2020. augusztus 14. // Marcell névnap

Élje újra gyermekkorát az elektromos rollerek segítségével

2020. február 14. 10:13

Gyermekként biztosan mindannyiuk vágyott egy csillogó-villogó biciklire vagy esetleg egy hagyományos rollerre, amellyel járhatja az utcákat, versenyezhet a barátaival és meglátogathatja közelben élő nagyszüleit. Manapság sincs ez máshogy, azonban a technológiai folyamatos fejlődése mellett ezen szórakoztató járművek is fejlődtek és formálódtak az évek folyamán.

A napjainkban elterjedt elektromos rollerek azonban nem csak szórakoztató gyermekjátékok, hanem sokkal több rejlik bennük. Manapság rengeteg nagyvárosban lehet látni felnőtt embereket, hogy akár öltönyben állnak az elektromos rolleren és kerülgetik a járókelők tömegét, megelőzve a dugóban álló autós forgalmat. 

Mire jó az elektromos roller?

Ennek tükrében elmondhatjuk, hogy az elektromos rollerek kifejezetten alkalmasak az egyszerű és gyors helyváltoztatásra, legfőképpen a zsúfolt nagyvárosokban. Nincs szükség kifejezett fizikai fittségre sem, mivel automatikusan működnek egy kar meghúzásával. Manapság kifejezetten elektromos roller túrákat vagy városnézéseket is rendeznek, mivel amellett, hogy használatuk egyszerű, egyben élvezetes is. 

A roller megvásárlásakor a legfontosabb tényező, amit figyelembe kell venni, az a roller akkumulátorának teljesítménye, azaz az az idő, amelyet egy töltéssel kibír a készülék. Legtöbb esetben 40 perc az átlag, amelyet egy töltéssel kibír, azonban a drágább típusúak akár pár órát is futhatnak.

Amennyiben szeretne még több információt megtudni az elektromos rollerek sajátosságairól, akkor keresse fel a BestMarkt weboldalát, ahol számos fajta közül válogathat.

Mely tényezőkre kell figyelmet fordítania vásárlás előtt?

Kifejezetten fontos meghatározni a használója súlyát, amennyiben a családban többen is használják, mindig a legsúlyosabb személy testtömegét kell figyelembe venni választáskor, annak érdekében, hogy mind a roller, mind az akkumulátora bírja a terhelést és kellő sebességgel tudjon haladni. Leggyakrabban 100-120 kg szokott lenni a felső határ. 

Közel ennyire lényeges a magasság meghatározása is, mivel magasabb egyénnek nagyobb rollerre van szüksége. Méretüket tekintve szélesebbek és valamivel hosszabbak is az elektromos rollerek, mint hagyományos társaik, ezt tároláskor figyelembe kell vennie.

Az elektromos roller kezelése végtelenségig egyszerű. Gázt a karon lévő vezérlő segítségével lehet adni, míg fékezni általában a hátsó sárhányóra felszerelt fékkel lehet, amelyre rátaposva szinte azonnal megállítja a roller gurulását. Némelyik rendelkezik továbbá elektromos fékkel is, amelynek fékezése fokozatos. Kerekek tekintetében a minél nagyobb kerékkel rendelkező rollereket kell keresni a piacon, mivel annál kezelhetőbbek és annál jobb rajtuk utazni.
 

vehir.hu

További cikkek

A jó kenyérvágó kés ismérve
A jó kenyérvágó kés ismérve
Hasznos tippek szoláriumozáshoz
Hasznos tippek szoláriumozáshoz
Költekezz okosan! - konyhai spórolási tippek
Költekezz okosan! - konyhai spórolási tippek
Érezted már úgy, hogy szinte kifolyik a kezeid közül a pénz, és hó végére mindig kevesebből kell gazdálkodnod, mint amire számítottál? Szeretnél többet áldozni a hobbidra, kikapcsolódásra, utazásra, de nem tudod, mégis honnan lehetne lefaragni a költségeket?
Az ajánlatadás és beszerzés ideális lefolyása informatikai kérdésekben
Az ajánlatadás és beszerzés ideális lefolyása informatikai kérdésekben
Egy informatikai beszerzés sikerét és eredményességét döntően befolyásolja az is, hogy milyen hangulatban és feltételek mellett történik maga az ajánlatadás, valamint a beszerzés gyakorlati megvalósítása.
Milyen egy igazán jó kislányoknak való felső, póló, blúz?
Milyen egy igazán jó kislányoknak való felső, póló, blúz?
Az anyukáknak időről időre nehézséget jelenthet kiválasztani egy jó felsőt, pólót vagy blúzt kislányuknak. Az igazán praktikus darabok azok, amelyekből könnyű különböző alkalmakhoz illő szettet varázsolni. Az üzletekben és az internetes oldalakon is temérdek mennyiségű ruha vár mindenkit, ami csak megnehezíti a választást. A következőkben szeretnénk röviden összefoglalni, hogy mire kell odafigyelni egy internetes vásárlás során, illetve adni néhány tippet, hogyan válasszon gyermekének.
2020. augusztus 14. // Marcell névnap