2023. február 2.
//
Karolina névnap

Huszonöt év után friss a festék a Gyermekosztály falain

A veszprémi Cold-Rex Kft. mellett a Fess-Tech Hungary Építőipari Kft., Ticz Imre egyéni vállalkozó, valamint a Nógrád megyei Meffert Hungária Kft. jótékony összefogásával a Csolnoky Ferenc Kórház Gyermekosztályának kilenc kórtermét, illetve két mennyezetét is teljesen átfestették a héten, a számtalan apró kijavítást még csak nem is említve.

Helyezzük a kezünket a szívünkre: egy kórház – legyen bármennyire is jól felszerelt – sosem válik igazán barátságos hellyé számunkra. Hiszen általában ha meglátogatunk egy ilyen intézményt, vagy betegséggel küzdünk, vagy éppenséggel szeretteinkért kell aggódnunk.

Igaz, a legtöbb édesanya is egy ilyen épületben hozza világra kicsi gyermekét, úgyhogy mondhatni: az élet legszebb pillanatait is ott éljük meg. De mi van akkor, ha később – akár csak egy kontroll ügyében is – de a szülők a picivel visszatérnek e falak közé? 

Ferenczi Károly, a Meffert területi képviselője, illetve Kiss Attila a Cold-Rex ügyvezetőjeFerenczi Károly, a Meffert területi képviselője, illetve Kiss Attila a Cold-Rex ügyvezetője

A hely akarva-akaratlanul is felölti legzordabb alakját, hát még ha valójában sem néz ki túl jól. Hasonlóképp érezhetett a veszprémi cégvezető, Kiss Attila is, amikor anno kedvesével tíz hónapos gyermeküket vitték a kórházba szívultrahangra.

Jól emlékszem, akkor egy ultrahangra gyűjtött a Gyermekosztály „Emberkék” Alapítványa. Már akkoriban is úgy gondoltam, hogyha megtehetem, akkor miért ne segítenék? Így alakult ki a kapcsolat az osztály vezetői és közöttem

– emlékezett vissza kérdésünkre a festékforgalmazó Cold-Rex Kft. igazgatója.

Akitől azt is megtudhattuk, hogy már akkoriban szóba került a falak kopott, megviselt állapota: azonban anno még sem az alapítvány, sem a kórház nem engedhette meg magának a festékek vásárlását, valamint a kivitelező felbérlését. 

Kiss Attila ekkor határozta el: ha törik, ha szakad, de találni fog segítőszándékú partnereket, hogy az osztályon vendégeskedő gyerekek a legnehezebb napjaikat is friss, tiszta környezetben tölthessék el.

Attila felmérte a terepet, s szólt, hogy valójában mennyi anyagra lenne szükség a munkálatokhoz. Amint ezt megtette, már fordultam is az ügyvezető igazgatónk felé, aki természetesen örömmel ajánlotta fel a raklapnyi festéket 

– hangsúlyozta Ferenczi Károly, a festékgyártó Meffert Hungária Kft. területi képviselője. Majd hozzátette: Nógrád megyei telephelyű cégünk rendszeresen támogatja a balassagyarmati kórház eszközbeszerzését is.

Igen ám, de sajnos a festék önmagában – még ha nem is hangzik a legszebben – édes kevés lett volna. Hiszen szükség volt egy nagylelkű kivitelező brigádra is, amely millió teendője helyett teljes heti munkaidejét áldozza a célért.

Városunkban pedig nemhogy egy, hanem rögtön kettő vállalat jelezte: „Számíthattok ránk!” Ugyanis Ticz Imre egyéni vállalkozó és csapata mellett a Fess-Tech Hungary Építőipari Kft. is csatlakozott a kezdeményezéshez.

Csordás József ügyvezetőtől meg is tudhattuk, hogy ezáltal a kezdetileg tervezett négy kórterem kifestése helyett 

a Csolnoky Ferenc Kórház Gyermekosztályának kilenc kórtermét, illetve két mennyezetét is teljesen átfestették hétfő óta, a számtalan apró kijavítás mellett.

