Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 18. Erik
Veszprém
14°C
2024. május 18. Erik
Veszprém
14°C

Kontaktlencsével az éleslátásért

2019. december 13. 11:45

A látáskorrekció az egyénre szabott, dioptriás szemüveggel érhető el. Mára már a szemüveg divatos kiegészítőnek számít, rég elmúlt az az idő, amikor hiúsági kérdés volt a viselése. A lencsék és a keretek terén is óriási a választék. A különféle árfekvésű, anyagú, stílusú szemüvegek között mindenki megtalálja az egyéniségéhez és arcformájához tökéletesen passzoló szemüveget. Azonban sokan úgy döntenek, hogy a szemüveg mellett vagy helyett inkább a kontaktlencsét választják. Sportnál, bizonyos munkavégzéseknél praktikusabb a kontaktlencse a szemüvegnél, de van, aki egyszerűen csak nem szeretne szemüveget hordani.

Vizsgálat kontaktlencse előtt

Ahhoz azonban, hogy a szemre tökéletesen illeszkedő lencse viselését elkezdjük, vizsgálaton kell részt vennünk. A látásvizsgálathoz hasonlóan néhány, a leendő kontaktlencsék viselésére vonatkozó kérdésre kell válaszolnunk. Az optometrista szakember a szemüveges korrekció kapott értékei után réslámpával vizsgálja meg szemünk felszínét, és ellenőrzi az esetleges elváltozásokat.

A vizsgálat során egyértelmű választ kapunk arra, hogy szemünk alkalmas-e kontaktlencse viselésére. Természetesen a kontaktlencse hordása egyéni érzékenységtől is függhet, ennek mértéke a lencsék alkalmazása során derül ki. A vizsgálatot végző optometrista 15-20 percre egy próbalencsét helyez a szemünkre, majd ellenőrzi látásunkat és a lencse tapadását.

Ha hordhatunk kontaktlencsét

Ha a próba sikerül, sor kerülhet a kontaktlencse helyes felhelyezésének betanítására, és tájékoztatást kapunk a lencsék viselésére, tárolására, tisztítására vonatkozóan is. Azoknak a hölgyeknek, akik első kontaktlencséjüket próbálják, érdemes smink nélkül és rövid körmökkel érkezniük a vizsgálatra. Időtartam tekintetében első alkalommal 1-1,5 órával kalkuláljunk.

Ha kontaktlencsét szeretnénk, akkor érdemes olyan optikát választanunk, ahol az optometrista, kontaktológus munkatársak a helyszínen végzik a vizsgálatot. Így a vizsgálatok után azonnal lehetőségünk van a lencsék megrendelését is megejteni.

Mindent egy helyen

A Style Optika a szemvizsgálattal, széles keret, lencse, napszemüveg és kontaktlencse választékkal várja leendő ügyfeleit. A szem- és látásvizsgálatokat szakképzett Diplomás Optometrista végzi. A Style Optikánál kapható kontaktlencse kínálatról a helyszínen, illetve a cég honlapján is tájékozódhat. Egyes kontaktlencse típusok akár helyi raktárról, azonnal is elvihetőek!

Ahogy a szemüvegeseknek látásvizsgálaton, úgy a kontaktlencsét viselők számára is ajánlott rendszeres kontroll vizsgálaton részt venni. Ilyenkor a kontaktológus réslámpával ellenőrzi a szem felületét, és tájékozódik a szem állapotáról. A kontroll körülbelül 15-20 percet vesz igénybe, és az alkalomra lencsével a szemünkön érkezzünk.

 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.