2020. július 4. // Ulrik névnap

Együttműködési megállapodást kötött a Veszprém Megyei Kormányhivatal és a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

Együttműködési megállapodást kötött a Veszprém Megyei Kormányhivatal és a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. A dokumentum hét pontban foglalja össze a partnerség fő területeit.

A szerződést – az iparkamara Top 100+200 című kiadványának ünnepélyes bemutatója alkalmából – Takács Szabolcs kormánymegbízott és Dr. Markovszky György elnök írta alá.

Takács Szabolcs emlékeztetett: a két szervezet tevékenységi köre számos ponton találkozik a megyén belül. Ilyen a fogyasztóvédelem, a foglalkoztatás, a munkavédelem, az építésügy, az élelmiszerlánc-biztonság vagy a szakképzés-pályaorientáció szakterülete, amelyeket a dokumentum külön is megemlít. Az együttműködés kiterjed a kommunikáció területére is, a felek a kiadványok, rendezvények létrejöttében segítik egymást.

Mint mondta: a kormányhivatal szakemberei rendszeresen tartanak előadást, tájékoztatót az iparkamara fogyasztóvédelemmel, munkaügyi szakterülettel foglalkozó konferenciáin. A két szervezet szakemberei a foglalkoztatást, szakképzést, pályaorientációt érintő kiállítások, egyéb események létrejöttében is támogatást nyújtanak egymásnak.

A kormánymegbízott hangsúlyozta: az együttműködés keretei között azt is vállalja a hivatal, hogy a megye vállalkozásai számára fontos ügyeket támogatni és képviselni tudja. Hozzátette: a most aláírt dokumentum elemeiben, tartalmában nyitott, és készen állnak arra, hogy a napi, élő munkafolyamatok során új tartalommal bővülhessen.

Markovszky György arról beszélt: az iparkamara nevében örömmel írja alá a megállapodást. Úgy fogalmazott: sokat várnak az együttműködéstől, amely segít majd abban, hogy a Veszprém megye egésze számára fontos célokat közös erővel érhesse el a két szervezet. Példaként említette a vasúti hálózat, valamint az országhatárt elérő M8-as autópálya fejlesztését.

A Top 100+200 konferencián átadták az Év Vállalkozása Díjakat, valamint a Kutatás-fejlesztési és Innovációs Díjat, amiről mi is hírt adtunk.

Kapcsolódó cikk
Idén is a Continental vezeti a toplistát
A járműipar uralja Veszprém megye termelését, nagyot fejlődött a turizmus és az építőipar az elmúlt években – derült ki az Iparkamara szerdai rendezvényén.
vehir.hu

További cikkek

Idén is sikeres volt a levendulaszedési akció Tihanyban
Idén is sikeres volt a levendulaszedési akció Tihanyban
Nagy érdeklődés mellett rendezték meg idén is a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság "Szedd magad" levendulaakcióját Tihanyban, a három héten át tartó programban több mint húszezren éltek a levendulaszedés lehetőségével - közölte az Agrárminisztérium (AM) szombaton.
A vasút melletti játék veszélyeire figyelmeztet a MÁV
A vasút melletti játék veszélyeire figyelmeztet a MÁV
A vasúttársaság szombati közleménye szerint nyáron előfordul, hogy a fiatalok a vasút mellett, a töltésen vagy a tárolóvágányokon pihenő szerelvényeken játszanak, köveket raknak a sínre vagy azokkal dobálják a szerelvényeket.
Új nyitvatartás a veszprémi kormányablakban is
Új nyitvatartás a veszprémi kormányablakban is
Veszprémben nincsenek távolságok 1. rész – Jeruzsálemhegy
Veszprémben nincsenek távolságok 1. rész – Jeruzsálemhegy
Sorozatot indítunk a Vehíren, amiben azt vizsgáljuk, hogy milyen gyorsan lehet eljutni egy-egy városrészbe. Indul a verseny, megmérkőzik egymással az autó, a tömegközlekedés és a gyalogos.
A Pannon Egyetemhez csatlakozik a BGE gazdálkodási kara
A Pannon Egyetemhez csatlakozik a BGE gazdálkodási kara
A Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) Zalaegerszegen működő gazdálkodási kara július 31-től a veszprémi Pannon Egyetemhez kerül át felsőoktatási törvény módosításával - közölte a fővárosi felsőoktatási intézmény az MTI-vel pénteken.
2020. július 4. // Ulrik névnap