Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Visszanyerheti Szoboszlai legjobb formáját a 2024-es Eb előtt?

2024. június 4. 17:35

Minden magyar fociszurkoló néz naponta a naptárra és számolja a háralévő napokat az idei, németországi labdarúgó Európa-bajnokság kezdetéig. Ez nem is meglepő, hiszen a magyar válogatottnak rég volt olyan jó szériája, mint a selejtező időszakban és régen volt ennyi esélye komolyabb eredményt elérni egy kontinensviadalon.

A németországi versenysorozat csoportjait már jó ideje kisorsolták, a magyarok nem egy könnyű csoportot kaptak, de az eb csoportok esetében ez nem is kell senkit, hogy meglepjen, tekintve, hogy az európai nemzeti ligák a világ legerősebbjeinek számítanak, így aztán az EB kapcsán bátran kijelenthető, hogy könnyű ellenfél nincs is.

Ami a magyarokat illeti, a csoportkörben egyrészt a házigazda, foci nagyhatalomnak számító németekkel kell megmérkőzni. Velük kapcsolatban évtizedekig tartotta magát a szállóige, miszerint a foci az a sport, amit 22 játékos 90 percig játszik és végül a németek nyernek. Gary Lineker mondása talán veszített tartalmából az utóbbi időben, de ezt korántsem kell készpénznek venni.

A németek mellett a Magyarokra a csoportkörben vár még egy párharc a svájciakkal, akik az utóbbi években egyre jobb teljesítményt nyújtanak és számos válogatott életét keserítették már meg, valamint a mindig kellemetlen skótokkal is lesz egy 90 perces csata. 

Ezek kimenetelétől függően pedig a magyar válogatott akár az egyenes kieséses fázisig is eljuthat, ahol pedig már sok minden megtörténhet. Na de nézzük, mit jósolnak a szakértők a piros-fehér-zöld gárdának.

Magyar esélyek

Fotó: PixabayFotó: Pixabay

Ahogy arról a cikk elején már szó esett, a magyarok rég voltak ennyire jó formában, rég nyújtottak ennyire jó teljesítményt. Ezt alátámasztja a statisztika is, ugyanis a csapat 2022 szeptembere óta veretlen, ezzel pedig a németországi EB-re kvalifikált válogatottak közül a legjobbnak számít.

A fogadóirodák is felfigyeltek erre a teljesítményre, ugyanis Magyarország az oddsok jelenlegi állása szerint a 12. helyen áll, ugyanis a magyar elsőségért 80-szoros pénzt fizetnének ezek a bukmékerek.

A leggyakrabban a görögökkel szokás összehasonlítani a magyarok helyzetét, akik 2004-ben hasonló pozícióból indultak és végül megnyerték az Európa-bajnokságot, miközben az akkori előrejelzések számukra sokkal kisebb esélyt vetítettek előre, mint most a magyaroknak. 

Szoboszlai, a kulcsjátékos

Az esélylatolgatások a szakértői elemzések március második felében indultak el, miután Rossi keretet hirdetett. Nagy meglepetés a támadó vonalon nem történt, ugyanis a szövetségi kapitány és a magyar közvélemény egyetért abban, hogy a Szoboszlai-Sallai-Varga trió nyerő kombinációnak számít.

Ugyanakkor, érdemes kicsit részletesebben kitérni Szoboszlai Dominikra, akit sokan a válogatott kulcsfigurájának tekintenek. Elsősorban azért, mert a Liverpoolban az elmúlt idényben nem egészen úgy ment a játék, ahogy tervezte, ráadásul egy sérülés is nehezítette a helyzetét.

Szoboszlai legutóbb arról beszélt, hogy lépésről-lépésre kellett újból felépítenie magát a sérülése után, de keményen dolgozott, nem csak azért, mert klubcsapata számított rá, hanem azért is, hogy a nyári kontinensviadalon a nemzeti válogatottban is a legjobb formáját hozhassa. 

