2020. augusztus 10. // Lörinc névnap

Miért lesz minden rózsaszínű csütörtökön a belvárosban?

Január 30-án elkezdődik a visszaszámlálás - onnantól számítva 100 nap múlva rajtol el Budapestről az idei Giro d’Italia kerékpáros körverseny ami érinteni fogja Veszprémet is. Ennek alkalmából egy jókedvű, korcsolyázós programra invitálnak mindenkit Veszprémbe, az Óváros téri korcsolyapályára a „Rózsaszín Fények Éjszakáján”.

Mi is a Rózsaszín Fények Éjszakája?

Az épületek megvilágítása, 100 nappal a Giro d’Italia rajtja előtt, tradíció. Ilyenkor az útvonal városai közül számos helyszínen egy-egy város, település jelentős épületét világítják meg rózsaszínűre.

Mint az köztudott, a Giro d’Italia idén május 9-11 között Magyarországról rajtol. A versenyzők Budapestről indulnak és a háromhetes kerékpáros körverseny első három szakaszára hazánkban kerül sor Budapest, Esztergom, Győr, Székesfehérvár, Veszprém, Keszthely és Nagykanizsa érintésével, hogy csak a legnagyobb településeket említsük.

Kapcsolódó cikk
Benvenuto Giro d'Italia! Két keréken érkezik a világ élvonala Veszprémbe
Jövőre Magyarországról rajtol el a világ egyik legnagyobb kerékpárversenye, a Giro d'Italia. A hazánkban rendezett három szakasz érinti Veszprémet is, és végighalad a Balaton északi partján. A verseny részleteiről és legfontosabb tudnivalóiról a szervezőbizottság kedden workshop keretében számolt be a Hangvillában.

A mezőny tulajdonképpen már május 7-én délután bemutatkozik, amikor a budapesti Hősök terén kerül sor a csapatbemutatóra. A Nagy Rajt, a Grande Partenza felvezető eseményei közül ebben az esztendőben az első jelentősebbre január 30-án kerül sor a Városligeti Műjégpályán, a Nemzeti Sportügynökség szervezésében, olimpiai bajnokok, sportolók részvételével. Kovács Ágnes, Kiss Gergely, Kovács István és Szávay Ágnes is ott lesz a Műjégen, a magyarországi központi rendezvényen, amely kapcsán a Puskás Ferenc Stadion és a Vajdahunyadvár is díszkivilágítást kap. Az útvonalon lévő települések közül Olaszországban, és természetesen Magyarországon is sok város bekapcsolódik ebbe a szép kezdeményezésbe, így Budapesten kívül hazánkban még 17 város egy-egy emblematikus épülete pompázik majd rózsaszínben, amely a Giro d’Italia hivatalos színe.

A Giro d'Italia alatt a veronai arénais rózsaszínbe öltözik (fotó: LaPresse)A Giro d'Italia alatt a veronai arénais rózsaszínbe öltözik (fotó: LaPresse)

Ennek apropóján Veszprém belvárosa is rózsaszínbe öltözik. Az Óváros téri korcsolyapálya, a Városháza és a Tűztorony is az emblematikus verseny színében pompázik majd, miközben egy jó hangulatú, olaszos mini-fesztivállal készülnek a szervezők.

Lesz zene, korcsolya, forralt bor, a hangulatról pedig a Méz Rádió gondoskodik majd.

A fények 17 órakor gyúlnak ki, és 21 óráig égnek.

Az esemény hivatalos Facebook-eseménye alatt még több információt kaphatnak az eseményről.

vehir.hu
Kovács Bálint

További cikkek

Megyénkben is átlépte a 100-at a megbetegedések száma
Megyénkben is átlépte a 100-at a megbetegedések száma
Vasárnapra újabb 43 embernél mutatták ki a koronavírus megbetegedést Magyarországon, Veszprém megyében pedig 11 új fertőzöttet regisztráltak, ezzel a vírus kirobbanása óta 108 ilyen esetről tudunk. Jó hír, hogy nincs újabb elhunyt.
30 évig voltak a vendégeink az atomtöltetek Veszprém mellett
30 évig voltak a vendégeink az atomtöltetek Veszprém mellett
A helyiek csak Kis-Moszkvának nevezték, valójában a ma is ismert legpusztítóbb erejű fegyvereket tárolták Veszprém tőszomszédságában az erdő mélyén a szocialista rendszerben. Így voltunk stratégiailag fontos pont és célpont egyszerre.
Pollenhelyzet - Kezdődik a parlagfűszezon
Pollenhelyzet - Kezdődik a parlagfűszezon
Kezdődik a parlagfűszezon - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szombaton a Facebook-oldalán.
Megnyitották a balatonfüredi borheteket
Megnyitották a balatonfüredi borheteket
Megnyitották a balatonfüredi borheteket, a rendezvényen a borászok támogatását célzó 1,8 milliárd forintos támogatási csomagot jelentett be Nagy István agrárminiszter.
A veszprémi sellőlány nem a hangjával csábít
A veszprémi sellőlány nem a hangjával csábít
Ariel, Ficánka, Sebastian – bizonyára ismerősen csengnek a nevek. Esetünkben azonban nem a Kis Hableányról, hanem egy igaz történetről lesz szó. A veszprémi születésű Eszes Fanni ugyanis az első magyar sellőlány, aki nem mellesleg már világversenyen is képviselte hazánkat.
2020. augusztus 10. // Lörinc névnap