Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 27. Olga
Veszprém
21°C
2024. július 27. Olga
Veszprém
21°C

Jótékonysági hangverseny a református templom gyülekezeti terméhez

2019. október 15. 12:50
Veszprém Város Vegyeskara a Kálvin János parki református templom új terme javára rendez jótékonysági hangversenyt október 30-án a Hangvillában.

Veszprém Város Vegyeskara sok évtizede ad halottak napja alkalmából műsort. Az idei annyiban más, hogy a „Holtakért” szóló John Rutter Requiem mellett felcsendül egy „Élőkért” komponált másik mű is – az éppen 70. születésnapját ünneplő Vajda János Istenes éneke.

A vegyeskar a Kálvin parki református gyülekezet és Závodi Zsuzsanna lelkész kérésére ezt a hangversenyt, ennek teljes bevételét felajánlja a templom új, még épülő gyülekezeti termének építésére, a közösség támogatására - mondta kedd délelőtt sajtótájékoztató keretében Erdélyi Ágnes, Veszprém Város Vegyeskarának karnagya.

A programokról Erdélyi Ágnes karnagy beszélt.A programokról Erdélyi Ágnes karnagy beszélt.

A református közösség nemrég egy 60 négyzetméteres, 40-50 ember befogadására alkalmas közösségi helyiséget kezdett el építeni pályázati forrásokból és közösségi felajánlásokból. A beruházás eddig 26 millió forintba került. A befejezéshez még 5-6 millió forint hiányzik, ezért gondoltak arra, hogy a nyilvánosságon keresztül szólítják meg a várost. A tervek szerint az új közösségi tér jövő tavaszra készülhet el - emelte ki Závodi Zsuzsanna, aki hangsúlyozta, hívőt és nem hívőt is szeretettel várnak a jelenlegi épületbe és a hangversenyre egyaránt.

Program

Vajda János Istenes ének című 7 tételes műve két éve, a reformáció 500. évfordulója tiszteletére született. A nagyszabású orgonakíséretes mű Tinódi Lantos Sebestyén, Balassi Bálint, Szenci Molnár Albert veretes szövegeit, és a református énekeskönyv ismert dallamait fűzi felemelő zenei egységbe. A veszprémi bemutatón Magyarország egyik legkiválóbb orgonaművésze, a Zeneakadémia tanára, Palúr János közreműködik.

A hangverseny második részében John Rutter angol zeneszerző 1985-ben komponált, méltán ismert gyászmiséje csendül fel. A veszprémi hangversenyen a kamaraegyüttessel kísért változat hangzik el.

A református közösséget, a jótékonysági estet Steinbach József püspök köszönti.

A Hangvillában október 30-án 19 órakor kezdődő jótékonysági hangversenyre 4000 forintért lehet hozzájutni a Hangvilla jegypénztárában.

A hangversenynek helyszínt adó Hangvilla igazgatója, Bélafi László kiemelte, teltház esetén a befejezéshez szükséges összeg negyede, de akár harmada is összejöhet.

Ge. Á.
Kovács Bálint
további cikkek
Egyszere lett más, mégis ugyanolyan a Kossuth utcán a veszprémi DJ-nek köszönhetően Egyszere lett más, mégis ugyanolyan a Kossuth utcán a veszprémi DJ-nek köszönhetően Bátor vállalkozás egy DJ részéről hozzányúlni és újragondolni olyan dalokat, amikhez az emberek ezerféle módon kötődnek. Márpedig a Rubber Puppet Kossuth utcánja olyan a veszprémieknek, mint például a Nélküled a magyar válogatott szurkolóinak, vagy az Azért vannak a jó barátok egy osztálytalálkozón. DJ Thomas viszont pontosan érti, hogy milyen az a bizonyos veszprémi életérzés, hiszen ő is itt volt gyermek, majd fiatal felnőtt, közben pedig állandó szereplője lett a veszprémi buliknak a DJ-pult mögött. Nem is volt kérdés, hogy első saját remixében a Kossuth utcánt dolgozza fel. Megkerestük a DJ-t, hogy elmeséje a dal megszületésének történetét. tegnap 12:08 Csak Zene: különleges kiállítás nyílt a művészetek kereszteződéséből a KUNSZT!-ban Csak Zene: különleges kiállítás nyílt a művészetek kereszteződéséből a KUNSZT!-ban A Danubia Zenekar, a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) és a KUNSZT! közös szervezésében rendhagyó kiállítás nyílt július 24-én, amely augusztus 24-ig tekinthető meg a Kunszt! kávézóban. A "Csak Zene" című tárlat egy hármas együttműködés eredménye, amely az előadó-művészet, a vizuális művészet és a design világát ötvözi. 2024. július 24. 20:54 Indul a Kőfeszt – a nyugalom fesztiválja, a Pannon Egyetem támogatásával Indul a Kőfeszt – a nyugalom fesztiválja, a Pannon Egyetem támogatásával Immár a hatodik alkalommal rendezik meg a Kőfesztivált, július 31-től augusztus 4-ig. Összesen 120 programmal várják az érdeklődőket, 6 településen, és 12 helyszínen. 2024. július 23. 14:59 Egy kis kreativitással életre szóló élményt szerzett magának egy fiú a VeszprémFesten VeszprémFest Egy kis kreativitással életre szóló élményt szerzett magának egy fiú a VeszprémFesten Nem egyedi eset egy koncerten vagy sportmérkőzésen az, amikor a közönségből egy jól látható táblára felírt üzenet célba ér, így pedig valaki boldog tulajdonosa lehet egy meznek, kedvence dobverőjének és még sorolhatnánk az így új gazdára lelt relikviákat. Az idei VeszprémFesten a Milky Chance koncertjén viszont egy fiatalember egészen más üzenetet fogalmazott meg a tábláján, ami aztán célba is ért, örökre szóló élményt adva neki. 2024. július 22. 14:30

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.