Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C

Élen járt Veszprém a nemes küzdelemben

2019. október 17. 15:17
Harminchárom helyi kötődésű, amatőr középiskolai labdarúgócsapat tett tanúbizonyságot a sportszerűség csodájáról szerdán az Erdész utcai sportkomplexumban az MLSZ Veszprém megyei szövetsége által rendezett Fair Play Kupán.

Ahogy minden esztendőben, idén is megtartotta immár hagyománnyá érő Fair Play Kupáját az MLSZ Veszprém megyei igazgatósága az Erdész utcai sportkomplexumban szerdán a tiszta játék szellemében.

A megmérettetésen kizárólag amatőr középiskolai labdarúgócsapatok mérhették össze sportszerűségüket egymással: valamennyi tisztességes megmozdulást zöld lappal jutalmaztak a játékvezetők. Ugyanis ezekért a lapokért az őszi, illetve a tavaszi fordulók zárásakor jutalmat kapnak a legtöbbet begyűjtő sportolók, edzők és alakulatok.

Az idei kiírásra rekordszámú nevezés érkezett be mind megyei, mind városi szinten:

összesen 56 csapatot és 553 játékost regisztráltak a szervezők.

Az Ipari iskola csapata - Edzőik: Kobán László, Kondor ViktóriaAz Ipari iskola csapata - Edzőik: Kobán László, Kondor Viktória

A veszprémi fordulóban 33 együttes, nem szerinti csoportokra bontva az Erdész utcai műfüves pályán hét 40x20 méteres pályán nézett farkasszemet egymással. A nyitófordulót követően a hét folyamán még Pápán, valamint Ajkán is pattog majd a labda.

A tavaszi évszak folyamán sor kerül majd a csoportok visszavágóira is, az így kialakult csoporttovábbjutók a megyei döntőt vívják majd. Onnan a regionális fináléba, végül pedig az országos döntőbe lehet kerülni.

A tavalyi évben a Noszlopy iskola fiú csapata egészen az országos bajnoki címig menetelt.

Palotai Nándor tanítványai az aranyéremért cserébe négy napig Münchenben vendégeskedhettek, amellett, hogy részt vehettek a rangos felkészülési tornán is, az európai élcsapatokat felvonultató Audi Kupán.

Portálunk, a vehir.hu kérdésére Finta Péter, az MLSZ Veszprém megyei igazgatóságának megbízott igazgatója úgy fogalmazott, hihetetlen nagy öröm számukra, hogy rekordszámú csapat nevezett a felhívásra. Kiemelte, hogy a kupának a labdarúgás megszerettetése mellett egyben tanító célzata is van;

felnyitni a fiatalok szemét, hogy az összetartás, a tisztesség, a nemes küzdelem valójában mekkora érték.

Végezetül pedig hozzáfűzte, hasonló szép eredményt remél, akár a tavalyi, Noszlopy iskola országos sikere.

Simon Dani
további cikkek
Új bajnokot avattak a Sípmester Fesztiválon Sípmester Fesztivál Új bajnokot avattak a Sípmester Fesztiválon Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye labdarúgó játékvezető-válogatottja története során először hódította el a Sípmester Fesztivál trófeáját, miután a vasárnap délutáni döntőben 1-0-ra felülmúlta Bács-Kiskun vármegye csapatát. A rendezvény remek hangulatban zajlott, sokáig fogják emlegetni. 2024. január 8. 13:28 Sípmester Fesztivállal indul az év Veszprémben vármegyei foci Sípmester Fesztivállal indul az év Veszprémben Az előttünk álló hétvégén Veszprém biztosít otthont a XVII. Sípmester Fesztiválnak, amelynek keretein belül négyszáz labdarúgó-játékvezető mérheti össze tudását a játéktéren. A mérkőzéseket a Március 15. utcai sportcsarnokban és a Vetési Albert Gimnáziumban rendezik, az esemény ingyenesen látogatható. 2024. január 4. 8:44 Új műfüves focipályát adtak át az egyetem felső kampuszán Új műfüves focipályát adtak át az egyetem felső kampuszán Kedd este az egyetemi házibajnokság soron következő fordulója előtt ünnepélyes keretek között adták át a Pannon Egyetem felső kampuszán lévő pályát, ami egyébként a város számára is nyitott. 2023. november 8. 13:47 Kezdetét vette az ADA-BAU kispályás bajnokság szabadidősport Kezdetét vette az ADA-BAU kispályás bajnokság Az elmúlt hétvégén kezdetét vette az ADA-BAU kispályás labdarúgó-bajnokság 2023/2024-es idénye a megújult fénytechnikával ellátott Erdész utcai sportkomplexumban. 2023. szeptember 13. 10:59

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.