Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Irányítsd precízebben RC modelljeidet minőségi távirányítókkal!

2020. január 15. 9:52
Az autómodellek és a különböző RC járművek megfelelő irányításához elengedhetetlen egy megbízható, pontos irányítást biztosító távirányító. Ismerd meg az RC járművekhez készült távirányítók alapvető működését, és gondoskodj a versenyképes irányításról!

Az RC játékok alapvető vezérlési elve

Az RC játékok és járművek általában egy kézben könnyen tartható, kisebb méretű távirányítóval rendelkeznek. A távirányítók különböző vezérlőket és transzmittereket tartalmaznak, amelyek lehetővé teszik a jelek fogadását és a távvezérlést. A távirányítók többsége 9 voltos akkumulátorral működik, amely biztosítja a tápellátást a jelek vezérlésére és továbbítására.

A legjelentősebb különbség a rádió és a távvezérlésű RC járművek között az, hogy a rádióvezérlésű típusok teljes mértékben vezeték nélküliek. A legtöbb RC játék 27 megahertzes vagy 49 megahertzes frekvencián működik. Természetesen számos eltérő frekvencia is létezik, hiszen a professzionális RC repülők többsége 72 és 75 megahertzes távirányítással rendelkezik.

A legtöbb RC játékgyártó azonban 27 és 49 megahertzes frekvenciatartományú távirányítókat is készít. A különböző frekvenciák azért fontosak, mivel így egyszerre irányítható két ugyanolyan típusú jármű. A különböző frekvenciatartományoknak köszönhetően a járművek irányítása teljesen elkülönül, és soha nem zavarja egyik jel a másikat. Ha professzionális vezérlést szeretnél biztosítani RC járműveid számára, tekintsd meg a Modellfutárnál kapható RC modell távirányítókat!

Miért érdemes professzionális távirányítót használni?

  • A professzionális RC távirányítók pontosabb irányíthatóságot garantálnak minden jármű számára. Versenyeken ez különösen fontos, hiszen a legkisebb manőverezéseknek is jelentős szerepük van, amelyek meghatározók lehetnek a sikerességet illetően. A precíz vezérlésnek köszönhetően már minden versenyzőnek csak a saját képességeit szükséges fejleszteni, mivel a technikai feltételek tökéletesen adottak.
     
  • Az LCD kijelzők segítségével számos fontos adat leolvasható a jármű működtetése közben. A jármű sebességével kapcsolatos adatok kifejezetten hasznosak, hiszen folyamatos visszajelzést adnak az irányítás közben. Az adatok felhasználásával pedig pontosan kiszámolható az ideális sebesség az adott szakaszokon. Az LCD kijelzővel továbbá egyszerűbben szabályozható a jármű vezérlése, mivel a képernyőről minden beállítás könnyen leolvasható.
     
  • A nagyobb méretű akkumulátorok jelentősen hosszabb üzemidőt jelentenek a hagyományos távirányítók használati idejéhez viszonyítva. Kifejezetten kellemetlen, ha az izgalmas versenyzések közben merül le az akkumulátor, azonban a minőségi távirányítók segítségével hosszú órákon keresztül lehet használni a járműveket.
     
vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.