2019. november 18. // Jenő névnap

Párátlanító készülékkel az egészséges levegőért

2019. október 14. 12:43

A párátlanító készülékek használata egyre több lakásban jelenik meg, mivel költséghatékonyan képesek egészségügyileg megfelelő páratartalommal rendelkező levegőt biztosítani. Az alábbi fejezetekben a párásodás forrásai, a penész negatív egészségügyi hatásai és a páramentesítők hatékonysága egyaránt említésre kerülnek.

A párásodás legfőbb forrásai

A párásodás elsősorban olyan hétköznapi tevékenységek során alakul ki, mint a forró vízzel történő zuhanyzás és fürdés, illetve a fedő nélküli főzés. A hirtelen létrejött forró levegő jelentős mennyiségű párát termel, amely elterjed a lakásban. A forró fürdők után célszerű azonnal kiszellőztetni, hogy a páratartalom csökkenthető legyen, azonban ez soha nem biztosít kellően megfelelő levegőt.

A főzések folyamán mindig ajánlott a fedők alkalmazása az edényeken, hogy kevesebb pára jusson a levegőbe. Kiemelten fontos megjegyezni a kisebb lánggal történő főzés jelentőségét, hiszen jelentősen alacsonyabban lehet tartani általa a páratartalmat.

A magas páratartalom egészségügyi hatásai

A magas páratartalom nehezebb légzést, rosszabb közérzetet és akár folyamatos fejfájást is okozhat a lakásban élő személyek számára. A magas páratartalom egyik legnagyobb veszélye, hogy kiváló környezetet szolgáltatnak a penészgombák számára.

A penészgomba elterjedése elsősorban az ablakok környékén, a falakon és a bútorok hátulján a legjellemzőbb. A penész nem csak a kellemetlen látványa és szaga miatt okoz problémákat a lakásban, hanem az ott élők szervezetében is károkat okoz.

A penészes lakásokban könnyebben terjednek el a felső légúti megbetegedések, illetve az allergiás panaszok is jóval gyakoribbak. A köhögés mellett a nehezebb légzés az alvás minőségét nagymértékben csökkenti, emiatt állandó fáradtságérzet alakulhat ki. Érdemes még megemlíteni a tünetek között a szemek kivörösödését és viszketését, illetve a bőrirritációt és az orrfolyást egyaránt. A penész megtelepedése miatt a kötőhártya-gyulladás is nagyobb valószínűséggel fordul elő, ezért különösen ajánlott minél hamarabb biztosítani a megfelelő páratartalmat.

Párátlanító készülék használata a lakásban

A párátlanító készülékek kitűnően képesek a levegő megfelelő páratartalmáról gondoskodni minden lakásban. Fürdés és zuhanyzás után érdemes a fürdőszobában elhelyezni az eszközt, hiszen ez a helyiség általában a legfőbb forrása a párának. A konyhában is célszerű alkalmazni a párátlanítókat az ételek főzése során, és ezáltal már a két legtöbb párát termelő helyiség egészséges levegője teljes mértékben biztosítva lehet.

 

A Páramentesítő.hu kínálatában elérhető páramentesítő készülékek költséghatékonyan teremtik meg az optimális páratartalmú levegőt az otthonokban az egészségesebb élet érdekében. Ezek a berendezések kiválóan segítenek megelőzni a penész kialakulását, illetve a betegségek elterjedését.

További cikkek

Az őszi vírusok “doktora”
Az őszi vírusok “doktora”
Szeptembertől nemcsak a rohanó hétköznapok, a temérdek munka, az iskola, hanem az őszi betegségek időszaka is beköszöntött. Mindenki ismeri a kellemetlen érzést, amikor a változékony időjárás megannyi vírusos megbetegedést, légúti fertőzést hoz magával. A közösségben könnyen terjednek a fertőzések, így a vitamindús táplálkozás mellett ajánlott sok időt eltölteni a szabad levegőn. Mi lenne, ha azt mondanám, hogy akár a lakásban is tiszta, kórokozómentes légkört biztosíthatsz családod részére?
Testi-lelki egyensúly
Testi-lelki egyensúly
A különböző wellness szolgáltatásokat már hosszú idő alkalmazzák az ember testi-lelki harmóniájának fenntartására, a relaxáció elmélyítéséhez.
Miben tudnak segíteni a munkaerő-kölcsönző cégek?
Miben tudnak segíteni a munkaerő-kölcsönző cégek?
Bővítés miatt rövid időn belül nagy számú munkaerőre van szükséged? Üresedés miatt azonnal gondoskodnod kell szakképzett munkavállalóid pótlásáról? Idényjellegű, megnövekedett rendelésállomány kielégítésére sürgősen munkaerőre van szükséged? A munkaerő-külcsönzők valamennyi problémára megoldás nyújtanak, így céged munkaerő problémáit a lehető leggyorsabban orvosolják.
Mire jók a polikarbonát lemezek?
Mire jók a polikarbonát lemezek?
A polikarbonát lemezek évtizedek óta töretlen népszerűségnek örvendenek a modern építészetben. Takarékos, könnyen kezelhető, mégis látványos megoldást jelentenek, ráadásul széles körben felhasználhatóak. Lássuk, milyen ötleteket lehet megvalósítani a segítségükkel!
Azonnal használható módszerek a telefonfüggőség csökkentésére
Azonnal használható módszerek a telefonfüggőség csökkentésére
Az okostelefonok forradalma szinte mindenkit beszippantott az elmúlt években, de a használati szokások nem mindig egészségesek. A telefonfüggőség mára az egyik leggyakoribb függőség, amely szinte minden korosztályt érint.
2019. november 18. // Jenő névnap