Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 4. Mónika
Veszprém
11°C
2024. május 4. Mónika
Veszprém
11°C

Ezek a legjobb mozgásformák, ha fogyni szeretnél

2019. december 9. 11:01 // Forrás: https://magyarosdieta.hu/

Sosem fognak „csak úgy” varázsütésre leolvadni rólad a kilók, éppen ezért, ha csak a kanapén ülve várod, hogy megtörténjen a csoda, ülhetsz ott napestig, egy dekával sem fog kevesebbet mutatni a mérleged. Persze a diéták meg a mindenféle méregtelenítő kúrák igen hasznosak, azonban egyik se ér semmit, ha mellettük nem mozgsz is valamit.

Nem csak az izzasztó kardio edzés segíthet.

Sokféle sportot űzhetsz a fogyásért, de van egy-két olyan praktika, amit úgy vethetsz be a mindennapokban, hogy azért nem kell sanyargatnod magad egy konditeremben sem. Az egyik ilyen a gyaloglás vagy az intenzív gyaloglás, ami úgy képes felnyomni a pulzusod, hogy attól a zsírégetés is beindul. Ameddig az idő engedi, járj gyalog munkába, vagy csak a fele utat tedd meg sétálva. Ha reggel nem akarsz ezért korábban kelni, munkából hazafelé is választhatod ezt a mozgásformát. Miközben kalóriát égetsz, a fejed is kitisztul a friss levegőn, így nagyon jó levezetése lehet egy hosszú és fárasztó munkanapnak. A lépcsőzés is hasznos, amitől még a lábaid és a feneked is formásodni fognak. Válaszd a lift és a mozgólépcsők helyett ezentúl a sima lépcsőt, meglásd, hamar lesz látványos eredménye is.

De azért a kardiot is kipróbálhatod, hátha megtetszik.

Az egyik leghatásosabb módja a súlyvesztésnek, ha a kardiót kevered a súlyemeléssel és a kitartást erősítő tornákkal. Ha a sportrutinodba bevezeted a súlyemelést is, izmot építesz, ami miatt a kalóriákat is könnyebben égeted. Ezzel is változatosabbá teszed az edzést, és csökkented az esélyét a torna közbeni sérüléseknek.

A spinninget is érdemes bevetned, főleg ha amúgy is szeretsz kerékpározni. A tekerés, akár hagyományos kerékpáron, akár (speciális) szobabiciklin, remek módja a kalóriaégetésnek és a kondi fejlesztésének. Ha nem kedveled a futást, akkor ez is jó alternatíva lehet a pulzusod felpörgetésére. A spinning órákon edző irányít és a zene is fokozza hangulatot, így nemcsak eredménye lesz a kemény munkádnak, de közben jól is érzed majd magad.

És akkor meg kell említsük még az örök klasszikust, a futást is, amihez szintén nem kell lejárnod a konditerembe, kivéve, ha a futópadot preferálod inkább. Viszont, ha a kinti futás mellett döntesz, próbáld ki az iramjátékot, aminek a svéd elnevezése, a fartlek is közismert. Futás közben nézz ki egy-egy pontot (lámpa, fa, szemetes), addig gyorsíts, aztán újra a normális tempóban haladj tovább, így biztosan nem unod el magad, ráadásul a zsírégetésért is sokat teszel. A futás előnye, hogy bárhol és bármikor végezheted, ráadásul egy jó futócipőn kívül nem is igényel komolyabb felszerelést. Kezdd félórával, majd juss el az egy óra megállás nélküli futásig.

Ha pedig nem jön be a futás, próbálkozz ugrókötelezéssel. Ez nem csak a kislányok és a boxolók sportja, hanem a tied is lehet, ha a fogyás mellett az állóképességeden is javítanál, plusz formásabb lábakat szeretnél. Ugrókötelezéssel percenként akár 12-13 kalóriát égethetsz el, és óriási előnye, hogy bárhol tudod csinálni, és egy ugrókötélen kívül másra nincs is szükséged.

Forrás: https://magyarosdieta.hu/

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.