Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A személy új, a támogatás azonos

2019. december 4. 16:22
Szerda délután hivatalosan is bemutatkozott Hegedűs Barbara alpolgármester a város nyugdíjasklubjainak vezetői előtt, aki Némedi Lajost váltva Veszprém Város Idősügyi Tanácsának társelnökeként fogja támogatni a veszprémi nyugdíjasokat.

A bemutatkozás keretét a Klubvezetők Fórumának aktuális ülése adta, melyet 1991-es megalapítása óta minden hónap első szerdáján tartanak, ahol a nyugdíjasklubok vezetői megtárgyalhatják a klubokat érintő aktuális kérdéseket, eseményeket. A fórum régóta jó kapcsolatot ápol az önkormányzattal is, hiszen elnöke, Szente József a 2011-ben alakult Idősügyi Tanácsnak is társelnöke. Utóbbi feladata a városban élő mintegy 14 ezer nyugdíjas érdekeinek képviselete, az igények felmérése. Az elmúlt kilenc évben az önkormányzat részéről a társelnöki tisztséget Némedi Lajos töltötte be, akinek a helyét Veszprém új alpolgármestere, Hegedűs Barbara vette át.

Az alpolgármester elmondta, már önkormányzati képviselőként is arra törekedett, hogy minél szorosabb kapcsolatot alakítson ki a körzetében fellelhető civil szervezetekkel, nyugdíjas klubokkal, és az új szerepkörben is szeretné folytatni ezt a tevékenységét, csak immár nagyobb területen. „Úgy gondolom, a nyugdíjas szervezetek alapkövei egy-egy városrésznek és a városnak is, akik eddig is nagyon aktívan vettek részt Veszprém életében. A mi feladatunk a városvezetés részéről ezért továbbra is az, hogy támogassuk őket tevékenységükben és működésükben, hogy minden itt élő nyugdíjas érezze, a város számít rájuk, elengedhetetlen részei a helyi közösségnek, hogy minden fejlesztés, közösségi megmozdulás értük is történik. Bízom benne, hogy ezért továbbra is sikeresen tudunk együttműködni" – mondta el Hegedűs Barbara.

Az alpolgármester egyébként valóban nem csak a levegőbe beszél: az Idősügyi Tanács idén 5 millió forint pályázati forrást nyert el az önkormányzattól, ami mellett Hegedűs Barbara további 120 ezer forinttal támogatta a nyugdíjasklubokat – tudtuk meg Szente Józseftől.

A Klubvezetők Fórumának aktuális ülésén szó volt ezen kívül a közelgő városi nyugdíjas karácsonyról és a Családsegítő Szolgálattal közös kezdeményezésekről is, köztük egy pótnagyszülő program indításról, ahol a nagyszülő nélküli családokat lehet támogatni.

Bertalan Melinda
Domján Attila
további cikkek
Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok oktatás Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok A veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola ad otthont a Szabó Szabolcs Alapítvány vándorkupájának. A versenyre az ország tizenhárom iskolájából érkeztek hetedikes és nyolcadikos diákok, hogy összemérjék tudásukat a természettudományok területén. ma 14:11 Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson gazdaság Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson Uniós forrás és állami támogatás nélkül, kizárólag saját erőből építette fel Csatári László nemesvámosi vállalkozó cégcsoportjának legújabb üzemcsarnokát és gyártósorát, ahol olyan víz-, gáz-, csatorna-, és elektromos vezetékeket gyártanak, amit egész Európában forgalmaznak majd. A beruházás egy igazi polgári vállalkozói mentalitást tükröz, aminek a helyi gazdasági környezet is kedvez, hangzott el a csütörtöki átadóünnepségen. ma 14:04 Lakótelepen élni jó, ezt már zászló is hirdeti Lakótelepen élni jó, ezt már zászló is hirdeti Csütörtökön ünnepélyes körülmények között felavatták a Jutasi lakótelep hivatalos zászlóját. ma 18:01 Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként közgyűlés Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként Beszámolt a rendőrkapitány, ötvenezres támogatást biztosít az önkormányzat az újszülötteknek – ülésezett a képviselő-testület csütörtökön. tegnap 15:06

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.