Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Megoldás a munkaerőhiányra: kényszerkényelmi alapanyagok

2019. november 25. 9:08

A munkaerőhiány egyre több vendéglátós életét keseríti meg. A hazai körülmények között nagyon nehéz jól képzett és gyakorlott kollégákat találni - a nyomás pedig rajtuk is hatalmas, hiszen néhány órányira például a Balatontól sokkal többet kereshetnek. A nyugati bérekkel egy magyar étterem nehezen tud versenyezni. Egy hasznos újítás azonban segíthet megtalálni a vállalható kompromisszumot. A Matusz-Vad Webáruház kényszerkényelmi termékeket kínál. 

A gyakorlat hiánya okozza a legnagyobb nehézséget

A vendéglátásban pontosan szabályozzák, hogy ki milyen munkát végezhet, és milyen végzettségre vagy jogosítványra van szüksége ahhoz, hogy valaki szolgálatot teljesíthessen egy étterem konyháján. A munkaerőhiány következményeként azonban sokszor nem a szükséges papír hiányzik. A munkára jelentkezőknek a gyorstalpaló képzések után egyszerűen nincs olyan gyakorlatuk, amellyel megfelelő sebességű munkát végezhetnének egy étterem konyháján. 

A Matusz-Vad Webáruház kényszerkényelmi hústermékei pont erre a problémára kínálnak megoldást. Ezeket a hústermékeket a lehető legmagasabb szinten, profi módon előkészítették, így az étteremben már nem kell a bontással, darabolással, metszéssel foglalkozni. Ezek a legnagyobb ügyességet követelő és egyben legbalesetveszélyesebb munkafolyamatok. Ha ezeket ki lehet iktatni a szakácsok és konyhai előkészítők feladatai közül, rengeteg időt lehet megspórolni, illetve egyes termék félkész jellegéből adódóan nem kell olyan kollégát találni, aki mindenféle hús előkészítésében gyakorlott. Ha szükséges, a cég a személyzet betanítását is elvégzi.

Minőségben nem szabad kompromisszumot kötni

A gyorséttermek már régóta alkalmaznak hasonló technikát. A legnagyobb láncok konyháira szinte kész áruk érkeznek. A személyzet feladata tényleg csak a gyors sütés és a tálalás. A Matusz-Vad Webáruház a csúcsra emelte ezt a megoldást. Nem csak kényelmesen használható, félkész vagy kész termékeket kínálnak, de mindezt a lehető legmagasabb minőségben tudják biztosítani. 

A kényszerkényelmi hústermék paletta összeállításánál nem az volt a szempont, hogy olcsón tudjanak elfogadható terméket előállítani az éttermek. A cég elsősorban a csontozás, a darabolás, a filézés fáradságos munkáját vette le az éttermek válláról. Ezeknél a termékeknél az a fő szempont, hogy magas szintű gasztronómiai élményt tudjanak biztosítani akkor is, ha a legkényesebb feladatokra nem áll rendelkezésre megfelelő munkaerő. 

Gyors és biztonságos

Azzal, hogy a legnehezebb feladatokat már nem az étterem konyháján kell elvégezni, az éttermek időt és pénzt takaríthatnak meg. A kényszerkényelmi termékek felhasználása azt jelenti, hogy az éttermek kapkodás nélkül tudnak hozzáadott értéket teremteni. 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.