Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Kutyaházak, de mennyiért?

2020. január 15. 9:48

Tönkrement a régi kutyaház? Esetleg új jövevény érkezik a családba? Eljön a nap, amikor választani kell egy kuckót kedvencünknek. Felmerül bennünk a kérdés, hogy milyen házat érdemes vásárolni? Mi fér bele a keretbe, és mire van valóban szüksége a kutyánknak? A következőkben ezekre a kérdésekre keressük a választ, illetve arra, hogy mit válasszunk, ha minőségi házat szeretnénk megfizethető áron. De először is nézzük meg, milyen kutyaházak vásárlására van lehetőség 2020-ban.

Milliós kutyaházak

Természetes, hogy minden gazdi a legjobbat szeretné kedvencének. De ha jobban megnézzük a luxus kutyaházak kínálat, akkor azért tátva marad a szánk. Egy-egy kutyaház akár a 70-80 millió forintot is elérheti. De ereszkedjünk kicsit vissza a földre. Több 10 millió forint egy pár kilós kiskedvencnek? Valóban szüksége van minderre? A jó gazdik tudják, hogy a kutyáknak nem medencére, jakuzzira vagy egy külön kertre van szükségük. Sokkal inkább szélvédett, hőszigetelt, minőségi fekhelyre.

Ha te is így gondolod, nézz szét a SINB-nél kapható kutyaházak kínálatában!

Saját készítésű kutyaházak

A milliós kutyaházak mellett a másik véglet a saját készítésű házak. Elsőre azt gondoljuk, hogy ez pillanatok alatt megoldható, és nincs is szükségünk másra néhány deszkán és szögön kívül. Aztán eszünkbe jut, hogy jól jönne egy kis lakk vagy festék, hogy azért mégis nézzen ki valahogy az a ház. De fontos lenne, hogy rögzített, szélvédett legyen, és a víz se folyjon be. A hideg télről nem is beszélve. Ha nem tudjuk megfelelően szigetelni a kutyaházat, az akár a kutyánk egészségébe is kerülhet. Ha rendesen átgondoljuk a saját készítésű kutyaház ötletét, egyből rájövünk, hogy talán mégsem érdemes belefogni, hiszen csak időt és energiát vesztegetünk.

Kutyaházak akciósan

A legtöbb ember, ha meglátja az „akció” szót, biztos abban, hogy jó, ha megvásárolja az adott terméket. Ilyenkor szokták mondani, hogy az olcsóbb néha a drágább. Hogy miért is? Vegyünk példaként egy olcsó kutyaházat, amelynek az ára kb. 25-30 ezer forint körül mozog. Ezeket a házakat általában egyben, összeszerelten lehet megvásárolni. Az efféle kutyaházak általában egyszerű fa elemekből állnak, amelyeket előtte nem kezeltek és a hőt sem szigetelik. Emiatt hosszú távon nem fog megfelelő otthont nyújtani. Egyrészt az eső miatt szétázhat, a kutya szétkaparhatja, a hőszigetelés problémáját pedig már említettem. Ilyenkor a gazdi kénytelen újabb kutyaházat vásárolni, így az „olcsó” kutyaház már nem is lesz olyan olcsó.

Minőségi kutyaházak

Az ideális kutyaházak ára kb. 50-300 ezer forint közé tehető. Ezek már magas minőségűek, amelyekkel nem kell 1-2 év után vesződni, hanem jó hosszú ideig képesek otthont adni a kedvenceknek. Jellemzően strapabírók, időtállók, megfelelően hőszigeteltek és garantáltan a kutya igényeihez készültek. Természetesen itt is széleskörű a választék az alap típusoktól a magasabb kategóriás házakig.

 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.