2020. január 20. // Sebestyén névnap

Egzotikus kiránduláson vehetnek részt a nyugdíjasok az Állatkertben

Péntek délelőtt lezajlott az első nosztalgia séta, melyen a Veszprémi Nyugdíjas Klubok szervezésében vehettek és még vehetnek részt a nyugdíjasok.

Ovádi Péter országgyűlési képviselő is elkísérte a csapatot, a túra előtt elmondta, mindig öröm látni a nyugdíjasok aktivitását, akik rengeteget adtak és adnak a városnak, így természetes, hogy egyfajta élménycsemegével viszonozzák, mint például ez a nosztalgia séta. Ovádi Péter emellett megköszönte azt is, hogy az állatkert – Veszprém egyik legjelentősebb turisztikai attrakciója – annak idején közös veszprémi összefogással létre jöhetett, amelyért hála jár a jelenlévőknek is, és a felmenőknek is.

Török László, az Állatkert igazgatója köszöntötte a nyugdíjasokat, aki a napfénnyel egyetemben kalauzolta végig a vendégeket az állatkerten, mintegy egzotikus kiránduláson.

Az érdeklődőket részletesen beavatták az elmúlt tíz év legfontosabb fejlesztéseibe, változásaiba.

De, ha a színházban létezik kulisszajárás, akkor miért ne lehetne az állatkertben is?

A nyugdíjasok olyan helyekre is betekinthettek, amelyek egyébként nem nyitottak az odalátogatók számára. Így történhetett az is, hogy a kis pingvinek konyháját, sőt, étkezési táblájukat is megtekinthették, persze miután ők maguk megetették az említett állatokat.

Szente József, a Klubvezetők Fórumának elnöke a csapat nevében köszönte meg a lehetőséget, mely innentől kezdve – míg az időjárás engedi – a minden második péntek délelőtti sétát foglalja magában.

A túra családias hangulatban, izgalmakkal telt, a bátrabbak pedig nemcsak a fókákat és a pingvineket, de az elefántokat is megetették.  

Szabó Eszter
Kovács Bálint

További cikkek

Újévi derékbőség-mérés és centizgetés az állatkertben
Újévi derékbőség-mérés és centizgetés az állatkertben
Januárban mindenki számot vet: mennyit gyarapodtunk az elmúlt évben, hány lyukkal kell lazábbra venni a nadrágszíjat… Nincs ez másként a Veszprémi Állatkertben sem.
Útmutató iskolaválasztáshoz
Útmutató iskolaválasztáshoz
Így is jellemezhetnénk azt a két és fél éves EFOP projektet, amelyen a Veszprémi Tankerületi Központ hat gimnáziuma vett részt, annak érdekében, hogy a diákok a lehető leghatékonyabban döntsenek a továbbtanulásukról – lehetőleg a természettudományos és műszaki területekre koncentrálva.
Ovádi: Brusznyai elbújhatott volna a harcok elől, de a nem a könnyű utat választotta
Ovádi: Brusznyai elbújhatott volna a harcok elől, de a nem a könnyű utat választotta
Az 1956-os veszprémi mártírra, a 62 éve kivégzett Brusznyai Árpádra emlékeztek a róla elnevezett emlékműnél csütörtök este.
Ne életminőség, hanem életstílus kérdése legyen falun élni!
Ne életminőség, hanem életstílus kérdése legyen falun élni!
Nem ért véget a Magyar Falu Program, sőt 2020-ban a támogatottak köre is bővül. Mindeközben megfordulni látszik a falvak elnéptelenedésének görbéje.
Megtapasztalhatják, milyen érzés valódi családban élni
Megtapasztalhatják, milyen érzés valódi családban élni
Városunk kiemelt sportcsapatai szurkolóikkal karöltve több mint félmillió forintot gyűjtöttek az Útkereső Alapítvány részére. Az adomány közös átadására csütörtökön délidőben a Fenyveserdő Otthonban került sor.
2020. január 20. // Sebestyén névnap