2020. február 25. // Géza névnap

Méltóképpen emlékeztek Csik Ferencre

A dobogó előkelő, második fokára léphetett fel múlt hétvégén az MLSZ Veszprém Megyei Igazgatóságának labdarúgócsapata, miután a Balatonfüreden rendezett Csik Ferenc Emléktorna fináléjában a Fejér megyeiek ellen végül alulmaradt büntetőpárbajban.

Január 18. és 19. között immár ötödik alkalommal szervezte meg a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) a megyei igazgatóságok labdarúgó tornáját, melynek az idei esztendőben Balatonfüred városa biztosított otthont.

Mint ismert, hosszan tartó, kíméletlen betegsége után a közelmúltban sajnos elhunyt az egykori válogatott labdarúgó, Csik Ferenc. A megyei igazgatóságok vezetői, hogy méltóképpen megőrizzék Csik emlékét, úgy határoztak, hogy a torna az idei évtől viselje az egykori sportvezető nevét is.

Az egész hazánkra kiterjedő emléktornán tizennégy megye válogatottja nézett farkasszemet egymással. A lebonyolítás úgy nézett ki, hogy kettő ötös, illetve egy négyes csoportra osztották a szervezők a gárdákat. A győztesnek járó trófeáért pedig a három csoportelső alakulat küzdhetett meg egymással később.

A Sikos László és Tuczai Gyula vezette veszprémiek a csoportkörből veretlenül, valamint kapott találat nélkül jutottak tovább a hármas döntőbe. Míg a másik két csoportól Fejér, illetve Bács-Kiskun megye kvalifikálta magát.

A finálé első mérkőzésen a Fejér megyeiek Bács legjobbjaival mérhették össze tudásukat: végül előbbi diadalmaskodott 3-2 arányban. A második találkozón a Kiskun megyeiek ismét parkettre léptek, de ellenfeleik ezúttal a veszprémiek voltak, akik 2-0-val, mondhatni könnyedén fektették két vállra riválisaikat.

Ezt követően következhetett a döntők döntője: Fejér kontra Veszprém megye. A rendes játékidőben nem is jutottak dűlőre a felek, a büntetőpárbaj után viszont előbbi együttes örülhetett (3-2).

Az V. Megyei Igazgatóságok Labdarúgótornája Csik Ferenc Emléktorna trófeáját 2020-ban tehát az MLSZ Fejér Megyei Igazgatósága emelhette a magasba.

Csik Ferenc ettől függetlenül az égből biztosan nagy szeretettel emelte poharát a veszprémi csapatra...


Az MLSZ Veszprém Megyei Igazgatóságának labdarúgó-válogatottja:

Csapatvezők:

 • Sikos László
 • Tuczai Gyula

Játékosok:

 • Schmidmajer Árpád
 • Finta Péter
 • Rajki Tamás
 • Ovádi Péter
 • Babos Tibor
 • dr. Raffai Róbert
 • dr. Kovácsfi László
 • Szőllöskei Péter
 • Szilágyi István
 • Horváth Ernő
 • Szentkirályi-Tóth Kornél
 • Császár László
 • Szepesi Mihály
Simon Dani
vehir.hu

További cikkek

Bulgáriai továbbjutás esetén március 27-én kezdődik a jegyértékesítés
Bulgáriai továbbjutás esetén március 27-én kezdődik a jegyértékesítés
Amennyiben a magyar válogatott továbbjut a nyári labdarúgó Európa-bajnokság pótselejtezőjének elődöntőjéből, akkor rögtön másnap, azaz március 27-én kezdődik a jegyértékesítés a Puskás Arénában március 31-én sorra kerülő második mérkőzésre, amely már az Eb-részvételről döntene.
Félidei értékelés a miniszterelnökkel
Félidei értékelés a miniszterelnökkel
A Modern Városok Program projektjei mellett egy új, eddig kevés figyelmet kapott fejlesztés is szóba került Orbán Viktor miniszterelnök és Ovádi Péter országgyűlési képviselő szerdai találkozóján. Az egyeztetés részleteiről a képviselőt kérdeztük.
Negyven perc alatt elfogytak a magyar szurkolók részére biztosított jegyek
Negyven perc alatt elfogytak a magyar szurkolók részére biztosított jegyek
Mindössze negyven perc alatt elfogyott a magyar szurkolók számára biztosított 2500 belépő a Szófiában március 26-án sorra kerülő labdarúgó Európa-bajnoki pótselejtezőre.
Csapatban és a férfiaknál címvédés, a nőknél trónfosztás
Csapatban és a férfiaknál címvédés, a nőknél trónfosztás
Rasovszky Kristófot sorozatban harmadszor választották meg az év veszprémi férfi sportolójának. A csapatoknál a Telekom Veszprém ugyancsak ismételt, a nőknél ugyanakkor „trónfosztás” történt: Bécsi Nikolett lett a 2019-es esztendő legjobbja.
Visszatért Orbán Tamás!
Visszatért Orbán Tamás!
Városunk harmadvonalban szereplő labdarúgócsapata, a VLS Veszprém ötödik téli felkészülési mérkőzésén 2-1-es győzelmet aratott a vendég Sárvár együttese felett szerda délben az Erdész utcai sportkomplexumban. Szabó Péter sportigazgató portálunknak elárulta, hogy visszatért a klub kötelékébe az egykori vezetőedző, Orbán Tamás is. A szakember pozíciója egyelőre még tisztázatlan, de minden bizonnyal Pető Tamás munkáját fogja segíteni a jövőben.
2020. február 25. // Géza névnap