Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Kifinomult szauna “zugok”

2019. december 10. 10:25
Ha te is azért utazol, mert utazni élvezet, akkor nem bízhatod a véletlenre a választást. Ne izgulj, most nem egy afrikai kirándulást ajánlok, de izzasztó élményben még így is lehet részed.

Ha egyszerre pihennél és egyben regenerálódnál, akkor nincs is jobb döntés, mint egy relaxációs wellness vagy pontosabban szauna, ami megszabadít a mérgező energiáktól. Most megtudhatod a szaunázás legnagyobb előnyeit és azt, hogy mi alapján válogass a különböző szálláshelyek között.

Természetes hatások

Először is el kell mondanom, hogy a szaunázás az egyik leghatékonyabb immunerősítő módszer a világon. A meleg levegő ugyanis, élénkíti a vérkeringést, ezáltal elkezdünk izzadni, így szervezetünkből kiürülnek a kellemetlen méreganyagok is. Az anyagcsere folyamatok beindulnak, és gyakorlatilag a hő hatására erősödik a szervezetünk öngyógyító képessége is. Nem is beszélve arról, hogy a melegnek köszönhetően a szervezetben endorfin is szabadul fel, ami köztudottan csökkenti a stressz hatásait és javítja a közérzetet is. De megemlíthető még az erek regenerálása, a kötőszövet rugalmassá tétele vagy a bőr fiatalítása is a jótékony hatásai közül. 

Megfázás ellen szauna?

Igen-igen! A megfázás ellen valóban jó ötlet lehet a szaunázás, mivel a rendszeres hőlégfürdőzéssel megelőzhető a megbetegedés, sőt a már megmutatkozott betegség gyógyulását is felgyorsíthatja. Azonban ha a megfázást láz kíséri, akkor nem a legjobb elgondolás szaunába menni. Ilyenkor ugyanis a szervezetünket eleve nagyobb megterhelésnek tesszük ki, ha lázasak is vagyunk, akkor ez már erősen megterhelheti a szívünket. Így a plusz “hősokk” ilyenkor kifejezetten veszélyes lehet.

Nem árt tájékozódni szaunázás előtt, valamint érdemes olyan helyet választani, ahol kellő szakértelemmel rendelkező személyzet van segítségedre!

A pilisi idill

Nos, ha sokszínű szolgáltatásokat és igényes felszereltséget vársz el egy szálláshelytől, érdemes körbejárni a témát.
Például a Sipito Pihenőpark a Pilisben nagy kapacitású belső terével (maximum 13 főnek) és egyedi különálló épületként, családias légkörrel várja az oda utazókat. A szolgáltatások közül kiemelhető még a wifi, a saját parkoló, a kerthelyiség, a kávézó és az akadálymentesített kialakítás is.

A lehetőségek közül adottak a következőek is; szauna szeánsz, finn szauna, sportpálya, tenisz, asztalitenisz, biliárd, grillezési, bográcsozási és szalonnasütési lehetőség is. Túrázhatsz, lovagolhatsz, kirándulhatsz vagy rendelhetsz limuzint. 

Kiemelkedően sokszínű a gyerek kiegészítők tárháza, így abszolút bababarátnak nevezhető. De a vendéglátás is páratlan, mivel a laktózmentes, gluténmentes és a vegetáriánus étrend egyaránt megtalálható.

Ha kicsit nagyobb nyüzsgésre vágysz, választhatsz más szálláshelyet is! Az apartman.hu “szauna szeánsz” jelszavával egy kattintásra találhatsz!

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.