2019. október 20. // Vendel névnap

Szentkirályszabadjáról indulnak a Red Bull Air Race versenyzői

2019. július 10. 10:25
Vehir.hu / Ge. Á.
A hétvégén a Veszprém melletti reptérről szállnak fel a pilóták, hogy aztán Zamárdira kanyarodva versenyezzenek egy utolsót Magyarországon.

Július 13. és 14. között Zamárdiban rendezik a Red Bull Air Race Világbajnokság magyarországi fordulóját. Egyben ez lesz hazánkban az utolsó megmérettetés is, hiszen idén kiderült, hogy a 2003-ban elindított versenyt jövőre már nem folytatják. A Red Bull közleménye szerint azért, mert nem vonzott akkora érdeklődést, mint a cég többi rendezvénye.

Az elmúlt 16 év alatt több mint 90 futamot (!) rendeztek világszerte, ebből tizenkettőt Magyarországon. A mindidáig Budapesten életre hívott futamot idén először és utoljára tartják a Balaton-parti üdülővárosban, Zamárdiban, ugyanis Budapest Főpolgármesteri Hivatala február elején bejelentette, hogy nem biztosít további engedélyt a műrepülőverseny megtartására.

Szentkirályszabadja lesz a kiindulópont (Fotó: teamchambliss.com)Szentkirályszabadja lesz a kiindulópont (Fotó: teamchambliss.com)

A versennyel kapcsolatban eddig hivatalosan nem lehetett tudni, hogy honnan is indulnak majd a pilóták: bázisreptérként leginkább Sármelléket, Siófok-Kilitit, illetve Szentkirályszabadját emlegették. A Vehir érdeklődésére azonban a Red Bull közleményben megerősítette, hogy utóbbi lett a szervezők választása.

A Vehir szerkesztőségének elküldött levélben az is szerepel, hogy a környéken egészen péntektől lehet majd számítani versenyrepülőkre, hiszen ekkor tartják a Master Class, illetve a Challenger Class edzéseit: egész pontosan péntek reggel 10 és 18 óra között.

A szombat és vasárnap pedig már a versenyé lesz, ekkor is számolhatunk majd azzal, hogy a királynék városának közelében húznak el a világ legjobbjainak tartott versenypilótái.

vehirsport.hu

További cikkek

Huszonkilencedik bajnoki címét gyűjtötte be Szolnoki Olivér
Huszonkilencedik bajnoki címét gyűjtötte be Szolnoki Olivér
Megyeszékhelyünk 21 éves biliárdos tehetsége, Szolnoki Olivér felnőtt kategóriában tizenharmadik, összességében pedig huszonkilencedik magyar bajnoki címét gyűjtötte be szeptember 15-én a Budapesten rendezett pool biliárd 8-as országos megmérettetésen.
Jég nélkül nehezebb, de nem lehetetlen
Jég nélkül nehezebb, de nem lehetetlen
Közel sem egyszerű, de egyben szerencsés helyzetben vannak a Veszprémi Jéglovagok utánpótláskorú jégkorongozói. Az egyesületnek a közelmúltban ugyanis több költözést is meg kellett élnie az uszoda beruházása miatt. A város támogatásával azonban a sátras kispálya kibővülhet, és szabványos méretű jégfelületre növelve a Tüzér utcába költözik az őszi évszak folyamán.
A sport és a tanulás erősítik egymást
A sport és a tanulás erősítik egymást
Jó hangulatú beszélgetésen vehettek részt, akik szombaton kora délután a Vasas Sportpályára látogattak. A Fiatalok Napján sportról, karrierről és tanulásról beszélt Rasovszky Kristóf, Nagy László, Porga Gyula, Orbán Éva és Szentgyörgyi Rómeó.
Proaktív megoldás a passzívlakás
Proaktív megoldás a passzívlakás
A XVII. századi Izlandon építettek először ilyen házakat, majd az 1800-as évek végén egy tengerjáró hajóban alkalmazták elsőként azokat a megoldásokat, amelyek egy évszázaddal később a ma ismert passzívházak technológiáját megalapozták. Környezettudatosság, energiahatékonyság és befektetés. Egy szakember vezetett körbe a passzívházak kérdéskörén.
Életet menthet, kerékpárt nyerhet – Fiatalok Napja Veszprémben
Életet menthet, kerékpárt nyerhet – Fiatalok Napja Veszprémben
Szívesen beszélgetne a világbajnok nyíltvízi úszó Rasovszky Kristóffal? Megismerné a kétszeres Bajnokok Ligája-győztes kézilabdázó Nagy László történetét? Vagy esetleg vérét adná egy nemes célért? Ha igen, akkor mindezt megteheti a szombati nap folyamán az egykori Vasas Sportpályán.
2019. október 20. // Vendel névnap