Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Hivatalos: Finta Péter a MLSZ új Veszprém megyei igazgatója

2019. október 23. 19:35
A társadalmi elnökség teljes támogatása mellet a Magyar Labdarúgó Szövetség főtitkára, Vági Márton 2019. október 21-i hatállyal a korábbi megbízott vezetőt, Finta Pétert nevezte ki a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) Veszprém megyei igazgatójának.

vehir.hu értésülése szerint a Magyar Labdarúgó Szövetség alapszabályának alapján, a társadalmi elnökség teljes támogatása mellet Vági Márton, az MLSZ főtitkára 2019. október 21-i hatállyal hivatalosan is kinevezte Finta Pétert az MLSZ Veszprém Megyei Szövetségének igazgatójává.

Portálunk úgy tudja, a korábbi megbízott igazgató kinevezése határozatlan időtartamra szól, s csak a Magyar Labdarúgó Szövetség alapszabályának rendelkezései szerint vonható vissza.

Mint ahogy arról korábban már beszámoltunk, a korábbi igazgató Csik Ferenc hosszan tartó, fájdalmas betegsége után a közelmúltban elhunyt, a pozíció tehát így üresedett meg. 

Hivatalos: Finta Péter az MLSZ új Veszprém megyei igazgatójaHivatalos: Finta Péter az MLSZ új Veszprém megyei igazgatója

Fontos hangsúlyozni, hogy utolsó hónapjaiban, betegágyában feküdve maga Csik kérte fel Fintát, hogy lássa el az igazgatói teendőket: az egykori válogatott legenda is Péterben látta meg utódját.

Online hírportálunknak sikerült elérnie szerda este az újdonsült igazgató Finta Pétert, aki igazolt minden korábbi állításunkat.

Mindannyiunkat mélységesen megrendített mentorom, s egyben elődőm, Csik Ferenc eltávozása. Ugyanis nemcsak egy tisztaszívű szakembertől, hanem egy hihetetlen jó baráttól is el kellett búcsúznunk... Emlékét megőrizve szeretném áldozatos munkásságát lelkiismerettel folytatni a továbbiaknak is, hogy a veszprémi labdarúgás idővel ismét a régi, Csik-korabeli fényében ragyoghasson!

Finta karrierje Veszprémben vette kezdetét, innen Ajkára, Fehérvárra, majd Szombathelyre vezetett az útja, mielőtt visszatért szülővárosába, ahol eleinte párhuzamosan a nagypályás labdarúgással, később pedig már csak a futsallal foglalkozott.

Amihez kétség sem fér, hogy a döntéshozók keresve sem találhattak volna alkalmasabb embert a pozícióba,

ugyanis Finta Péter amellett, hogy hosszú idő óta testnevelőtanárként sarkallja a fiatalokat az egészséges életmódra, edzőként és szakmai vezetőként 

többezer gyermekkel szerettette meg a labdarúgást mind füvön, mind a teremben. 

Emellett játékvezetői végzettséggel és tapasztalatokkal is rendelkezik. 2015 óta a megyei futsal-bajnokság, 2017 óta a megyei Grassroots koordinátora. Egy évvel később pedig a versenybizottság tagjának is megválasztották, ahonnan egyenes út vezetett számára a szövetségi ellenőrködés irányába is.

Simon Dani
Domján Attila
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.