2020. július 7. // Appolónia névnap

A minőség a különbség

Az elmúlt idényben mutatott jeles szereplés után, a 2019/20-as kiírásban is célkitűzésként szerepel a dobogó elérése városunk NB II-es női röplabdacsapatának életében. Szokolikné Kalmár Judit viszont már csak edzőként segíti tanítványait a cél megvalósításában.

– Hihetetlenül büszke vagyok rájuk, hiszen gyorsan kellett fejlődniük, ők azonban nagyon akartak! – fogalmazott egy korábbi interjú alkalmával az NB II 2018/19-es idényében ezüstérmet szerző VESC női röplabdacsapatának játékos-edzője, Szokolikné Kalmár Judit.

Aki a tavalyi idény végeztével befejezte játékos-pályafutását. Portálunk keddi megkeresésekor elmondta, elengedhetetlen volt számára, hogy fiatal játékosaira elegendő időt fordíthasson a 2019/20-as bajnoki kiírásban, ezért is döntött úgy, hogy már csak az edzősködésre koncentrál.

Szokolikné Kalmár Judit vezetésével gőzerővel készül a rajtra a VESC (archív fotó)Szokolikné Kalmár Judit vezetésével gőzerővel készül a rajtra a VESC (archív fotó)

– Lelkileg is megnyugtató érzés, hogy teljes egészében végig tudom kísérni azt, hogy a tanítványaim hogy dolgoznak. Gondolok itt arra, hogy bizonyos elemeket többször is be tudok mutatni, az erőnléti feladatokban pedig javítani tudok akár a testtartásukon is – árulta el Szokolikné, majd hozzátte, reméli, hogy ezáltal a sérülések számát is minimalizálni tudják az idény során.

Ugyanis a VESC már több mint két hete megkezdte felkészülését. – Az első héten a Schönherz pályát vettük célba a lányokkal, futottunk, lépcsőztünk, fokozatosan terheltük a szervezetet. Természetesen nem egyszerű egyből visszalendülni a mindennapos munkába, de nem panaszkodhatok, hiszen a lányok vevők voltak mindenre.

Azt is megtudhattuk a vezetőedzőnőtől, hogy a felkészülés az Egyetemi Sportcsarnokban folytatódott, s tart jelenleg is. – Az állóképesség-fejlesztést az egyetemi csarnokban folytattuk, hála Istennek abszolút jól haladunk a munkával. Fokozatosan építjük be a labdás elemeket is, de véletlenül sem kapkodunk, ugyanis a bajnokság kezdetéig – október elejéig – még rengeteg időnk van. Ettől függetlenül természetesen minden pillanatot kihasználunk!

Szokolikné az ide csapatról is mesélt a vehirsport.hu-nak. – Bátran mondhatom azt, hogy kialakult a végső csapatunk. Minőségi, jó játékosok érkeztek egyesületünkbe, ami elengedhetetlen is volt ahhoz, hogy csak az edzősködésre koncentrálhassak.

Ami pedig a keretet illeti: egy távozó játékos mellett három érkezővel számolhat az edző. – Nagy Beatrix búcsúzott tőlünk, a Lovassy alakulatában folytatja pályafutását. Visszatért viszont szülési szabadságáról a rutinos Molnár-Pintér Eszter, aki feladóként, s ütőként is egyaránt bevethető lesz. Dordzsceren Dádzsó személyében az NB I-es Balatonfüredtől is szintén visszatérő játékossal számolhatunk. Az ajkai születésű Májusi Dórával is erősödtünk, aki Pécsett végzett gyermekorvosként, de itt fog dolgozni a helyi kórházban, így nem ütközhetett problémába, hogy csatlakozzon hozzánk.

– Nem akarok túl nagy terhet helyezni a fiatalok vállára, de természetesen az idei kiírásban is kitűzött célként szerepel csapatunk életében a dobogó elérése. Abszolút hiszek, s bízom a tanítványaimban, innentől pedig már csak arra lesz szükség, hogy elhiggyék: képesek is rá! – zárta a beszélgetést a vezetőedző, Szokolikné Kalmár Judit.

Az NB II-es női röplabda-bajnokság lebonyolítása a szövetség eddigi információi szerint nem fog változni, tehát az alapszakaszt követően rájátszásban fog eldőlni az együttesek helyezéseinek sorsa. A sorsolás pedig ezen a héten véglegesen is elkészül, s ha minden igaz, a veszprémi röpis lányok október elején vágnak neki a szezon küzdelmeinek.

Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
röpldabda női röplabda NB II Nyugat rájátszás 1-4. 2. 2020. március 7. 17:00 Veszprém, Egyetemi Tornacsarnok VESC Röpisuli SE 3-2
röplabda női röpldabda NB II rájátszás 1. 2020. február 29. 16:00 Veszprém, Egyetemi Tornacsarnok VESC Érd 3-0
röpldabda női röplabda NB II Nyugati A csoport, 2019/2020 18. 2020. február 23. 16:00 Veszprém, Egyetemi Tornacsarnok VESC RÖAK Elmaradt (3-0)
Simon Dani
Kovács Bálint

További cikkek

Befejezetté nyilvánította a hazai sorozatokat a röplabda-szövetség is
Befejezetté nyilvánította a hazai sorozatokat a röplabda-szövetség is
A Magyar Röplabda Szövetség (MRSZ) elnöksége csütörtökön befejezetté nyilvánította a 2019/20-as szezon hazai bajnoki és kupasorozatait.
Jövőre már valódi cél lehet a feljutás
Jövőre már valódi cél lehet a feljutás
A koronavírus-járvány miatt egyelőre még a másodosztályú női röplabda-bajnokság is szünetel. A rájátszás nyugati csoportjában listavezető veszprémiek vezetőedzője, Szokolikné Kalmár Judit a vehir.hu kérdésére elmondta: a bajnokság végkimenetétől függetlenül a következő idényben sajnos még nem tudnák vállalni az élvonalbeli tagságot.
Fiatalok, de felnőttek a feladathoz
Fiatalok, de felnőttek a feladathoz
Hihetetlenül büszke vagyok rájuk, hiszen gyorsan kellett fejlődniük, ők azonban nagyon akartak. Nem voltak könnyű edzéseink, ugyanis a kemény munka híve vagyok, de az egész idény során mindenben partnerek voltak – árulta el az NB II 2018/19-es idényében ezüstérmet szerző VESC női röplabdacsapatának játékos-edzője, Szokolikné Kalmár Judit.
Bronzérmes lett a Lovassy leány röplabdacsapata
Bronzérmes lett a Lovassy leány röplabdacsapata
A veszprémi Lovassy László Gimnázium V-VI. korcsoportos együttese harmadik helyezést ért el röplabda diákolimpia „B” kategóriás országos döntőjében.
Belekóstolhattak a „válogatottságba”
Belekóstolhattak a „válogatottságba”
Különleges lehetőséggel szolgált a szerdai edzésnap a VESC sportolói számára, ugyanis a magyar röplabda-válogatott szövetségi kapitánya, Jan de Brandt várta őket az Egyetemi Csarnokban.
2020. július 7. // Appolónia névnap