2020. március 31. // Árpád névnap

Gaál Zsóka Eb-bronzérmes a fiú csapattal

2019. július 18. 8:37
Harmadik helyen végzett a magyar fiú válogatott az U12-es sakk csapat Európa-bajnokságon. A kontinensviadalnak a csehországi Pardubice adott otthont. Az ajkaiak üdvöskéje, Gaál Zsóka a mezőny egyetlen leány tagjaként ült asztalhoz a versenyen.

A magyar válogatott nem kezdte jól az Eb-t, a csehek első számú csapatával szemben remizett (2-2) a Ruck Róbert nagymester vezette alakulat. A mieink aztán a folytatásban szépen belelendültek a játékba: két vállra fektették a házigazdák harmadik számú együttesét (3-1), és a beloruszokat (2,5-1,5), majd az addig hibátlanul vezető lengyeleknél (2,5-1,5) is jobbnak bizonyultak. Az utolsó előtti körben a magyar csapat bravúros sikert ért el Izrael ellen (2,5-1,5). A zárófordulóban alulmaradtunk ugyan a törökökkel (1,5-2,5) szemben, de a mieink így is dobogón zártak, bronzérmet szereztek.

Zsóka öt mérkőzésen kapott lehetőséget, három sikerrel, valamint egy-egy döntetlennel és vereséggel zárta az Eb-t.

– Nagyon jól éreztem magam Csehországban, fantasztikus csapat tagja lehettem. A végére – bevallom – rettenetesen elfáradtam, ugyanakkor rendkívül jó érzés volt dobogóra állni és a kupát felemelni. Köszönöm csapattársaimnak az élményt és a nekünk szurkolóknak a sok biztatást! –fogalmazott Gaál Zsóka, aki hamarosan ismét tábla elé ül, a pénteken rajtoló ajkai IV. Csaba Árpád Emlékversenyen (amely egyben országos és ajkai rapid bajnokság) szerepel majd.

A magyar Eb-csapat tagjai táblasorrendben: Tancsa Tamàs, Tran Dàvid, Könyves Àlmos, Gaàl Zsóka, Giang Tran Nam. Csapatkapitány: Ruck Róbert nagymester.

vehirsport.hu

További cikkek

Átlátszó pormaszkunk és mindenhova követő teniszlabdánk is lehet a jövőben
Átlátszó pormaszkunk és mindenhova követő teniszlabdánk is lehet a jövőben
A 2020-as CES-en bemutatták azt is, hogy a jövőben lehet egy házi BB-8-ünk, vagy akár szövetvárosba is költözhetünk. Aki akar, tiszta levegőt is szívhat.
Rekord összeget költhetnek a vásárlók idén decemberben
Rekord összeget költhetnek a vásárlók idén decemberben
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) várakozása szerint decemberben a teljes hazai kiskereskedelmi forgalom túllépheti az 1200 milliárd forintot, a szervezet 5 százalék körüli növekedésre számít az előző év azonos hónapjához képest.
KVÍZ: 20 éve várjuk a levelünket a Roxfortból
KVÍZ: 20 éve várjuk a levelünket a Roxfortból
20 éve jelent meg Magyarországon a varázsos univerzumba bevezető első Harry Potter kötet. Ünnepi kvízünkben tíz kérdésre válaszolva tesztelhetjük, hogy mennyire mozgunk otthonosan a kvi(z)ddics pályán.
Jég nélkül nehezebb, de nem lehetetlen
Jég nélkül nehezebb, de nem lehetetlen
Közel sem egyszerű, de egyben szerencsés helyzetben vannak a Veszprémi Jéglovagok utánpótláskorú jégkorongozói. Az egyesületnek a közelmúltban ugyanis több költözést is meg kellett élnie az uszoda beruházása miatt. A város támogatásával azonban a sátras kispálya kibővülhet, és szabványos méretű jégfelületre növelve a Tüzér utcába költözik az őszi évszak folyamán.
A sport és a tanulás erősítik egymást
A sport és a tanulás erősítik egymást
Jó hangulatú beszélgetésen vehettek részt, akik szombaton kora délután a Vasas Sportpályára látogattak. A Fiatalok Napján sportról, karrierről és tanulásról beszélt Rasovszky Kristóf, Nagy László, Porga Gyula, Orbán Éva és Szentgyörgyi Rómeó.
2020. március 31. // Árpád névnap