Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
14°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
14°C

Mire jók a polikarbonát lemezek?

2019. november 15. 12:32
A polikarbonát lemezek évtizedek óta töretlen népszerűségnek örvendenek a modern építészetben. Takarékos, könnyen kezelhető, mégis látványos megoldást jelentenek, ráadásul széles körben felhasználhatóak. Lássuk, milyen ötleteket lehet megvalósítani a segítségükkel!

Medencefedés

A polikarbonát lemezek egyik legfontosabb tulajdonsága a vízállóság. A polikarbonátok szereléséhez nincs szükség ragasztóanyagokra. Ha a lemezt körültekintően rögzítik, akkor a nedvesség még az üregkamrákból is könnyen távozik. A meleg, az UV sugárzás és a víz sem okoz jelentős károkat, a sima felület pedig könnyen tisztán tartható. 

A Polikarbonátfutár.hu-nál kapható üregkamrás polikarbonát lemezek egyik legfontosabb felhasználási területe tehát a medencefedés. Akár ideiglenes, egyszerű fedőlapot, akár bonyolultabb “fürdőházat” építünk, a lemezek kiváló megoldást jelentenek. Kis tömegük miatt könnyű mozgatni a szerkezetet, az opálos, füstös lemezek pedig akár árnyékolóként is működhetnek. A polikarbonát az üveghez képest könnyű és ütésálló is, ezért annak sincsen akadálya, hogy nyáron például elbontsuk és valahol tároljuk a téli védőszerkezetet. 

Üvegtégla helyett polikarbonát

Az átlátszó polikarbonát lemezeket akár üvegtégla helyett is alkalmazhatjuk térelválasztóként. Télikertek, ideiglenes teraszfedések, de akár tolóajtók is készíthetők a lemezből. Az X-struktúrás prémium polikarbonát lapok az ütésnek, mozgatásnak is ellenállnak. Akár kisgyerekek közelébe, forgalmas helyekre is készíthetünk belőlük kiegészítőket. 

Az opálos polikarbonát lemezekből kiváló zuhanykabin készülhet. Megfelelő vízvédelem mellett ez tartós, egészséges és könnyen tisztán tartható megoldás. A kialakításnak csak a fantáziánk szabhat határt.

Előtető és üvegház

Akár ideiglenes előtetőt, akár állandó megoldást keresünk, a polikarbonát lemez kis tömege miatt nagy segítség. Gondos alátámasztással és megfelelő profilok használatával a tető ellenáll a hó súlyának és a nyári melegnek is. Egy napvitorlával vagy textil árnyékolóval kiegészítve a kánikulában is ebédelhetünk alatta, de télen sem fogja el a fényt a lakóhelyiségek elől.

Télire akár “üvegházat” is készíthetünk a segítségével, amelyet tavasszal vagy nyáron egyszerűen elbonthatunk. A lemezeket könnyen tisztán lehet tartani, a fóliával ellentétben nem annyira sérülékenyek, de megfelelő meleget biztosítanak a korai paradicsom vagy paprika termeléshez.

Egy kis gyakorlattal és némi fantáziával a polikarbonát lemez a bútoroktól a belsőépítészeti megoldásokon át a kerti kiegészítőkig számos területen jelenthet remek alapanyagot. A megfelelő lemez kiválasztásával tartós, tiszta, kényelmes és jó ár-érték arányú eredményt érhetünk el. 

 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.