2020. július 6. // Csaba névnap

Méltóképpen emlékeztek Csik Ferencre

A dobogó előkelő, második fokára léphetett fel múlt hétvégén az MLSZ Veszprém Megyei Igazgatóságának labdarúgócsapata, miután a Balatonfüreden rendezett Csik Ferenc Emléktorna fináléjában a Fejér megyeiek ellen végül alulmaradt büntetőpárbajban.

Január 18. és 19. között immár ötödik alkalommal szervezte meg a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) a megyei igazgatóságok labdarúgó tornáját, melynek az idei esztendőben Balatonfüred városa biztosított otthont.

Mint ismert, hosszan tartó, kíméletlen betegsége után a közelmúltban sajnos elhunyt az egykori válogatott labdarúgó, Csik Ferenc. A megyei igazgatóságok vezetői, hogy méltóképpen megőrizzék Csik emlékét, úgy határoztak, hogy a torna az idei évtől viselje az egykori sportvezető nevét is.

Az egész hazánkra kiterjedő emléktornán tizennégy megye válogatottja nézett farkasszemet egymással. A lebonyolítás úgy nézett ki, hogy kettő ötös, illetve egy négyes csoportra osztották a szervezők a gárdákat. A győztesnek járó trófeáért pedig a három csoportelső alakulat küzdhetett meg egymással később.

A Sikos László és Tuczai Gyula vezette veszprémiek a csoportkörből veretlenül, valamint kapott találat nélkül jutottak tovább a hármas döntőbe. Míg a másik két csoportól Fejér, illetve Bács-Kiskun megye kvalifikálta magát.

A finálé első mérkőzésen a Fejér megyeiek Bács legjobbjaival mérhették össze tudásukat: végül előbbi diadalmaskodott 3-2 arányban. A második találkozón a Kiskun megyeiek ismét parkettre léptek, de ellenfeleik ezúttal a veszprémiek voltak, akik 2-0-val, mondhatni könnyedén fektették két vállra riválisaikat.

Ezt követően következhetett a döntők döntője: Fejér kontra Veszprém megye. A rendes játékidőben nem is jutottak dűlőre a felek, a büntetőpárbaj után viszont előbbi együttes örülhetett (3-2).

Az V. Megyei Igazgatóságok Labdarúgótornája Csik Ferenc Emléktorna trófeáját 2020-ban tehát az MLSZ Fejér Megyei Igazgatósága emelhette a magasba.

Csik Ferenc ettől függetlenül az égből biztosan nagy szeretettel emelte poharát a veszprémi csapatra...


Az MLSZ Veszprém Megyei Igazgatóságának labdarúgó-válogatottja:

Csapatvezők:

 • Sikos László
 • Tuczai Gyula

Játékosok:

 • Schmidmajer Árpád
 • Finta Péter
 • Rajki Tamás
 • Ovádi Péter
 • Babos Tibor
 • dr. Raffai Róbert
 • dr. Kovácsfi László
 • Szőllöskei Péter
 • Szilágyi István
 • Horváth Ernő
 • Szentkirályi-Tóth Kornél
 • Császár László
 • Szepesi Mihály
Simon Dani
vehir.hu

További cikkek

Fiatal, gólerős, magyar válogatott játékost igazolt az FCV
Fiatal, gólerős, magyar válogatott játékost igazolt az FCV
A Dunaújvárostól érkező Pál Patrik a 2020/2021-es idénytől az 1. Futsal Club Veszprém együttesében folytatja pályafutását – adta hírül péntek délután az NB I-es bakonyi klub.
Felber Patrik és Kiliti Róbert felhagyott a labdarúgással
Felber Patrik és Kiliti Róbert felhagyott a labdarúgással
Két helyi nevelésű labdarúgó, Felber Patrik és Kiliti Róbert is jelezte a VLS Veszprém vezetősége felé, hogy nem kívánja folytatni aktív pályafutását. Így a megyeszékhely NB III-as együttese elvesztette védősorának két alapemberét a soron következő idényre.
Gyermekkorunkat őrzik a veszprémi grundfocipályák
Gyermekkorunkat őrzik a veszprémi grundfocipályák
Nincs még programotok a vasárnapi ebéd után? Akkor hadd adjunk nektek egy tanácsot: baseball sapkát a kobakra, vizet, labdát a tatyóba és fogjátok meg gyermekeitek kezét. Látogassatok el velük olyan veszprémi helyszínekre, ahonnan anno lehorzsolt térddel tértetek haza, másnap mégis alig vártátok az újabb kalandokat.
Lássuk a medvét!
Lássuk a medvét!
Elkészült a Veszprémi Állatkert legújabb attrakciója, a medvekifutó. A négy fekete medve már birtokba is vette új élőhelyét, a látogatók pedig több szinten, különböző látószögekből is megcsodálhatják őket.
Teljesen átépítik a csetényi iskolát
Teljesen átépítik a csetényi iskolát
944 millió forint értékben, nagyrészt uniós, részben állami támogatással újulhat meg a csetényi Vámbéry Ármin Általános Iskola.
2020. július 6. // Csaba névnap