Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 8. Mária
Veszprém
-5°C
2023. december 8. Mária
Veszprém
-5°C

Huszonöt év után friss a festék a Gyermekosztály falain

2020. január 15. 16:57
A veszprémi Cold-Rex Kft. mellett a Fess-Tech Hungary Építőipari Kft., Ticz Imre egyéni vállalkozó, valamint a Nógrád megyei Meffert Hungária Kft. jótékony összefogásával a Csolnoky Ferenc Kórház Gyermekosztályának kilenc kórtermét, illetve két mennyezetét is teljesen átfestették a héten, a számtalan apró kijavítást még csak nem is említve.

Helyezzük a kezünket a szívünkre: egy kórház – legyen bármennyire is jól felszerelt – sosem válik igazán barátságos hellyé számunkra. Hiszen általában ha meglátogatunk egy ilyen intézményt, vagy betegséggel küzdünk, vagy éppenséggel szeretteinkért kell aggódnunk.

Igaz, a legtöbb édesanya is egy ilyen épületben hozza világra kicsi gyermekét, úgyhogy mondhatni: az élet legszebb pillanatait is ott éljük meg. De mi van akkor, ha később – akár csak egy kontroll ügyében is – de a szülők a picivel visszatérnek e falak közé? 

Ferenczi Károly, a Meffert területi képviselője, illetve Kiss Attila a Cold-Rex ügyvezetőjeFerenczi Károly, a Meffert területi képviselője, illetve Kiss Attila a Cold-Rex ügyvezetője

A hely akarva-akaratlanul is felölti legzordabb alakját, hát még ha valójában sem néz ki túl jól. Hasonlóképp érezhetett a veszprémi cégvezető, Kiss Attila is, amikor anno kedvesével tíz hónapos gyermeküket vitték a kórházba szívultrahangra.

Jól emlékszem, akkor egy ultrahangra gyűjtött a Gyermekosztály „Emberkék” Alapítványa. Már akkoriban is úgy gondoltam, hogyha megtehetem, akkor miért ne segítenék? Így alakult ki a kapcsolat az osztály vezetői és közöttem

– emlékezett vissza kérdésünkre a festékforgalmazó Cold-Rex Kft. igazgatója.

Akitől azt is megtudhattuk, hogy már akkoriban szóba került a falak kopott, megviselt állapota: azonban anno még sem az alapítvány, sem a kórház nem engedhette meg magának a festékek vásárlását, valamint a kivitelező felbérlését. 

Kiss Attila ekkor határozta el: ha törik, ha szakad, de találni fog segítőszándékú partnereket, hogy az osztályon vendégeskedő gyerekek a legnehezebb napjaikat is friss, tiszta környezetben tölthessék el.

Attila felmérte a terepet, s szólt, hogy valójában mennyi anyagra lenne szükség a munkálatokhoz. Amint ezt megtette, már fordultam is az ügyvezető igazgatónk felé, aki természetesen örömmel ajánlotta fel a raklapnyi festéket 

– hangsúlyozta Ferenczi Károly, a festékgyártó Meffert Hungária Kft. területi képviselője. Majd hozzátette: Nógrád megyei telephelyű cégünk rendszeresen támogatja a balassagyarmati kórház eszközbeszerzését is.

Igen ám, de sajnos a festék önmagában – még ha nem is hangzik a legszebben – édes kevés lett volna. Hiszen szükség volt egy nagylelkű kivitelező brigádra is, amely millió teendője helyett teljes heti munkaidejét áldozza a célért.

Városunkban pedig nemhogy egy, hanem rögtön kettő vállalat jelezte: „Számíthattok ránk!” Ugyanis Ticz Imre egyéni vállalkozó és csapata mellett a Fess-Tech Hungary Építőipari Kft. is csatlakozott a kezdeményezéshez.

Csordás József ügyvezetőtől meg is tudhattuk, hogy ezáltal a kezdetileg tervezett négy kórterem kifestése helyett 

a Csolnoky Ferenc Kórház Gyermekosztályának kilenc kórtermét, illetve két mennyezetét is teljesen átfestették hétfő óta, a számtalan apró kijavítás mellett.

Csordás József, a Fess-Tech Hungary Építőipari Kft. ügyvezető igazgatójaCsordás József, a Fess-Tech Hungary Építőipari Kft. ügyvezető igazgatója

Az „Emberkék” Alapítvány kuratóriuma elnöke, dr. Gajzer Éva elmondta, hogy nagy-nagy szeretettel fogadták a vezetőket, valamint a dolgozókat is. Hangsúlyozta, hogy ami tőlük telhetett, azt megtették, hogy megkönnyítsék előbbiek munkáját.

Úgy gondolom, hogy igazán ráfért már a festés a kórtermekre, hiszen lassan huszonöt esztendeje vagyunk már itt, s azóta sajnos csak kisebb javítások, csempézések valósulhattak meg az alapítványunk által

– árulta el a főorvos asszony, miután kifejezte köszönetét.

Dr. Gajzer Éva, az Emberkék Alapítvány kuratóriumi elnöke, a Gyermekosztály főorvosaDr. Gajzer Éva, az Emberkék Alapítvány kuratóriumi elnöke, a Gyermekosztály főorvosa

Majd zárásként hozzátette: „Czimmermann Balázs is megkeresett bennünket, hogy a január 16. és 19. között a Völgyikút Házban (Kopácsi utca 2. – a szerk.) rendezendő 3D puzzle kiállításának belépőjegyeiből befolyt összeg teljes egészét szeretné az alapítványunknak ajánlani, hogy idővel a teljes osztály új színben pompázhasson.”


Ha ön is szívesen segítene...

„Emberkék” Alapítvány

Adószám: 18920295-1-19
Bankszámlaszám: 10104820-63052860-00000008

Az „Emberkék” Alapítvány 1995-ben a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház Nonprofit Zrt. Gyermekosztályának fekvő és járó betegei gyógyulásának elősegítésére, körülményeinek javítására, valamint a krónikus beteg gyermekek életkörülményeinek megkönnyítésére egy háromgyermekes édesapa hozta létre.

Az elmúlt 25 évben az alapítvány megszámlálhatatlan műszert, diagnosztikus eszközt vásárolt a Gyermekgyógyászati Centrum számára a felajánlásokból befolyt összegekből, továbbá évről évre sikerül hozzájárulni a kis betegek, illetve szüleik kórházi tartózkodásának ideje alatti kényelmének javításáról.

Az alapítvány rendszeres támogatást nyújt a krónikus betegek nyári táboroztatásához, gyermekeknek szóló egészségügyi, illetve életmód programok szervezéséhez, lebonyolításához is.

Simon Dani
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.