Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Gaál Zsóka Eb-bronzérmes a fiú csapattal

2019. július 18. 8:37
Harmadik helyen végzett a magyar fiú válogatott az U12-es sakk csapat Európa-bajnokságon. A kontinensviadalnak a csehországi Pardubice adott otthont. Az ajkaiak üdvöskéje, Gaál Zsóka a mezőny egyetlen leány tagjaként ült asztalhoz a versenyen.

A magyar válogatott nem kezdte jól az Eb-t, a csehek első számú csapatával szemben remizett (2-2) a Ruck Róbert nagymester vezette alakulat. A mieink aztán a folytatásban szépen belelendültek a játékba: két vállra fektették a házigazdák harmadik számú együttesét (3-1), és a beloruszokat (2,5-1,5), majd az addig hibátlanul vezető lengyeleknél (2,5-1,5) is jobbnak bizonyultak. Az utolsó előtti körben a magyar csapat bravúros sikert ért el Izrael ellen (2,5-1,5). A zárófordulóban alulmaradtunk ugyan a törökökkel (1,5-2,5) szemben, de a mieink így is dobogón zártak, bronzérmet szereztek.

Zsóka öt mérkőzésen kapott lehetőséget, három sikerrel, valamint egy-egy döntetlennel és vereséggel zárta az Eb-t.

– Nagyon jól éreztem magam Csehországban, fantasztikus csapat tagja lehettem. A végére – bevallom – rettenetesen elfáradtam, ugyanakkor rendkívül jó érzés volt dobogóra állni és a kupát felemelni. Köszönöm csapattársaimnak az élményt és a nekünk szurkolóknak a sok biztatást! –fogalmazott Gaál Zsóka, aki hamarosan ismét tábla elé ül, a pénteken rajtoló ajkai IV. Csaba Árpád Emlékversenyen (amely egyben országos és ajkai rapid bajnokság) szerepel majd.

A magyar Eb-csapat tagjai táblasorrendben: Tancsa Tamàs, Tran Dàvid, Könyves Àlmos, Gaàl Zsóka, Giang Tran Nam. Csapatkapitány: Ruck Róbert nagymester.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.