Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A Zenit nyerte az UEFA-kupát / Teljesen megérdemelten hódítótta el a szentpétervári csapat a második számú európai trófeát

2008. május 15. 15:43 // Forrás: Fotó: www.uefa.com
Hatalmas ünnepléssel fogadta Oroszország a hírt: a korábban esélytelennek vélt Zenit kifogástalan játékkal nyerte meg történetének első nemzetközi kupáját. A Manchesterben ünneplő tömegből "mindössze" egy embert kellett kórházba szállítani szúrt sebbel, ismerve a két szurkolótábor mentalitását a harmadik félidő is minimális veszteséggel zajlott le.
A mérkőzés hasonló képet mutatott, mint a skót csapat Fiorentina elleni elődöntője, az első félidőben tíz emberrel védekezett a Rangers, gól nélkül akarták és tudták is megúszni az első 45 percet. Az anti-futballt azonban most a firenzei meccsel ellentétben a második játékrészre megpróbálták feladni, játéktudásuk, kreatívságuk, improvizatívkészségük azonban messze elmaradt a Zenit - és még sok korábbi UEFA-kupa résztvevő - csapatától. Ennek volt köszönhető az első gól, ami végül is eldöntött mindent, utána is csak talált góllal egyenlíthettek volna a glasgow-iak, Zirjanov azonban megadta a kegyelemdöfést a hosszabítás utolsó percében.

Zenit St. Petersburg - Glasgow Rangers
                              2:0
(0:0)

G.: Deniszov (72.), Zirjanov (94.).


Bitera Roland

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.