Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 18. Erik
Veszprém
15°C
2024. május 18. Erik
Veszprém
15°C

Halloweeni kísértés együtt a legkellemesebb!

2019. október 14. 12:01

Manapság jelmezbe öltözni kis hazánk lakossága kétszer is szokott. Ugyan farsangkor és halloweenkor is jelmezeket öltünk magunkra, a két ünnep hangulatában egészen eltér.

A farsang már a kezdetek kezdete óta egy mókás ünnepként van számontartva, ahol gyerekek és a felnőttek is leginkább vicces, mesebeli vagy filmbéli alakoknak öltöznek be.

Ezzel szemben az tengerentúlról átvett halloween napján inkább a rettegés kerül a középpontba, a vérfagyasztó csontvázak és vasorrú bábák ideje ez, mikor a sírból is kikelnek a halottak, és minden pokolbéli lény, a mesék negatív hőseivel karöltve elindulnak ijesztgetni a városlakókat. Persze egyetlen ünnep sem lehet tökéletes egy hatalmas buli nélkül!

Nem is gondolnád, mennyi minden múlik a dekoráción!

Egy buli alaphangulatát két dolog határozza meg: a dekoráció és a zene. Minden más apró részlet csak színesíti az eseményt. Ha elég nagy a lakás, akkor érdemes két helyszínt is kreálni: egyet a gyerekeknek, egyet pedig a felnőtteknek. Így a szülők is kikapcsolódhatnak egy kicsit a lufik és színes dekorációk között, miközben a gyerekek jelmezeikben legalább ennyire jól érzik magukat.

Ha gyerekmentes hajcihőt akartok csapni, akkor érdemes a dekorációt is extrém szintre emelni, mű pókokkal, szellemekkel, csontvázakkal. Igazán hátborzongató élményért elrejthettek itt-ott a dekorációban vagy akár a kaja között egy zombi kezet vagy bomló zombi fejet!

Ha sehol sem akarsz nyugtot hagyni vendégeidnek, akkor mindenképp tegyél egy undorító, hátborzongató díszítést a wc-re is! Egy Jason maszk és néhány véres szem úszógyertya a puncsban még a férfi vendégekre is ráijeszt majd!

A lufik, füzérek és girlandok nem elegendőek ahhoz, hogy a buli igazán sikeres lehessen, érdemes a helyszínen elszórni mindenfelé apró hátborzongatóságot, erre pedig a legalkalmasabbak az apró műpókok és persze a mindenhol előkerülő csontváz és zombi testrészek.

Nem számít, hogy csak a barátok körében vagy egészen családias hangulatban telik-e az esemény, mindkét esetben érdemes a témához illő süteményeket készíteni. Egy kis ételfestékkel az üdítők és az ételek is könnyedén illeszkedhetnek majd a témához! A limonádéba kerülhet például zöld szín, így az máris takony-trutyi-üdítővé válik, míg egy egyszerű vaníliás vagy csokidarabos süti vagy muffin narancssárga ételszínezékkel máris sütőtök kreálmánnyá változik!

Ne csak a helyszín legyen tökéletes!

Ha a fejedben kezd megjelenni a rémisztően borzongató halloween party minden apró részlete, akkor már csak egy dolgot tegyél hozzá: a jelmezeket! Te, mint a buli házigazdája nem fogadhatod a sok vérfagyasztó alaknak öltözött barátodat egy egyszerű jelmezben! A vámpír és boszorkány jelmezek a legklasszikusabb választások, de a legrémisztőbb címet mégiscsak a zombik nyerik el minden októberben.

A Lufiparknál minden hátborzongató kelléket megtalálsz, amire csak szükséged lehet egy buli szervezésekor!

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.