2022. november 26.
//
Virág névnap

Letette névjegyét a nyugati szomszédnál is

2019. június 27. 7:31
Június 13. és 15. között az ausztriai Sankt Johann im Pongauban alkotott a királynék városának reménysége, Szolnoki Olivér: az Euro Tour Austrian Open elnevezésű pool-biliárd versenyen ezúttal az előkelő 9. helyen végzett, ezzel egyben megvédve Európa-ranglista pontjait, s életben tartva reményeit a vb-kvalifikációra.

Ezúttal a „nyugati szomszédnál”, egészen pontosan pedig Sankt Johann im Pongau városában – ahonnan az olimpiai bajnok alpesi síző Petre Kronberger is származik – készült bizonyítani Veszprém reménysége, a profi biliárdozó Szolnoki Olivér.

A június 13. és 15. között rendezett Euro Tour Austrian Open elnevezésű pool-biliárd versenyen Olivér ranglistás helyezésének köszönhetően az első körben még erőnyerő volt, így a továbbjutásáért nem kellett megküzdenie.

Szolnoki Olivér - Fotó: EPBFSzolnoki Olivér - Fotó: EPBF

Ezek után azonban már egy német német ellenfél várt rá, aki a fiatal tehetségnek nem okozott problémát: 9:4 arányban legyőzve jutott a következő körbe. Ezt követően pedig két 9:7-es győzelem született Szolnoki javára: először az olasz Antonio Benvenutot sikerült felülmúlnia, majd a holland Tim De Ruytert (aki egyébként az ezt megelőző körben a 2016-os világbajnokot búcsúztatta).

A legjobb 32 versenyző között – 8:2-re is vezetve – 9:7-re verte a cseh Roman Hyblert. A végállomás ezúttal viszont a nyolcaddöntő volt: az aktuális világbajnok és világranglista első Joshua Filler búcsúztatta Szolnoki Olivért, aki bizony így is hatalmasat alkotott!

Simon Dani

További cikkek

MEGVALÓSULT A „MOZDULJ KÖZÉP-DUNÁNTÚL!” CÍMŰ PROJEKT
Átlátszó pormaszkunk és mindenhova követő teniszlabdánk is lehet a jövőben
Átlátszó pormaszkunk és mindenhova követő teniszlabdánk is lehet a jövőben
A 2020-as CES-en bemutatták azt is, hogy a jövőben lehet egy házi BB-8-ünk, vagy akár szövetvárosba is költözhetünk. Aki akar, tiszta levegőt is szívhat.
Rekord összeget költhetnek a vásárlók idén decemberben
Rekord összeget költhetnek a vásárlók idén decemberben
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) várakozása szerint decemberben a teljes hazai kiskereskedelmi forgalom túllépheti az 1200 milliárd forintot, a szervezet 5 százalék körüli növekedésre számít az előző év azonos hónapjához képest.
KVÍZ: 20 éve várjuk a levelünket a Roxfortból
KVÍZ: 20 éve várjuk a levelünket a Roxfortból
20 éve jelent meg Magyarországon a varázsos univerzumba bevezető első Harry Potter kötet. Ünnepi kvízünkben tíz kérdésre válaszolva tesztelhetjük, hogy mennyire mozgunk otthonosan a kvi(z)ddics pályán.
Proaktív megoldás a passzívlakás
Proaktív megoldás a passzívlakás
A XVII. századi Izlandon építettek először ilyen házakat, majd az 1800-as évek végén egy tengerjáró hajóban alkalmazták elsőként azokat a megoldásokat, amelyek egy évszázaddal később a ma ismert passzívházak technológiáját megalapozták. Környezettudatosság, energiahatékonyság és befektetés. Egy szakember vezetett körbe a passzívházak kérdéskörén.