Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A tisztább levegőért gurultak Veszprémben

2019. június 4. 16:52
Az UP! frontembere, Újvári Péter vezette azt a hatvan főből álló lelkes keménymagot, amely a hétvégén felvonult Veszprémben, hogy felhívja a figyelmet a környezetkímélő, alternatív közlekedésre és a biztonságra.

A Rolling Day névre keresztelt sportnappal egybekötött rollerfelvonulás összesen 500-600 embert vonzott Veszprémben, ami az 55 936 lélekszámú magyarországi városban rendkívül jó arány. A Dechatlon jóvoltából kihelyezett különböző sporteszközöket több százan próbálták ki. Míg a rollerfelvonuláson mintegy hatvan fő vonult fel, a legtöbben a rollert választották a közös, figyelemfelhívó guruláshoz. A Rolling Day, új magyar közösségi kezdeményezés Veszprémben nagy sikert aratott.

Újvári Péter főszervező szerint a veszprémi gurulóközösség az egyik leglelkesebb csapat, akikkel eddig találkozott. – Jó érzés, hogy ilyen sokan csatlakoztak hozzánk és, hogy már Veszprémben is ilyen népszerűek a különböző gurulóeszközök. Ez szerintünk még inkább azt támasztja alá, hogy igenis el kell kezdenünk beszélni ez ezekkel való biztonságos közlekedésről, hiszen már nem csak Budapest érintett az alternatív gurulóeszközök kérdésében.

Veszprém után Nyíregyházán a sor, a következő Rolling Dayt ott rendezik meg a nyár folyamán. A szervezők várják az érdeklődő, nemes ügyért tenni kívánó rollereseket, longboardosokat, gördeszkásokat, görkorisokat, egykerekűeseket, e-rollereseket és extrém guruló sportolókat, bringásokat.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.