Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Együttműködési megállapodást kötött a Veszprém Megyei Kormányhivatal és a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

2019. november 14. 13:57 // Forrás: Veszprém Megyei Kormányhivatal
Együttműködési megállapodást kötött a Veszprém Megyei Kormányhivatal és a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. A dokumentum hét pontban foglalja össze a partnerség fő területeit.

A szerződést – az iparkamara Top 100+200 című kiadványának ünnepélyes bemutatója alkalmából – Takács Szabolcs kormánymegbízott és Dr. Markovszky György elnök írta alá.

Takács Szabolcs emlékeztetett: a két szervezet tevékenységi köre számos ponton találkozik a megyén belül. Ilyen a fogyasztóvédelem, a foglalkoztatás, a munkavédelem, az építésügy, az élelmiszerlánc-biztonság vagy a szakképzés-pályaorientáció szakterülete, amelyeket a dokumentum külön is megemlít. Az együttműködés kiterjed a kommunikáció területére is, a felek a kiadványok, rendezvények létrejöttében segítik egymást.

Mint mondta: a kormányhivatal szakemberei rendszeresen tartanak előadást, tájékoztatót az iparkamara fogyasztóvédelemmel, munkaügyi szakterülettel foglalkozó konferenciáin. A két szervezet szakemberei a foglalkoztatást, szakképzést, pályaorientációt érintő kiállítások, egyéb események létrejöttében is támogatást nyújtanak egymásnak.

A kormánymegbízott hangsúlyozta: az együttműködés keretei között azt is vállalja a hivatal, hogy a megye vállalkozásai számára fontos ügyeket támogatni és képviselni tudja. Hozzátette: a most aláírt dokumentum elemeiben, tartalmában nyitott, és készen állnak arra, hogy a napi, élő munkafolyamatok során új tartalommal bővülhessen.

Markovszky György arról beszélt: az iparkamara nevében örömmel írja alá a megállapodást. Úgy fogalmazott: sokat várnak az együttműködéstől, amely segít majd abban, hogy a Veszprém megye egésze számára fontos célokat közös erővel érhesse el a két szervezet. Példaként említette a vasúti hálózat, valamint az országhatárt elérő M8-as autópálya fejlesztését.

A Top 100+200 konferencián átadták az Év Vállalkozása Díjakat, valamint a Kutatás-fejlesztési és Innovációs Díjat, amiről mi is hírt adtunk.

Kapcsolódó cikk
Idén is a Continental vezeti a toplistát
A járműipar uralja Veszprém megye termelését, nagyot fejlődött a turizmus és az építőipar az elmúlt években – derült ki az Iparkamara szerdai rendezvényén.
vehir.hu
további cikkek
A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is IKSZ A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is Teremtésvédelem. A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) így nevezi azt, amit a köznyelvben általában csak környezetvédelemnek, ugyanakkor hasonló módon közelítik meg a politikai pártnál is ezt a témát. Ennek a része volt a szerdán tartott országos szemétszedési akció, amihez a veszprémi fiatal kereszténydemokraták is csatlakoztak. tegnap 15:41 Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szinte nincs olyan veszprémi, akinek ne lennének szép emlékei a Városháza kis házasságkötő terméről: akár a saját esküvő, akár barátok, rokonok egybekelése révén. A helység kedd óta Szeglethy György egykori polgármester nevét viseli. 2024. április 23. 21:41 Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Ismét megszervezi gyereknapi akcióját a Híd a Városért képviselőcsoportja: idén is várják a veszprémiektől azokat a használt, de még jó állapotban lévő játékokat, amelyeket gyereknap alkalmából a város játszóterein helyeznek majd el. tegnap 8:12 Belenyúlhat a kormány az üzemanyagárba Belenyúlhat a kormány az üzemanyagárba A beavatkozást fogom javasolni holnap a kormánynak – így válaszolt az Index kérdésére Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter arra, hogy szerdán dönt a kormány az üzemanyagárak esetleges szabályozásáról.  2024. április 23. 12:56

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.