2020. április 3. // Buda, Richárd névnap

Hivatalos: Finta Péter a MLSZ új Veszprém megyei igazgatója

A társadalmi elnökség teljes támogatása mellet a Magyar Labdarúgó Szövetség főtitkára, Vági Márton 2019. október 21-i hatállyal a korábbi megbízott vezetőt, Finta Pétert nevezte ki a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) Veszprém megyei igazgatójának.

vehir.hu értésülése szerint a Magyar Labdarúgó Szövetség alapszabályának alapján, a társadalmi elnökség teljes támogatása mellet Vági Márton, az MLSZ főtitkára 2019. október 21-i hatállyal hivatalosan is kinevezte Finta Pétert az MLSZ Veszprém Megyei Szövetségének igazgatójává.

Portálunk úgy tudja, a korábbi megbízott igazgató kinevezése határozatlan időtartamra szól, s csak a Magyar Labdarúgó Szövetség alapszabályának rendelkezései szerint vonható vissza.

Mint ahogy arról korábban már beszámoltunk, a korábbi igazgató Csik Ferenc hosszan tartó, fájdalmas betegsége után a közelmúltban elhunyt, a pozíció tehát így üresedett meg. 

Hivatalos: Finta Péter az MLSZ új Veszprém megyei igazgatójaHivatalos: Finta Péter az MLSZ új Veszprém megyei igazgatója

Fontos hangsúlyozni, hogy utolsó hónapjaiban, betegágyában feküdve maga Csik kérte fel Fintát, hogy lássa el az igazgatói teendőket: az egykori válogatott legenda is Péterben látta meg utódját.

Online hírportálunknak sikerült elérnie szerda este az újdonsült igazgató Finta Pétert, aki igazolt minden korábbi állításunkat.

Mindannyiunkat mélységesen megrendített mentorom, s egyben elődőm, Csik Ferenc eltávozása. Ugyanis nemcsak egy tisztaszívű szakembertől, hanem egy hihetetlen jó baráttól is el kellett búcsúznunk... Emlékét megőrizve szeretném áldozatos munkásságát lelkiismerettel folytatni a továbbiaknak is, hogy a veszprémi labdarúgás idővel ismét a régi, Csik-korabeli fényében ragyoghasson!

Finta karrierje Veszprémben vette kezdetét, innen Ajkára, Fehérvárra, majd Szombathelyre vezetett az útja, mielőtt visszatért szülővárosába, ahol eleinte párhuzamosan a nagypályás labdarúgással, később pedig már csak a futsallal foglalkozott.

Amihez kétség sem fér, hogy a döntéshozók keresve sem találhattak volna alkalmasabb embert a pozícióba,

ugyanis Finta Péter amellett, hogy hosszú idő óta testnevelőtanárként sarkallja a fiatalokat az egészséges életmódra, edzőként és szakmai vezetőként 

többezer gyermekkel szerettette meg a labdarúgást mind füvön, mind a teremben. 

Emellett játékvezetői végzettséggel és tapasztalatokkal is rendelkezik. 2015 óta a megyei futsal-bajnokság, 2017 óta a megyei Grassroots koordinátora. Egy évvel később pedig a versenybizottság tagjának is megválasztották, ahonnan egyenes út vezetett számára a szövetségi ellenőrködés irányába is.

Simon Dani
Domján Attila

További cikkek

Táblagépeket adományozott a veszprémi nevelésű válogatott labdarúgó
Táblagépeket adományozott a veszprémi nevelésű válogatott labdarúgó
Lang Ádám szülővárosában, Veszprémben, valamint Győrben élő rászoruló családoknak adományozott táblagépeket a távoktatásba való bekapcsolódás érdekében.
A Puskás Aréna nyerte az év stadionja címet
A Puskás Aréna nyerte az év stadionja címet
A tavaly novemberben átadott Puskás Aréna nyerte a 2019-es év stadionja címről döntő szavazást.
Magyar-brazil foci és virtuális Forma-1 az M4 Sporton
Magyar-brazil foci és virtuális Forma-1 az M4 Sporton
Vasárnap este 9 órától Wéber Gábor és Ujvári Máté kommentálásával a virtuális Bahreini Nagydíj élő közvetítését tűzte műsorára az M4 Sport. Előtte is érdemes a közszolgálati sportcsatornára kapcsolni, ugyanis este 7 órától a legendás az 1986-os Magyarország-Brazília labdarúgó-mérkőzést adják - közölte az MTI-vel vasárnap a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA).
Gondos nevelőmunka, építkezés az alapoktól
Gondos nevelőmunka, építkezés az alapoktól
A VFC USE női szakágának három csapata is az aranyérem reményében várja bajnoksága – egyelőre bizonytalan – tavaszi folytatását. Az egyesületnél folyó színvonalas munkának ugyanakkor az is ékes bizonyítéka, hogy Csizmadia Zsófia és Szijártó Eszter személyében két játékosa is címeres mezt ölthet.
Marco Rossi: a szurkolók megérdemelnének egy sikeres válogatottat
Marco Rossi: a szurkolók megérdemelnének egy sikeres válogatottat
Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint a hazai szurkolók "mindenképp megérdemelnének egy sikeres nemzeti tizenegyet, és mi ezért dolgozunk nagyon elszántan".
2020. április 3. // Buda, Richárd névnap