2020. április 3. // Buda, Richárd névnap

Élen járt Veszprém a nemes küzdelemben

Harminchárom helyi kötődésű, amatőr középiskolai labdarúgócsapat tett tanúbizonyságot a sportszerűség csodájáról szerdán az Erdész utcai sportkomplexumban az MLSZ Veszprém megyei szövetsége által rendezett Fair Play Kupán.

Ahogy minden esztendőben, idén is megtartotta immár hagyománnyá érő Fair Play Kupáját az MLSZ Veszprém megyei igazgatósága az Erdész utcai sportkomplexumban szerdán a tiszta játék szellemében.

A megmérettetésen kizárólag amatőr középiskolai labdarúgócsapatok mérhették össze sportszerűségüket egymással: valamennyi tisztességes megmozdulást zöld lappal jutalmaztak a játékvezetők. Ugyanis ezekért a lapokért az őszi, illetve a tavaszi fordulók zárásakor jutalmat kapnak a legtöbbet begyűjtő sportolók, edzők és alakulatok.

Az idei kiírásra rekordszámú nevezés érkezett be mind megyei, mind városi szinten:

összesen 56 csapatot és 553 játékost regisztráltak a szervezők.

Az Ipari iskola csapata - Edzőik: Kobán László, Kondor ViktóriaAz Ipari iskola csapata - Edzőik: Kobán László, Kondor Viktória

A veszprémi fordulóban 33 együttes, nem szerinti csoportokra bontva az Erdész utcai műfüves pályán hét 40x20 méteres pályán nézett farkasszemet egymással. A nyitófordulót követően a hét folyamán még Pápán, valamint Ajkán is pattog majd a labda.

A tavaszi évszak folyamán sor kerül majd a csoportok visszavágóira is, az így kialakult csoporttovábbjutók a megyei döntőt vívják majd. Onnan a regionális fináléba, végül pedig az országos döntőbe lehet kerülni.

A tavalyi évben a Noszlopy iskola fiú csapata egészen az országos bajnoki címig menetelt.

Palotai Nándor tanítványai az aranyéremért cserébe négy napig Münchenben vendégeskedhettek, amellett, hogy részt vehettek a rangos felkészülési tornán is, az európai élcsapatokat felvonultató Audi Kupán.

Portálunk, a vehir.hu kérdésére Finta Péter, az MLSZ Veszprém megyei igazgatóságának megbízott igazgatója úgy fogalmazott, hihetetlen nagy öröm számukra, hogy rekordszámú csapat nevezett a felhívásra. Kiemelte, hogy a kupának a labdarúgás megszerettetése mellett egyben tanító célzata is van;

felnyitni a fiatalok szemét, hogy az összetartás, a tisztesség, a nemes küzdelem valójában mekkora érték.

Végezetül pedig hozzáfűzte, hasonló szép eredményt remél, akár a tavalyi, Noszlopy iskola országos sikere.

Simon Dani

További cikkek

Egyesülnek városunk kispályás ligái – az MLSZ átveszi a vezetést
Egyesülnek városunk kispályás ligái – az MLSZ átveszi a vezetést
Finta Péter, a Magyar Labdarúgó Szövetség Veszprém megyei igazgatója portálunknak adott tájékoztatása szerint a közeljövőben egyesülni fognak városunk kispályás labdarúgó-bajnokságai. A VKL és a VSZTE együtt kerül be az MLSZ égisze alá, így a játékvezetők küldését is utóbbi szervezet koordinálja majd.
A Bóbita óvoda nyerte a VII. Oviolimpiát
A Bóbita óvoda nyerte a VII. Oviolimpiát
Esélyt sem adtak „riválisaiknak” a Bóbita óvoda csöppségei az idei, a Báthory iskolában pénteken délelőtt rendezett VII. Oviolimpián.
Méltóképpen emlékeztek Csik Ferencre
Méltóképpen emlékeztek Csik Ferencre
A dobogó előkelő, második fokára léphetett fel múlt hétvégén az MLSZ Veszprém Megyei Igazgatóságának labdarúgócsapata, miután a Balatonfüreden rendezett Csik Ferenc Emléktorna fináléjában a Fejér megyeiek ellen végül alulmaradt büntetőpárbajban.
Ne egykori önmagát akarja a szülő megvalósítani a gyermekében! – Finta
Ne egykori önmagát akarja a szülő megvalósítani a gyermekében! – Finta
Hagyni kell a kicsiket, hogy döntsenek: mit szeretnének, illetve mit nem. Mert ha nem így cselekszünk, azzal a legszebb éveiktől, a gyermekkoruktól fosztjuk meg őket – fogalmazott a MLSZ Veszprém megyei igazgatója, Finta Péter.
Az ezüst is szépen csillog
Az ezüst is szépen csillog
Megyénk amatőr futballválogatottja második helyen végzett a hétvégén Lipóton rendezett Megyei Amatőr Válogatottak Országos Nagypályás Tornáján (MAVONT).
2020. április 3. // Buda, Richárd névnap