Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
15°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
15°C

Rakodógép gázolt halálra egy nőt egy ajkai üzemben

2020. január 7. 10:39 // Forrás: mti
Halálra gázolt egy rakodógép egy nőt kedd reggel egy ajkai üzem területén - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság a honlapján.

A rakodógép tolatás közben ütötte el a mögötte dolgozó 53 éves alkalmazottat, aki a baleset következtében a helyszínen életét vesztette.     A baleset körülményeit az ajkai rendőrkapitányság vizsgálja.

A Bakonyi Erőmű Zrt. az alábbi közleményben fejtette ki a részleteket:

2020. január 7-én a kora reggeli órákban halálos üzemi baleset történt az ajkai erőmű területén. A szerencsétlenség a létesítmény udvarában, a tüzelőanyag-tároló területén következett be, ahol egy rakodógép hátramenet során elütött egy 53 éves dolgozót, aki a baleset következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A szerencsétlenségben az ajkai erőművet üzemeltető Bakonyi Erőmű Zrt. két alvállalkozójának munkatársai voltak közvetlenül érintettek.

A Bakonyi Erőmű Zrt. haladéktalanul tájékoztatta a balesetről a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságot és a Veszprém Megyei Kormányhivatal Munkavédelmi Felügyelőségét, amelyek munkatársai azonnal kivonultak a helyszínre és megkezdték a baleset körülményeinek teljes körű feltárását és kivizsgálását. Az erőmű mindenben együttműködik a hatóságokkal az eset tisztázása érdekében.

A Bakonyi Erőmű Zrt. vezetősége őszinte részvétét fejezi ki az elhunyt munkatárs családja számára. Az erőmű vezetése egyúttal - a hatósági munkával párhuzamosan -, saját hatáskörben is teljes körűen kivizsgálja a baleset körülményeit a hasonló esetek megelőzése érdekében.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.