Csordás József, a Fess-Tech Hungary Építőipari Kft. ügyvezető igazgatójaCsordás József, a Fess-Tech Hungary Építőipari Kft. ügyvezető igazgatója

Az „Emberkék” Alapítvány kuratóriuma elnöke, dr. Gajzer Éva elmondta, hogy nagy-nagy szeretettel fogadták a vezetőket, valamint a dolgozókat is. Hangsúlyozta, hogy ami tőlük telhetett, azt megtették, hogy megkönnyítsék előbbiek munkáját.

Úgy gondolom, hogy igazán ráfért már a festés a kórtermekre, hiszen lassan huszonöt esztendeje vagyunk már itt, s azóta sajnos csak kisebb javítások, csempézések valósulhattak meg az alapítványunk által

– árulta el a főorvos asszony, miután kifejezte köszönetét.

Dr. Gajzer Éva, az Emberkék Alapítvány kuratóriumi elnöke, a Gyermekosztály főorvosaDr. Gajzer Éva, az Emberkék Alapítvány kuratóriumi elnöke, a Gyermekosztály főorvosa

Majd zárásként hozzátette: „Czimmermann Balázs is megkeresett bennünket, hogy a január 16. és 19. között a Völgyikút Házban (Kopácsi utca 2. – a szerk.) rendezendő 3D puzzle kiállításának belépőjegyeiből befolyt összeg teljes egészét szeretné az alapítványunknak ajánlani, hogy idővel a teljes osztály új színben pompázhasson.”


Ha ön is szívesen segítene...

„Emberkék” Alapítvány

Adószám: 18920295-1-19
Bankszámlaszám: 10104820-63052860-00000008

Az „Emberkék” Alapítvány 1995-ben a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház Nonprofit Zrt. Gyermekosztályának fekvő és járó betegei gyógyulásának elősegítésére, körülményeinek javítására, valamint a krónikus beteg gyermekek életkörülményeinek megkönnyítésére egy háromgyermekes édesapa hozta létre.

Az elmúlt 25 évben az alapítvány megszámlálhatatlan műszert, diagnosztikus eszközt vásárolt a Gyermekgyógyászati Centrum számára a felajánlásokból befolyt összegekből, továbbá évről évre sikerül hozzájárulni a kis betegek, illetve szüleik kórházi tartózkodásának ideje alatti kényelmének javításáról.

Az alapítvány rendszeres támogatást nyújt a krónikus betegek nyári táboroztatásához, gyermekeknek szóló egészségügyi, illetve életmód programok szervezéséhez, lebonyolításához is.

Simon Dani
Kovács Bálint

További cikkek

Navracsics Tibor: a kultúra segítheti a gazdasági növekedést
Navracsics Tibor: a kultúra segítheti a gazdasági növekedést
A kultúra segítheti a gazdasági növekedést, a Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa (EKF) 2023 programsorozatot arra szeretnék használni, hogy a kultúrára alapozva az egész régióban gazdasági növekedést indítsanak el - mondta Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter szerdán Budapesten, a 30. Turizmus Évadnyitó Gála 2023. rendezvényen tartott köszöntőjében.
Mától már csak az új éves autópálya-matricák érvényesek
Mától már csak az új éves autópálya-matricák érvényesek
Lejárt a tavalyi éves országos és megyei autópálya-matricák érvényessége kedden éjfélkor, szerdától már csak a 2023-as éves matricák érvényesek.
Alelnököt választott az Ifjúsági Kerekasztal
Alelnököt választott az Ifjúsági Kerekasztal
Kovács Örs korábban a VEDIÖK elnökeként, jelenleg pedig Veszprém ifjúsági tanácsadójaként eddig is azon dolgozott, hogy a fiatalok minél inkább szót kapjanak az őket érintő döntésekben, a továbbiakban pedig az Ifjúsági Kerekasztal alelnökeként is ezen munkálkodhat.
Az óvodásokat szólította meg a Szilágyi iskola
Az óvodásokat szólította meg a Szilágyi iskola
Környezetvédelmi versenyt szervezett óvodásoknak a Szilágyi Keresztény Iskola.
Navracsics Tibor: nehéz időket él Európa
Navracsics Tibor: nehéz időket él Európa
Európai polgárok nélkül nem létezhet Európa, és létre kell jönnie egy olyan európai belpolitikának, amely nem pusztán az európai intézményeket jelenti, hanem képviseli az európai embereket is - hangoztatta a területfejlesztési miniszter egy szakmai konferencián hétfőn Budapesten.