben
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) várakozása szerint decemberben a teljes hazai kiskereskedelmi forgalom túllépheti az 1200 milliárd forintot, a szervezet 5 százalék körüli növekedésre számít az előző év azonos hónapjához képest.
KVÍZ: 20 éve várjuk a levelünket a Roxfortból
KVÍZ: 20 éve várjuk a levelünket a Roxfortból
20 éve jelent meg Magyarországon a varázsos univerzumba bevezető első Harry Potter kötet. Ünnepi kvízünkben tíz kérdésre válaszolva tesztelhetjük, hogy mennyire mozgunk otthonosan a kvi(z)ddics pályán.
Proaktív megoldás a passzívlakás
Proaktív megoldás a passzívlakás
A XVII. századi Izlandon építettek először ilyen házakat, majd az 1800-as évek végén egy tengerjáró hajóban alkalmazták elsőként azokat a megoldásokat, amelyek egy évszázaddal később a ma ismert passzívházak technológiáját megalapozták. Környezettudatosság, energiahatékonyság és befektetés. Egy szakember vezetett körbe a passzívházak kérdéskörén.