Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 19. Emília
Veszprém
25°C
2024. július 19. Emília
Veszprém
25°C

Az őszinteség bonyolultabb dolog, mint ahogy hangzik

2020. február 13. 17:55
Az őszinteség olyan tulajdonság, amely evidens minden jól működő emberi kapcsolatban. Ugyanakkor ezt sokkal bonyolultabb megélni és gyakorolni a mindennapokban. Ezekre a dilemmákra világított rá Bedő Imre, a Férfiak klubjának alapítója csütörtök délután az egyetemen tartott előadásában a Házasság Hete programsorozat keretében.

Sokszor kényelmesebbnek és biztonságosabbnak érezzük azt, ha hagyjuk magunkat sodródni az árral, nem próbálunk ellenállni akkor sem, ha nem teljesen értünk egyet a körülöttünk lévő dolgokkal. Nem vagyunk őszinték. Viszont ha jobban megnézzük környezetünket, azt tapasztalhatjuk, hogy aki csak sodródik az árral, az előbb-utóbb biztosan rossz irányba fog térni. Csupán erős tudatossággal lehet elérni azt, hogy végig a jó úton maradjunk.

Bedő Imre az idei Házasság Hetében az őszinteséget tűzte előadásának zászlajára. A Férfiak Klubjának alapítója már nem először látogatott Veszprémbe, idén pedig közel száz érdeklődő előtt tárta gondolatait és tapasztalatait a hallgatóság elé.

Bár az őszinteség fontossága evidensnek tűnhet és talán úgy érezzük, hogy nem is szorul különösebb magyarázatra, Bedő Imre számos apró részletre világított rá ezzel kapcsolatban, amelyek egy párkapcsolatban kulcsfontosságúak lehetnek.

Úton-útfélen azt halljuk, hogy a kommunikáció milyen fontos a mindennapokban, úgy a munkában, mint a párkapcsolatokban is. Viszont azzal kevesebben foglalkoznak, hogy milyen a jó kommunikáció.

Bedő Imre szerint a kommunikáció legfontosabb mérőszáma az őszinteség.

Sokszor esünk abba a hibába, hogy „van véleményünk, de nem értünk azzal sem egyet”. Ezt pedig, ha sokáig görgetjük magunk előtt, csak fertőzi és amortizálja a kapcsolatainkat. Lehet, hogy először csak egy szegmensét, mint például a gyereknevelés, de említhetnénk a szexualitást is. Viszont ezek lassan összeadódnak és tönkretehetik a házasságokat.

Bedő Imre számos példát hozott még a mindennapi életből, amelyeken a legtöbb párkapcsolat átesik így vagy úgy. Viszont ahogy a magyar nyelv is gyönyörűen kifejezi: két ember között a legrövidebb út az egyenes, ahogy az őszinte beszéd is az egyenes beszéd.

Végezetül, ha úgy érezzük, hogy elkéstünk azzal, hogy változtassunk életünkön, mert kialakult már egy bizonyos őszinteségen, vagy annak hiányán alapuló emberi kapcsolat párunkkal, akkor nagyot tévedünk. Bedő Imre arra biztat, hogy 10-20-30 év házasság után is érdemes változtatnunk és az őszinteség felé fordulni.

Hajas Bálint
Domján Attila
további cikkek
José Cura és a tanításai VeszprémFest José Cura és a tanításai A VeszprémFest szerdai napján José Cura argentin operaénekes lépett a História Kert színpadjára. Napjaink egyik legfoglalkoztatottabb művésze, akinek jelenléte némiképp nosztalgiával is szolgálhatott, hiszen 2004-ben az ő fellépésével indult útjának a VeszprémFest, azt követően pedig 2010-ben és 2018-ban is színpadra állt. A szerdai operaest nem csupán egy fellépés volt, amely zenei elemekből tevődött össze, hanem akaratlanul is valódi tanítást prezentált az argentin operacsillag. tegnap 13:49 Új közösségi tér született a veszprémi Gyárkert Kultúrparkban – itt a BLOKK Art&Design Hybridart Új közösségi tér született a veszprémi Gyárkert Kultúrparkban – itt a BLOKK Art&Design Június 21-én hivatalosan is megnyílt Veszprém minden bizonnyal legszínesebb helyszíne, a BLOKK Art&Design. A színes konténerekből kialakított közösségi tér a kreativitás és a művészet különös találkozásának origója. A szervezői megálmodtak egy pop-up helyszínt, amellyel új színt hozhatnak a veszprémi nyárba és a Gyárkertbe. Egy olyan találkozási pont jött létre, ahol a kortárs művészet iránt érdeklődők, a környékbeli fiatalok, a családosok, vagy épp a városba érkező pihenni vágyók egyaránt megtalálhatják az érdeklődésüknek megfelelő programokat.  2024. július 16. 14:15 A nyárvégi INOTA Focus ismét lebilincselő fényművészettel teríti be az erőművet A nyárvégi INOTA Focus ismét lebilincselő fényművészettel teríti be az erőművet A 2023-as első INOTA Fesztivál fényművészeti programjának egyenes ági folytatásaképp jelentkezik most augusztus 30-tól a háromnapos INOTA Focus: RADIANCE, hogy ismét összekapaszkodjon az üzemen kívüli inotai hőerőmű és a kortárs vizuális kultúra. Az INOTA Fesztivál az Erste támogatásával ráadásul fényművészeti pályázatot is hirdet. 2024. július 16. 22:02 Szeptemberben jön a Gyárkertbe Azahriah Gyárkert Szeptemberben jön a Gyárkertbe Azahriah Veszprém kártya-tulajdonosok kedden délelőtt 10 órától válthatnak jegyet a koncertre, a többiek csütörtöktől csak. 2024. július 15. 12:45

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.