Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Téveszmék a bejárati ajtókról

2020. január 20. 13:39

Egy lakásfelújítás során a bejárati ajtó megfelelő kiválasztása ugyanolyan lényeges, mint például egy konyhabútoré. A döntését számos szempont befolyásolhatja, és sok kérdés merülhet fel Önben a vásárlás előtt. Mennyire fog védelmet nyújtani? Hosszú távon hibátlanul működik-e? Jól szigetel? Hogy néz ki? Ezért nagyon fontos, hogy jól gondolja át, mit választ. Manapság rengeteg tévhit terjedt el az ideális bejárati ajtókról, amelyek összezavarhajták a vásárlókat. Most ezeket a tévhiteket szedtük össze és próbáljuk eloszlatni, ezzel segítve az Ön döntését.

A zártszelvényes ajtótok a legjobb döntés

Ez egy hatalmas tévedés. Főként kültéri ajtók esetében, ugyanis rendkívül jó hővezető. Az sem fog megoldást nyújtani, ha az ajtókeret belseje valamilyen anyaggal ki van tömve, ugyanis az előbbi tulajdonsága miatt hőhidassá fog válni. Ez pedig később rozsdásodáshoz fog vezetni. A rozsdásodást követően a fal vizes lesz, és a keret mellett penész fog keletkezni. Így kültéri ajtók esetében mindenképp hőmegszakított ajtókeretet válasszon.

Minél több helyen zárható, annál biztonságosabb

Szokták mondani, hogy “a kevesebb néha több”. No, ez a zárak esetében is igaz. Nem attól lesz egy ajtó biztonságos, hogy minél több zár van rajta. Sokkal inkább fontosabb, hogy ne lehessen fúrni, törni, kihúzni. A zárak tekintetében is elég széleskörű a választék. Természetesen ezekből is vannak jobb és kevésbé jó minőségűek, ilyenkor az árnak is nagy szerepe van. Jó tanács, ha zárat szeretne vásárolni, vásároljon olyat, ami nem másolható!

A nehéz ajtótok védelmet nyújt

Nem az ajtótok súlya a lényeges ebben az esetben sem, hanem szintén a fentebb említett tanúsítvány és minősítés. Jó, ha tudja, hogy a nehéz súly nem egyenlő az ellenállósággal. Ha bejárati ajtó vásárlásán gondolkodik, nézzen körül a Unisec-nél kapható biztonsági ajtók között!

A lemez vastagsága a fontos

Attól, hogy egy ajtó lemeze vastag, még nem biztos, hogy áttörhetetlen. De ez fordítva is igaz, nem attól lesz egy ajtó ellenálló, hogy a lemeze mennyire vastag. A vékony lemez is lehet rendkívül strapabíró, és a vastag lemez is lehet könnyen átvágható. Ez esetben is az EU RC vagy MABISZ tanúsítványt érdemes megnézni, amelyen látható, hogy ténylegesen mennyire ellenálló.

Vonja le a következtetést!

Az eladók gyakran olyan tájékoztatást adnak, amelyek becsaphatják a vásárlókat. Ne higgyen a televízióban vagy az interneten látott tévhiteknek! Csak a valós EU RC vagy MABISZ tanúsítvány a lényeges, amelyek világosan leírják, hogy valójában mennyire tartós az adott ajtó. Ha megfogadja a fentebb említett tanácsokat, biztosan jó döntést fog hozni a vásárlás során.
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.