2020. április 3. // Buda, Richárd névnap

A tisztább levegőért gurultak Veszprémben

2019. június 4. 16:52
Az UP! frontembere, Újvári Péter vezette azt a hatvan főből álló lelkes keménymagot, amely a hétvégén felvonult Veszprémben, hogy felhívja a figyelmet a környezetkímélő, alternatív közlekedésre és a biztonságra.

A Rolling Day névre keresztelt sportnappal egybekötött rollerfelvonulás összesen 500-600 embert vonzott Veszprémben, ami az 55 936 lélekszámú magyarországi városban rendkívül jó arány. A Dechatlon jóvoltából kihelyezett különböző sporteszközöket több százan próbálták ki. Míg a rollerfelvonuláson mintegy hatvan fő vonult fel, a legtöbben a rollert választották a közös, figyelemfelhívó guruláshoz. A Rolling Day, új magyar közösségi kezdeményezés Veszprémben nagy sikert aratott.

Újvári Péter főszervező szerint a veszprémi gurulóközösség az egyik leglelkesebb csapat, akikkel eddig találkozott. – Jó érzés, hogy ilyen sokan csatlakoztak hozzánk és, hogy már Veszprémben is ilyen népszerűek a különböző gurulóeszközök. Ez szerintünk még inkább azt támasztja alá, hogy igenis el kell kezdenünk beszélni ez ezekkel való biztonságos közlekedésről, hiszen már nem csak Budapest érintett az alternatív gurulóeszközök kérdésében.

Veszprém után Nyíregyházán a sor, a következő Rolling Dayt ott rendezik meg a nyár folyamán. A szervezők várják az érdeklődő, nemes ügyért tenni kívánó rollereseket, longboardosokat, gördeszkásokat, görkorisokat, egykerekűeseket, e-rollereseket és extrém guruló sportolókat, bringásokat.

vehirsport.hu

További cikkek

Átlátszó pormaszkunk és mindenhova követő teniszlabdánk is lehet a jövőben
Átlátszó pormaszkunk és mindenhova követő teniszlabdánk is lehet a jövőben
A 2020-as CES-en bemutatták azt is, hogy a jövőben lehet egy házi BB-8-ünk, vagy akár szövetvárosba is költözhetünk. Aki akar, tiszta levegőt is szívhat.
Rekord összeget költhetnek a vásárlók idén decemberben
Rekord összeget költhetnek a vásárlók idén decemberben
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) várakozása szerint decemberben a teljes hazai kiskereskedelmi forgalom túllépheti az 1200 milliárd forintot, a szervezet 5 százalék körüli növekedésre számít az előző év azonos hónapjához képest.
KVÍZ: 20 éve várjuk a levelünket a Roxfortból
KVÍZ: 20 éve várjuk a levelünket a Roxfortból
20 éve jelent meg Magyarországon a varázsos univerzumba bevezető első Harry Potter kötet. Ünnepi kvízünkben tíz kérdésre válaszolva tesztelhetjük, hogy mennyire mozgunk otthonosan a kvi(z)ddics pályán.
Jég nélkül nehezebb, de nem lehetetlen
Jég nélkül nehezebb, de nem lehetetlen
Közel sem egyszerű, de egyben szerencsés helyzetben vannak a Veszprémi Jéglovagok utánpótláskorú jégkorongozói. Az egyesületnek a közelmúltban ugyanis több költözést is meg kellett élnie az uszoda beruházása miatt. A város támogatásával azonban a sátras kispálya kibővülhet, és szabványos méretű jégfelületre növelve a Tüzér utcába költözik az őszi évszak folyamán.
A sport és a tanulás erősítik egymást
A sport és a tanulás erősítik egymást
Jó hangulatú beszélgetésen vehettek részt, akik szombaton kora délután a Vasas Sportpályára látogattak. A Fiatalok Napján sportról, karrierről és tanulásról beszélt Rasovszky Kristóf, Nagy László, Porga Gyula, Orbán Éva és Szentgyörgyi Rómeó.
2020. április 3. // Buda, Richárd névnap