2022. január 26.
//
Vanda névnap

Élen járt Veszprém a nemes küzdelemben

Harminchárom helyi kötődésű, amatőr középiskolai labdarúgócsapat tett tanúbizonyságot a sportszerűség csodájáról szerdán az Erdész utcai sportkomplexumban az MLSZ Veszprém megyei szövetsége által rendezett Fair Play Kupán.

Ahogy minden esztendőben, idén is megtartotta immár hagyománnyá érő Fair Play Kupáját az MLSZ Veszprém megyei igazgatósága az Erdész utcai sportkomplexumban szerdán a tiszta játék szellemében.

A megmérettetésen kizárólag amatőr középiskolai labdarúgócsapatok mérhették össze sportszerűségüket egymással: valamennyi tisztességes megmozdulást zöld lappal jutalmaztak a játékvezetők. Ugyanis ezekért a lapokért az őszi, illetve a tavaszi fordulók zárásakor jutalmat kapnak a legtöbbet begyűjtő sportolók, edzők és alakulatok.

Az idei kiírásra rekordszámú nevezés érkezett be mind megyei, mind városi szinten:

összesen 56 csapatot és 553 játékost regisztráltak a szervezők.

Az Ipari iskola csapata - Edzőik: Kobán László, Kondor ViktóriaAz Ipari iskola csapata - Edzőik: Kobán László, Kondor Viktória

A veszprémi fordulóban 33 együttes, nem szerinti csoportokra bontva az Erdész utcai műfüves pályán hét 40x20 méteres pályán nézett farkasszemet egymással. A nyitófordulót követően a hét folyamán még Pápán, valamint Ajkán is pattog majd a labda.

A tavaszi évszak folyamán sor kerül majd a csoportok visszavágóira is, az így kialakult csoporttovábbjutók a megyei döntőt vívják majd. Onnan a regionális fináléba, végül pedig az országos döntőbe lehet kerülni.

A tavalyi évben a Noszlopy iskola fiú csapata egészen az országos bajnoki címig menetelt.

Palotai Nándor tanítványai az aranyéremért cserébe négy napig Münchenben vendégeskedhettek, amellett, hogy részt vehettek a rangos felkészülési tornán is, az európai élcsapatokat felvonultató Audi Kupán.

Portálunk, a vehir.hu kérdésére Finta Péter, az MLSZ Veszprém megyei igazgatóságának megbízott igazgatója úgy fogalmazott, hihetetlen nagy öröm számukra, hogy rekordszámú csapat nevezett a felhívásra. Kiemelte, hogy a kupának a labdarúgás megszerettetése mellett egyben tanító célzata is van;

felnyitni a fiatalok szemét, hogy az összetartás, a tisztesség, a nemes küzdelem valójában mekkora érték.

Végezetül pedig hozzáfűzte, hasonló szép eredményt remél, akár a tavalyi, Noszlopy iskola országos sikere.

Simon Dani

További cikkek

Komárom-Esztergom megye válogatottja jutott az országos döntőbe
Komárom-Esztergom megye válogatottja jutott az országos döntőbe
A megyei amatőr labdarúgó-válogatottak hétvégén rendezett régiós megmérettetésén a veszprémi alakulat a harmadik helyen végzett, így nem jutott be az országos fináléba.
Összecsapnak a megyei válogatottak!
Összecsapnak a megyei válogatottak!
Január 22. és 23. között Balatonfüred és Tihany városa fog otthont biztosítani a megyei amatőr labdarúgó-válogatottak országos tornájának, amelyen az észak-nyugati régió gárdái vívnak majd meg a végső döntőbe való bekerülésért.
Izgalmakkal teli futballmeccseket vívtak a veszprémi egyetemen
Izgalmakkal teli futballmeccseket vívtak a veszprémi egyetemen
A Pannon Egyetem idei kispályás labdarúgó-bajnokságának győztese a Büfészakosok csapata lett. Az esemény a felsőoktatási intézmény és a Magyar Labdarúgó Szövetség együttműködésével valósulhatott meg.
A falvakban is feltámadhat a foci
A falvakban is feltámadhat a foci
Szeptember utolsó napjáig lehet jelentkezni a kistelepüléseknek, közösségeknek kiírt alternatív fociprogramra, melyet idén a Magyar Labdarúgó Szövetség Veszprém Megyei Igazgatósága szervez és bonyolít le.
Középiskoláknak szervez tornát az MLSZ
Középiskoláknak szervez tornát az MLSZ
A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) a Középiskolai Labdarúgó Program keretében idén is megrendezi a Fair Play Kupát. A szervezők várják a Veszprém megyei intézmények jelentkezését is.