2020. április 3. // Buda, Richárd névnap

Lovardából moziterem, most pedig tornacsarnok

Korábban lovarda volt, majd az orosz katonák színház- és moziteremnek használták azt az épületet Hajmáskéren, amely kevesebb, mint egy év múlva otthont ad a település új tornacsarnokának. A projektindító sajtótájékoztatót csütörtök délelőtt tartották az épület előtt.

Kalandos élete volt eddig, de most megtalálták végleges funkcióját annak az 1822 négyzetméteres patinás épületnek, amely a hajmáskéri Gábor Áron Általános Iskola mögött fekszik. Jelenleg a falunapnak és kisebb-nagyobb rendezvényeknek ad otthont, de kevesebb mint egy éven belül immáron Hajmáskér és a helyi iskola új tornacsarnokaként fog működni.

A beruházás szükségességét pedig mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a tornaórákat rendszerint az iskola aulájában tartották eddig, de a jövőre induló évfolyam már ebben az épületben sportolhat. Ékes Tamás az iskola igazgatója a projektindító sajtótájékoztatón kiemelte, hogy ő maga 1982 óta tanít testnevelést a településen és régi álma vált valóra, hogy ezt egy ilyen modern és minden feltételnek megfelelő csarnokban folytathatja.

De nem csak az iskolások számára lesz előrelépés, az új tornacsarnok nyitott lesz a településen élők előtt is, ezáltal Köbli Miklós polgármester a helyi sportélet fellendülését is várja. A polgármester megköszönte a település előző vezetésének, valamint Bernáth Ildikó korábbi és Ovádi Péter jelenlegi országgyűlési képviselőknek a munkát, hogy az iskola 16 évvel ezelőtti felújítása után végre eljuthattak eddig a pontig, hogy elkezdődhet az új csarnok kialakítása is.

Ovádi Péter országgyűlési képviselő szintén méltatta azokat, akik lefektették az alapjait a hajmáskéri oktatási intézmények fejlesztésének. Hozzátette, hogy szemmel látható a település fejlődése, ez az új tornacsarnok pedig egy nagy mérföldkő lesz ebben a folyamatban, ami a tervek szerint kereken 300 nap múlva készül el.

A beruházás a Magyar Kormány támogatásával bruttó 456.497.069 Ft-ból valósul meg. Az épületnek helyet adó terület nagysága 5640 négyzetméter, ezen 1822 négyzetméteren fekszik az ingatlan. A csarnok 1400 négyzetméter alapterületű lesz, amelyen kialakítanak egy kézilabdapályát és egy kosárlabdapályát is. A kivitelező a VeszprémBer Zrt. lesz, a fenntartó a Veszprémi Tankerület.

Hajas Bálint
Kovács Bálint

További cikkek

Lépjünk túl a kishitűségen!
Lépjünk túl a kishitűségen!
Az Európa Kulturális Főváros 2023 program egyik hívószava a beyond – túllépni, amiben még bőven van feladata a veszprémieknek, miközben a város egyes adottságaiban már most is európai szintet képvisel. A polgári attitűdökről, az európaiságról és a 2023 utáni időszakról is beszélgettünk dr. Navracsics Tiborral, a program megvalósításáért felelős kormánybiztossal.
Táblagépeket adományozott a veszprémi nevelésű válogatott labdarúgó
Táblagépeket adományozott a veszprémi nevelésű válogatott labdarúgó
Lang Ádám szülővárosában, Veszprémben, valamint Győrben élő rászoruló családoknak adományozott táblagépeket a távoktatásba való bekapcsolódás érdekében.
Vérüket adták a segítség jegyében
Vérüket adták a segítség jegyében
Az előzetesen vártnál is nagyobb sikerrel zajlott le az a kétnapos véradási akció, amit a Mert Segíteni Jó Alapítvány karolt fel Veszprémben. Az eseményen több közéleti szereplő is a vérét adta a sikerért.
Ovádi nem fogja megszavazni a Georgikon elcsatolását
Ovádi nem fogja megszavazni a Georgikon elcsatolását
Szerdán közölte az MTI-vel Bódis József felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős államtitkár, hogy a felsőoktatási modellváltás részeként a Pannon Egyetem keszthelyi Georgikon Karát a Szent István Egyetemhez tervezik csatolni. Ovádi Péter a térség országgyűlési képviselője már jelezte, nem fogja megszavazni a javaslatot.
Kreditet kapnak az egyetem hallgatói az önkéntességért
Kreditet kapnak az egyetem hallgatói az önkéntességért
Azok a hallgatók, akik a tavaszi szemeszterben segítik a koronavírus járvány elleni védekezésben részt vevők vagy a környezetükben élők mindennapjait, 3 kreditpontot kapnak a félévben.
2020. április 3. // Buda, Richárd névnap