2021. december 8.
//
Mária névnap

A minőség a különbség

Az elmúlt idényben mutatott jeles szereplés után, a 2019/20-as kiírásban is célkitűzésként szerepel a dobogó elérése városunk NB II-es női röplabdacsapatának életében. Szokolikné Kalmár Judit viszont már csak edzőként segíti tanítványait a cél megvalósításában.

– Hihetetlenül büszke vagyok rájuk, hiszen gyorsan kellett fejlődniük, ők azonban nagyon akartak! – fogalmazott egy korábbi interjú alkalmával az NB II 2018/19-es idényében ezüstérmet szerző VESC női röplabdacsapatának játékos-edzője, Szokolikné Kalmár Judit.

Aki a tavalyi idény végeztével befejezte játékos-pályafutását. Portálunk keddi megkeresésekor elmondta, elengedhetetlen volt számára, hogy fiatal játékosaira elegendő időt fordíthasson a 2019/20-as bajnoki kiírásban, ezért is döntött úgy, hogy már csak az edzősködésre koncentrál.

Szokolikné Kalmár Judit vezetésével gőzerővel készül a rajtra a VESC (archív fotó)Szokolikné Kalmár Judit vezetésével gőzerővel készül a rajtra a VESC (archív fotó)

– Lelkileg is megnyugtató érzés, hogy teljes egészében végig tudom kísérni azt, hogy a tanítványaim hogy dolgoznak. Gondolok itt arra, hogy bizonyos elemeket többször is be tudok mutatni, az erőnléti feladatokban pedig javítani tudok akár a testtartásukon is – árulta el Szokolikné, majd hozzátte, reméli, hogy ezáltal a sérülések számát is minimalizálni tudják az idény során.

Ugyanis a VESC már több mint két hete megkezdte felkészülését. – Az első héten a Schönherz pályát vettük célba a lányokkal, futottunk, lépcsőztünk, fokozatosan terheltük a szervezetet. Természetesen nem egyszerű egyből visszalendülni a mindennapos munkába, de nem panaszkodhatok, hiszen a lányok vevők voltak mindenre.

Azt is megtudhattuk a vezetőedzőnőtől, hogy a felkészülés az Egyetemi Sportcsarnokban folytatódott, s tart jelenleg is. – Az állóképesség-fejlesztést az egyetemi csarnokban folytattuk, hála Istennek abszolút jól haladunk a munkával. Fokozatosan építjük be a labdás elemeket is, de véletlenül sem kapkodunk, ugyanis a bajnokság kezdetéig – október elejéig – még rengeteg időnk van. Ettől függetlenül természetesen minden pillanatot kihasználunk!

Szokolikné az ide csapatról is mesélt a vehirsport.hu-nak. – Bátran mondhatom azt, hogy kialakult a végső csapatunk. Minőségi, jó játékosok érkeztek egyesületünkbe, ami elengedhetetlen is volt ahhoz, hogy csak az edzősködésre koncentrálhassak.

Ami pedig a keretet illeti: egy távozó játékos mellett három érkezővel számolhat az edző. – Nagy Beatrix búcsúzott tőlünk, a Lovassy alakulatában folytatja pályafutását. Visszatért viszont szülési szabadságáról a rutinos Molnár-Pintér Eszter, aki feladóként, s ütőként is egyaránt bevethető lesz. Dordzsceren Dádzsó személyében az NB I-es Balatonfüredtől is szintén visszatérő játékossal számolhatunk. Az ajkai születésű Májusi Dórával is erősödtünk, aki Pécsett végzett gyermekorvosként, de itt fog dolgozni a helyi kórházban, így nem ütközhetett problémába, hogy csatlakozzon hozzánk.

– Nem akarok túl nagy terhet helyezni a fiatalok vállára, de természetesen az idei kiírásban is kitűzött célként szerepel csapatunk életében a dobogó elérése. Abszolút hiszek, s bízom a tanítványaimban, innentől pedig már csak arra lesz szükség, hogy elhiggyék: képesek is rá! – zárta a beszélgetést a vezetőedző, Szokolikné Kalmár Judit.

Az NB II-es női röplabda-bajnokság lebonyolítása a szövetség eddigi információi szerint nem fog változni, tehát az alapszakaszt követően rájátszásban fog eldőlni az együttesek helyezéseinek sorsa. A sorsolás pedig ezen a héten véglegesen is elkészül, s ha minden igaz, a veszprémi röpis lányok október elején vágnak neki a szezon küzdelmeinek.

Simon Dani
Kovács Bálint
Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
röplabda Női röplabda Magyar Kupa, nyolcaddöntő visszavágó 2021. december 5. 17:00 Balatonfüred Szent Benedek RK CoreComm VESC 3-0
röplabda Női röplabda NB I, 2021/2022 7. 2021. november 27. 19:00 Budapest, Testnevelési Egyetem TFSE CoreComm VESC 3-0
röplabda Női röplabda NB I, 2021/2022 6. 2021. november 20. 16:00 Veszprém, Táncsis iskola CoreComm VESC Eötvös DSE 3-1
előző események betöltése