2022. június 26.
//
János névnap

Egzotikus kiránduláson vehetnek részt a nyugdíjasok az Állatkertben

Péntek délelőtt lezajlott az első nosztalgia séta, melyen a Veszprémi Nyugdíjas Klubok szervezésében vehettek és még vehetnek részt a nyugdíjasok.

Ovádi Péter országgyűlési képviselő is elkísérte a csapatot, a túra előtt elmondta, mindig öröm látni a nyugdíjasok aktivitását, akik rengeteget adtak és adnak a városnak, így természetes, hogy egyfajta élménycsemegével viszonozzák, mint például ez a nosztalgia séta. Ovádi Péter emellett megköszönte azt is, hogy az állatkert – Veszprém egyik legjelentősebb turisztikai attrakciója – annak idején közös veszprémi összefogással létre jöhetett, amelyért hála jár a jelenlévőknek is, és a felmenőknek is.

Török László, az Állatkert igazgatója köszöntötte a nyugdíjasokat, aki a napfénnyel egyetemben kalauzolta végig a vendégeket az állatkerten, mintegy egzotikus kiránduláson.

Az érdeklődőket részletesen beavatták az elmúlt tíz év legfontosabb fejlesztéseibe, változásaiba.

De, ha a színházban létezik kulisszajárás, akkor miért ne lehetne az állatkertben is?

A nyugdíjasok olyan helyekre is betekinthettek, amelyek egyébként nem nyitottak az odalátogatók számára. Így történhetett az is, hogy a kis pingvinek konyháját, sőt, étkezési táblájukat is megtekinthették, persze miután ők maguk megetették az említett állatokat.

Szente József, a Klubvezetők Fórumának elnöke a csapat nevében köszönte meg a lehetőséget, mely innentől kezdve – míg az időjárás engedi – a minden második péntek délelőtti sétát foglalja magában.

A túra családias hangulatban, izgalmakkal telt, a bátrabbak pedig nemcsak a fókákat és a pingvineket, de az elefántokat is megetették.  

Szabó Eszter
Kovács Bálint

További cikkek

Közösen ünnepeltek az ösküiek Ösbő vezér napján
Közösen ünnepeltek az ösküiek Ösbő vezér napján
Ismét megrendezték Öskü hagyományos közösségi ünnepét, az Ösbő vezér napokat. Pénteken és szombaton a helyiek produkciója mellett koncertekkel is készültek a szervezők.
Építőanyag-áruház nyílt Veszprémben
Építőanyag-áruház nyílt Veszprémben
Megnyitotta veszprémi építőanyag-kereskedését a Piedl-Ker kft.
Megépült az új játszótér Sólyon, de a fejlesztések itt nem fejeződtek be
Megépült az új játszótér Sólyon, de a fejlesztések itt nem fejeződtek be
A Magyar Falu Program támogatásának köszönhetően 5 millió forint értékben építettek új játszóteret Sólyon, ezen kívül a temetőben is történt beruházás, valamint a falugazdaság is új infrastruktúrával és eszközökkel bővül hamarosan.
Konferencia sportfejlesztési céllal
Konferencia sportfejlesztési céllal
Küzdősportcentrum átadó, projektbemutató workshop és sportegyesületi fórum gazdagította az I. Veszprémi Sportfejlesztési Konferencia programját.
Küzdősportkomplexummal gazdagodott Veszprém
Küzdősportkomplexummal gazdagodott Veszprém
A közeljövőben bizonyára már úgy is hivatkozhatunk majd Veszprémre, mint a sportok városára. Ugyanis a sportuszoda, a tornászgyakorló és a jégcsarnok átadása után a VESC és a Weapon Group SC együttműködésével immár küzdősportkomplexummal is rendelkezik megyeszékhelyünk.