2019. november 17. // Hortenzia, Gergő névnap

Az arcunknak is jár a kényeztetés

2019. október 14. 12:52

Reggel, amikor felébredünk, sokszor szeretnénk a tükörrel NEM szembenézni. Ez sajnos egy elkerülhetetlen folyamat a reggeli rutinnál. Az viszont, hogy aki onnan visszanéz, mosolyt fakaszt-e az arcunkra, vagy inkább szomorúsággal tölt el, csak rajtunk múlik.

Arcunk kényeztetésének módjai

 • Tehetünk fel egy arcpakolást házilag.
 • Kenegethetjük hiper-szuper krémekkel, amit vagy a reklámban láttunk, vagy elég drágának gondoltuk a boltban ahhoz, hogy biztos hatásos is.
 • Elmehetünk a kozmetikushoz, és kérhetünk egy arckezelést, amit az ő általa preferált krémekkel tesz majd meg.
 • Vagy kereshetünk olyan szakembert, aki természetes hatóanyagú termékekkel dolgozik, és kérhetünk tőle egy kényeztető lifting arcmasszázs.

Az arcunk sem játékszer

Nagyon fontos, hogy amikor ki akarjuk választani a megfelelő kényeztetést az arcunk számára, ez a mondat mindig lebegjen a szemünk előtt. Nem szabad kísérletezni, különböző házi praktikákkal. Nem is szabad terméket reklámok vagy barátnői ajánlás alapján venni.

Nem biztos, hogy ugyanolyan a bőrtípusunk. Lehet, hogy ami neki jó volt (szerencséjére), az másnál egy allergiás reakciót vált ki. Ha az arcunkat kényeztetnénk, ugyanúgy szakemberhez érdemes fordulni, mintha a házat szeretnénk bevakoltatni.

Az arcmasszázs jótékony hatásai

 • A masszázs hatására vérbőség keletkezik, ami jótékony változásokat eredményez: (az elhalt hámsejtek könnyen távoznak, a hámképződés fokozódik, a kötőszövetek sejtjeinek és rostjainak fokozódik a képződése).
 • Az öregedési folyamatokat is csökkenthetjük az arcmasszázzsal.
 • Tökéletes megoldás zsírhiányos vagy szeborreás arcbőr kezelésére és ápolására.
 • Javul a vénás erek keringése.
 • Bőrünk hőmérséklete is emelkedik.
 • Kozmetikai anyagok és tápanyagok felszívódása is gyorsabbá válik.
 • Sima, feszes és bársonyos arcbőrt eredményez.
 • Lelki egyensúlyt és megnyugvást is hozhat számunkra, oldják a bennünk rejlő feszültséget, segít ellazulni.

Minőségi alapanyag és megfelelő szaktudás

Ma már talán a kozmetikusok többsége is megválogatja a termékcsaládot, amivel dolgozik. Ám ha nem csak szépülni, hanem egészségünkért is tenni szeretnénk, akkor ilyen kezeléseknél érdemes lehet egy egészségközpontot felkeresni, ahol kiemelkedő fontosságú a természetes gyógymódok, kezelések és emellett a természetes hatóanyagú termékcsaládok használata (pl. a francia Thailon termékcsalád). Egy kényeztető arcmasszázst számos elektrokozmetikai kezeléssel érdemes lehet kombinálni.

Ön hogyan ébred reggelente? Ha nyúzottan, akkor mindenképpen fordítson időt arcbőre kényeztetésére, és meglátja, hamar meghálálja bőre a törődést.

További cikkek

Az őszi vírusok “doktora”
Az őszi vírusok “doktora”
Szeptembertől nemcsak a rohanó hétköznapok, a temérdek munka, az iskola, hanem az őszi betegségek időszaka is beköszöntött. Mindenki ismeri a kellemetlen érzést, amikor a változékony időjárás megannyi vírusos megbetegedést, légúti fertőzést hoz magával. A közösségben könnyen terjednek a fertőzések, így a vitamindús táplálkozás mellett ajánlott sok időt eltölteni a szabad levegőn. Mi lenne, ha azt mondanám, hogy akár a lakásban is tiszta, kórokozómentes légkört biztosíthatsz családod részére?
Testi-lelki egyensúly
Testi-lelki egyensúly
A különböző wellness szolgáltatásokat már hosszú idő alkalmazzák az ember testi-lelki harmóniájának fenntartására, a relaxáció elmélyítéséhez.
Miben tudnak segíteni a munkaerő-kölcsönző cégek?
Miben tudnak segíteni a munkaerő-kölcsönző cégek?
Bővítés miatt rövid időn belül nagy számú munkaerőre van szükséged? Üresedés miatt azonnal gondoskodnod kell szakképzett munkavállalóid pótlásáról? Idényjellegű, megnövekedett rendelésállomány kielégítésére sürgősen munkaerőre van szükséged? A munkaerő-külcsönzők valamennyi problémára megoldás nyújtanak, így céged munkaerő problémáit a lehető leggyorsabban orvosolják.
Mire jók a polikarbonát lemezek?
Mire jók a polikarbonát lemezek?
A polikarbonát lemezek évtizedek óta töretlen népszerűségnek örvendenek a modern építészetben. Takarékos, könnyen kezelhető, mégis látványos megoldást jelentenek, ráadásul széles körben felhasználhatóak. Lássuk, milyen ötleteket lehet megvalósítani a segítségükkel!
Azonnal használható módszerek a telefonfüggőség csökkentésére
Azonnal használható módszerek a telefonfüggőség csökkentésére
Az okostelefonok forradalma szinte mindenkit beszippantott az elmúlt években, de a használati szokások nem mindig egészségesek. A telefonfüggőség mára az egyik leggyakoribb függőség, amely szinte minden korosztályt érint.
2019. november 17. // Hortenzia, Gergő névnap