Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Együttműködési megállapodást kötött a Veszprém Megyei Kormányhivatal és a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

2019. november 14. 13:57 // Forrás: Veszprém Megyei Kormányhivatal
Együttműködési megállapodást kötött a Veszprém Megyei Kormányhivatal és a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. A dokumentum hét pontban foglalja össze a partnerség fő területeit.

A szerződést – az iparkamara Top 100+200 című kiadványának ünnepélyes bemutatója alkalmából – Takács Szabolcs kormánymegbízott és Dr. Markovszky György elnök írta alá.

Takács Szabolcs emlékeztetett: a két szervezet tevékenységi köre számos ponton találkozik a megyén belül. Ilyen a fogyasztóvédelem, a foglalkoztatás, a munkavédelem, az építésügy, az élelmiszerlánc-biztonság vagy a szakképzés-pályaorientáció szakterülete, amelyeket a dokumentum külön is megemlít. Az együttműködés kiterjed a kommunikáció területére is, a felek a kiadványok, rendezvények létrejöttében segítik egymást.

Mint mondta: a kormányhivatal szakemberei rendszeresen tartanak előadást, tájékoztatót az iparkamara fogyasztóvédelemmel, munkaügyi szakterülettel foglalkozó konferenciáin. A két szervezet szakemberei a foglalkoztatást, szakképzést, pályaorientációt érintő kiállítások, egyéb események létrejöttében is támogatást nyújtanak egymásnak.

A kormánymegbízott hangsúlyozta: az együttműködés keretei között azt is vállalja a hivatal, hogy a megye vállalkozásai számára fontos ügyeket támogatni és képviselni tudja. Hozzátette: a most aláírt dokumentum elemeiben, tartalmában nyitott, és készen állnak arra, hogy a napi, élő munkafolyamatok során új tartalommal bővülhessen.

Markovszky György arról beszélt: az iparkamara nevében örömmel írja alá a megállapodást. Úgy fogalmazott: sokat várnak az együttműködéstől, amely segít majd abban, hogy a Veszprém megye egésze számára fontos célokat közös erővel érhesse el a két szervezet. Példaként említette a vasúti hálózat, valamint az országhatárt elérő M8-as autópálya fejlesztését.

A Top 100+200 konferencián átadták az Év Vállalkozása Díjakat, valamint a Kutatás-fejlesztési és Innovációs Díjat, amiről mi is hírt adtunk.

Kapcsolódó cikk
Idén is a Continental vezeti a toplistát
A járműipar uralja Veszprém megye termelését, nagyot fejlődött a turizmus és az építőipar az elmúlt években – derült ki az Iparkamara szerdai rendezvényén.
vehir.hu
további cikkek
A munkahelyi kávézás hasznosabb, mint gondolnánk A munkahelyi kávézás hasznosabb, mint gondolnánk A munkaidő statisztikájában a kávészünetek látszólag csak kidobott percek a termelékenységből, viszont több kutatás is igazolta már, hogy a munkahelyen elköltött kávék nem csak az egészségre, hanem a munkabírásra is jó hatással van. Persze ebben az esetben is ott villog a mértékletesség piros lámpája. tegnap 13:24 Lemondott az MSZP két társelnöke, Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre közélet Lemondott az MSZP két társelnöke, Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre Lemondott Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre, az MSZP két társelnöke a párt választmányának szombati ülésén a június 9-i európai parlamenti (EP-) és önkormányzati választás eredményei miatt. Erről a két politikus a Facebook-oldalán számolt be. 2024. június 22. 16:35 Gryllus Dániel a költészet szerepéről kultúra Gryllus Dániel a költészet szerepéről Idén Gryllus Dániel, kétszeres Kossuth-díjas zeneszerző, a Kaláka alapító tagja nyitotta meg a veszprémi Ünnepi Könyvhetet. A szavakat dallamok követték, Gryllus citerával kísérte magát, s persze a nóták között mesélt könyvekről is, versekről, Kányádiról, Weöres Sándorról… Órákig tudtuk volna hallgatni… 2024. június 22. 17:02 Gryllus Dániel: a könyvek ideje nem járt le, hiába mondják Gryllus Dániel: a könyvek ideje nem járt le, hiába mondják Csütörtök délután hivatalosan is megnyitotta az Ünnepi Könyvhetet Gryllus Dániel, kétszeres Kossuth-díjas zeneszerző, a Kaláka együttes alapító tagja. Természetesen az ünnepi szavakat dallamok követték. 2024. június 21. 11:39

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.