Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Villogók, az automatizált kapuk elengedhetetlen kellékei

2020. január 17. 8:56

Napjainkban az embereknek semmire sem jut elegendő idejük. Legtöbb eseteben rohannak valahová, legyen az a munkahelyük, a közügyek intézése, a gyerekek felvétele az iskolában vagy egyéb szabadidős elfoglaltság. Így sok esetben már az a pár perc is számít, amit a kapu kinyitásával és zárásávál töltenek, segítségével időt takaríthatunk meg, mely manapság igenis számít.

Az automata kapuk sokkal kényelmesebbé és egyszerűbbé teszik az otthonunktól való távozást, mindemellett megkímélnek a felesleges fejfájástól, hogy azon gondolkozzunk, hogy bezártuk-e a kapukat, vagy véletlenül nyitva felejtettük a nagy sietségben. Mindemellett mostoha időjárási viszonyokban sem szükséges kiszállni a járműből, zápor, zivatar, nagyobb vihar vagy hóesés esetében sem kell összekoszolni ruházatunkat. Az automatizált kapuknál azonban meg kell említenünk az egyik kiemelkedően lényeges elemét, a villogókat.

Mire való a villogó?

A kapukon elhelyezhető villogó elsődlegesen biztonsági szereppel bír, mivel ennek a figyelmeztető fényjelzésnek hála, mások is tudatában lehetnek a kapu működőképességének és pillanatnyi működésének egyaránt. Ennek köszönhetően megelőzhetőek a balesetek, mivel a kapu és a villogó működése egyaránt közeledő járműről adhat információt, tájékoztatva ezzel a közeledő gyalogosokat vagy autósokat. Mindemellett elkerülhetjük azt is, hogy a kaput figyelmen kívül hagyva elé parkoljanak, ezáltal a kijáratot blokkolják.

A netker8.hu-nál kapható villogók különböző méretben, színben és teljesítményben kaphatók, mindemellett vezérléstől függően is válogathatunk típusaiból. 

A villogók különböző fajtái

A villogó vezérlését tekintve lehet elektronikával vagy csak izzóval rendelkező kivitel. A beépített égők szerint választhatunk izzósat, LED-eset vagy xenon izzóval rendelkezőt egyaránt, a fény elvárt intenzitásának és erősségének megfelelően. A szín kiválasztása szintén a felhasználóra van bízva, létezik sárga, narancssárga, piros, zöld, kék és egyéb neonos hatású kivitel egyaránt.

Éles fényének köszönhetően nem csak sötétben, de nappali körülmények között is jól látható a lámpa jelzése. Felszerelését tekintve kiegészítő tartóval oldalfalra is szerelhető, de oszlop tetejére is rögzíthető egyaránt, attól függ, melyik helyszín biztosít egyszerűbb láthatóságot. Beszerelése és beüzemelése nem igényel szaktudást, te is könnyedén fel tudod szerelni a kívánt helyre. 
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.