2019. december 6. // Miklós névnap

Együttműködési megállapodást kötött a Veszprém Megyei Kormányhivatal és a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

Együttműködési megállapodást kötött a Veszprém Megyei Kormányhivatal és a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. A dokumentum hét pontban foglalja össze a partnerség fő területeit.

A szerződést – az iparkamara Top 100+200 című kiadványának ünnepélyes bemutatója alkalmából – Takács Szabolcs kormánymegbízott és Dr. Markovszky György elnök írta alá.

Takács Szabolcs emlékeztetett: a két szervezet tevékenységi köre számos ponton találkozik a megyén belül. Ilyen a fogyasztóvédelem, a foglalkoztatás, a munkavédelem, az építésügy, az élelmiszerlánc-biztonság vagy a szakképzés-pályaorientáció szakterülete, amelyeket a dokumentum külön is megemlít. Az együttműködés kiterjed a kommunikáció területére is, a felek a kiadványok, rendezvények létrejöttében segítik egymást.

Mint mondta: a kormányhivatal szakemberei rendszeresen tartanak előadást, tájékoztatót az iparkamara fogyasztóvédelemmel, munkaügyi szakterülettel foglalkozó konferenciáin. A két szervezet szakemberei a foglalkoztatást, szakképzést, pályaorientációt érintő kiállítások, egyéb események létrejöttében is támogatást nyújtanak egymásnak.

A kormánymegbízott hangsúlyozta: az együttműködés keretei között azt is vállalja a hivatal, hogy a megye vállalkozásai számára fontos ügyeket támogatni és képviselni tudja. Hozzátette: a most aláírt dokumentum elemeiben, tartalmában nyitott, és készen állnak arra, hogy a napi, élő munkafolyamatok során új tartalommal bővülhessen.

Markovszky György arról beszélt: az iparkamara nevében örömmel írja alá a megállapodást. Úgy fogalmazott: sokat várnak az együttműködéstől, amely segít majd abban, hogy a Veszprém megye egésze számára fontos célokat közös erővel érhesse el a két szervezet. Példaként említette a vasúti hálózat, valamint az országhatárt elérő M8-as autópálya fejlesztését.

A Top 100+200 konferencián átadták az Év Vállalkozása Díjakat, valamint a Kutatás-fejlesztési és Innovációs Díjat, amiről mi is hírt adtunk.

Kapcsolódó cikk
Idén is a Continental vezeti a toplistát
A járműipar uralja Veszprém megye termelését, nagyot fejlődött a turizmus és az építőipar az elmúlt években – derült ki az Iparkamara szerdai rendezvényén.
vehir.hu

További cikkek

Vörösiszap: elkezdődött a másodfokú per
Vörösiszap: elkezdődött a másodfokú per
Elkezdődött a vörösiszapper másodfokú tárgyalása csütörtökön a Győri Ítélőtáblán, amelyen a másodrendű vádlott védője a Győri Törvényszék megismételt elsőfokú ítéletének abszolút hatályon kívül helyezését vagy módosítását kérte.
Garancia van arra, hogy Veszprém minőségi zöldfelületei hosszútávon megmaradjanak
Garancia van arra, hogy Veszprém minőségi zöldfelületei hosszútávon megmaradjanak
A csütörtökön tartott sajtótájékoztatón Brányi Mária alpolgármester számolt be az idén Veszprémben megvalósult fásításokról.
Megdőlt a magyarországi áramfogyasztási rekord szerdán
Megdőlt a magyarországi áramfogyasztási rekord szerdán
Új történelmi rekordot ért el Magyarország téli villamosenergia-fogyasztása szerdán a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. adatai szerint.
Fiatal kutatókat díjaztak
Fiatal kutatókat díjaztak
Szerda este tartotta a Magyar Tudományos Akadémia Veszprémi Területi Bizottsága plenáris ülését, Fiatal Kutatók Fóruma címmel, ahol díjátadással egybekötött előadássorozatot tartottak.
Virágzó állatkert, zöldülő város
Virágzó állatkert, zöldülő város
Büszkék vagyunk arra, hogy az elmúlt öt évben közel hatezer fa, valamint cserje ültetésével járulhatott hozzá a Veszprémi Állatkert a megyeszékhely zöld stratégiájához – hangsúlyozta a park igazgatója, Török László a faültetéssel egybekötött szerda délutáni sajtótájékoztatón.
2019. december 6. // Miklós névnap