Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 22. Júlia, Rita
Veszprém
15°C
2024. május 22. Júlia, Rita
Veszprém
15°C

Egzotikus kiránduláson vehetnek részt a nyugdíjasok az Állatkertben

2019. október 4. 20:37
Péntek délelőtt lezajlott az első nosztalgia séta, melyen a Veszprémi Nyugdíjas Klubok szervezésében vehettek és még vehetnek részt a nyugdíjasok.

Ovádi Péter országgyűlési képviselő is elkísérte a csapatot, a túra előtt elmondta, mindig öröm látni a nyugdíjasok aktivitását, akik rengeteget adtak és adnak a városnak, így természetes, hogy egyfajta élménycsemegével viszonozzák, mint például ez a nosztalgia séta. Ovádi Péter emellett megköszönte azt is, hogy az állatkert – Veszprém egyik legjelentősebb turisztikai attrakciója – annak idején közös veszprémi összefogással létre jöhetett, amelyért hála jár a jelenlévőknek is, és a felmenőknek is.

Török László, az Állatkert igazgatója köszöntötte a nyugdíjasokat, aki a napfénnyel egyetemben kalauzolta végig a vendégeket az állatkerten, mintegy egzotikus kiránduláson.

Az érdeklődőket részletesen beavatták az elmúlt tíz év legfontosabb fejlesztéseibe, változásaiba.

De, ha a színházban létezik kulisszajárás, akkor miért ne lehetne az állatkertben is?

A nyugdíjasok olyan helyekre is betekinthettek, amelyek egyébként nem nyitottak az odalátogatók számára. Így történhetett az is, hogy a kis pingvinek konyháját, sőt, étkezési táblájukat is megtekinthették, persze miután ők maguk megetették az említett állatokat.

Szente József, a Klubvezetők Fórumának elnöke a csapat nevében köszönte meg a lehetőséget, mely innentől kezdve – míg az időjárás engedi – a minden második péntek délelőtti sétát foglalja magában.

A túra családias hangulatban, izgalmakkal telt, a bátrabbak pedig nemcsak a fókákat és a pingvineket, de az elefántokat is megetették.  

Szabó Eszter
Kovács Bálint
további cikkek
Megnyílt a Bara-ház: esély a koraszülötteknek, remény a szülőknek Megnyílt a Bara-ház: esély a koraszülötteknek, remény a szülőknek „Az orvos és a gyógytornász is mesehős, (…) Lépésről lépésre mesét szőnek.” – Az alkalomra írt dal szövegében ezek a sorok is szerepeltek, amikor kedden délelőtt hivatalosan is megnyitott a Bara-ház Korai Fejlesztő Központ Veszprémben. tegnap 22:29 Ovádi Péter: eredményes volt az Európai Állatjólléti Tanácsok Fórumának idei ülése Ovádi Péter: eredményes volt az Európai Állatjólléti Tanácsok Fórumának idei ülése Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos örömmel számolt be arról, hogy Magyarország is képviseltette magát az EuroFAWC-on, május középén Edinburgh-ban. tegnap 13:26 Ismét több ezer diák kapott új notebookot ingyenesen oktatás Ismét több ezer diák kapott új notebookot ingyenesen Folytatódott az ingyenes notebookok kiosztása a veszprémi iskolákban is, ezúttal az ötödik, hatodik és kilencedik évfolyamos diákok juthattak hozzá az eszközökhöz, amiket a magyar kormány biztosít az ország iskolásainak és pedagógusainak. tegnap 15:42 A múltba enged betekintést Öskün a helytörténeti kiállítás A múltba enged betekintést Öskün a helytörténeti kiállítás Szombat délelőtt ünnepélyes keretek között megnyílt a helytörténeti kiállítás, a Mecset utca 11. szám alatt. Sokak munkája a ház, hatalmas összefogás eredménye, de akit mindenképpen ki kell emelni a gyűjtemény összehozása kapcsán, az Magyar Józsefné Ilus. 2024. május 12. 10:54

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.