Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 4. Mónika
Veszprém
10°C
2024. május 4. Mónika
Veszprém
10°C

Autótisztítási bakik: kerüljük el!

2019. december 9. 11:08
Tagadhatjuk és szerénykedhetünk, de azért a legtöbbünk szíve megdobban a gondolattól, hogy csillogó-villogó, makulátlan karosszériájú autóval tolathat be a parkolóba. A valóságban viszont csak kevesen tölthetünk sok időt a szeretett kocsi ápolásával. A nagy sietségben aztán sokszor elkövetünk néhány olyan tisztítási bakit, amit pénz és idő helyrehozni. Lássuk, hogyan lehet gyorsan tiszta az autót hiba nélkül.

Azt könnyű takarítani, ami nem piszkos

Na, ezzel a bölcsességgel nem sokáig jutunk… - gondolhatná az ember, pedig nem árt erre is odafigyelni. Sokkal könnyebb az autót tisztítani, ha legalább a legmakacsabb szennyeződéseket elkerüljük. Ehhez a következőkre érdemes figyelni:

  • Ha lehet, ne parkoljunk fa alá! Ha mindenképpen árnyékba szeretnénk állni, érdemesebb valamilyen épületet keresni. 
  • Használjunk ponyvát, takarót! Ha nem tehetjük meg, hogy garázsba álljunk, egyáltalán nem ciki erre készült ponyvával letakarni a kocsit. Ügyeljünk rá, hogy eső után viszont engedjük megszáradni az autót és a környezetét, ne “főzzük” a felszálló párában a kocsit!
  • Ne hagyjuk begéni a szennyeződéseket! A kültérre és a beltérre is igaz: sokkal jobb frissen, sok vízzel letörölni a madárürüléket vagy a műszerfalra löttyent kávé nyomát, mint megvárni, hogy a na nap rásüsse a felületre a foltokat.

Gépi mosás: gondoljuk át!

A gépi mosókban egyszerűen lehetetlen úgy tisztítani az autót, hogy ne keletkezzenek apró karcok, mosási károk a karosszérián. Ha lehet, érdemes elkerülni a gépi mosókat. A POLIRTECH.HU autókozmetikai webáruház szakértői azt tanácsolják, ha mindenképpen kiszerveznénk a feladatot, keressünk egy megbízható kézi mosót, lehetőleg olyat, ahol autószárítóval is rendelkeznek. 

Az autót mi magunk is lemoshatjuk. Ebben az esetben válasszunk olyan alkalmat, amikor a karosszéria nincs felhevülve! Ha tehetjük, dolgozzunk folyóvízzel, és használjunk megfelelő tisztítószert. A szennyeződések kaparása helyett először mindig a feloldásukkal kell próbálkozni. Tipikusan ilyen szennyeződések a bogármaradványok, amelyekhez ma már többféle speciális tisztítószer is kapható.

Profi tisztítás gyorsan?

A téli takarításhoz hatalmas segítséget jelenthetnek a sűrített levegős autótisztító pisztolyok a POLIRTECH.HU-nál. Ezek segítségével szárazon is precízen megtisztíthatjuk a kocsit, méghozzá olyan kicsi vagy nehezen hozzáférhető helyeken, ahol más szerszámmal hozzá sem férnénk. A gyors, szép és látványos eredmény pedig hamar kedvet csinál a takarítás többi részéhez is.

Az autótakarítás megfelelő eszközökkel és egy kis odafigyeléssel kifejezetten vidám és hálás munka, érdemes elképzelni az eredményt, és ennek tudatában nekivágni az erőfeszítésnek. Néhány egyszerű fogással az autónk hálás lesz a gondoskodásért. 
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.