Abban mindenki biztos lehet, hogy Szoboszlai esetében motiváció hiányáról szó sincs, egészen biztos, hogy mindent megtesz azért, hogy június közepére elérje a csúcsformáját és gólokkal örvendeztethesse meg a közönséget.

Ezt az eltökéltséget mutatja az is, hogy a Budapest Sportarénába tervezett közönségtalálkozója, amelynek a szervezők a Szoboszlai Live Show nevet adták, elmarad. Pontosabban, 2025 nyarára halasztják, az indoklás szerint azért, hogy minél jobban az EB-felkészülésre tudjon összpontosítani.

Ami a csatársor másik két tagját illeti, Sallai Rolandnak egy ágyéksérülése volt, de emiatt inkább klubcsapatának kellett őt hiányolnia. Amennyiben az Európa-bajnokságon jól szerepel, a hírek szerint akár egy magasabb szintű csapatba is igazolhat.

A trió harmadik tagja, Varga Barnabás, aki az NB-1 góllövő listáját vezeti, a Fradival egyben bajnoki címet is ünnepelhetett. Róla is elmondható, hogy kiugró formában van, az MTK elleni rangadón négyszer rezegtette meg az ellenfél hálóját, de az EB-selejtezőkön is sikerült gólokat szereznie.

Összességében elmondható, hogy magyar oldalról minden készen áll a június-júliusi kontinensviadalra. A csapat együtt van, jó formában van, sikeres szériát tudhat maga mögött. A szurkolók pedig izgatottan várják a három csoportmeccset és bíznak a folytatásban, valamint abban, hogy hosszú idő után a csapat újabb történelmi eredményt érhet el.

vehir.hu
további cikkek
A jövő mérnökeiért a Polinszky Tehetséggondozó Program A jövő mérnökeiért a Polinszky Tehetséggondozó Program A Pannon Egyetem elkötelezett amellett, hogy már a tanulmányok kezdetétől támogassa hallgatóit tehetségük kibontakoztatásában és magas színvonalú tudományos és szakmai karrierjük megalapozásában. Ennek érdekében a Mérnöki Kar Polinszky Tehetséggondozó Programja számos alprogramot kínál, melyek a középiskolás diákoktól a doktorandusz (PhD) hallgatókig terjedően biztosítanak széleskörű lehetőségeket a tehetséggondozásra. Dr. Valiskó Mónika egyetemi docenssel beszélgetve mélyebb betekintést nyerhettünk ezekbe az alprogramokba, és arról is tájékoztatást kaptunk, miként támogatják a különböző szinteken tanuló diákok és hallgatók szakmai és személyes fejlődését. 2024. augusztus 29. 14:50 Ötven éves jubileumi koncertre hív az EDDA Művek Ötven éves jubileumi koncertre hív az EDDA Művek 2024-ben ötven éve lesz annak, hogy az ország egyik legismertebb rockzenekara az EDDA Művek megalakult és a rockzene szolgálatába állt. A Pataky Attila vezette legendás együttes e jeles alkalomból egy felejthetetlen és óriási bulira hív mindenkit 2024. május 11-én a Veszprém Arénába. 2024. január 12. 12:44 Tippek szőnyeg vásárlásához Tippek szőnyeg vásárlásához 2023. november 29. 9:49 A 40 az új 30: így maradjunk örök fiatalok A 40 az új 30: így maradjunk örök fiatalok A kerek évfordulókat a legtöbben nehezen viseljük. Ilyenkor gyakran számot vetünk életünkkel, végigtekintünk az elmúlt 10 éven, és elképzeljük, milyen lesz a következő évtized. Szerencsére azonban egyre többen fedezik fel azt, hogy az elcsépeltnek tűnő „az életkor csak egy szám” kifejezés mögött sok igazság rejlik. Manapság a negyvenes éveink nem azt jelentik, hogy valami véget ér, sokkal inkább azt, hogy lehetőségünk nyílik egy szabadabb, fiatalos, dinamikus életre. De hogyan is maradhatunk örökké fiatalok? Az alábbiakban ezt vizsgáljuk. 2023. november 29. 9:46

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.