Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

Élje újra gyermekkorát az elektromos rollerek segítségével

2020. február 14. 9:13

Gyermekként biztosan mindannyiuk vágyott egy csillogó-villogó biciklire vagy esetleg egy hagyományos rollerre, amellyel járhatja az utcákat, versenyezhet a barátaival és meglátogathatja közelben élő nagyszüleit. Manapság sincs ez máshogy, azonban a technológiai folyamatos fejlődése mellett ezen szórakoztató járművek is fejlődtek és formálódtak az évek folyamán.

A napjainkban elterjedt elektromos rollerek azonban nem csak szórakoztató gyermekjátékok, hanem sokkal több rejlik bennük. Manapság rengeteg nagyvárosban lehet látni felnőtt embereket, hogy akár öltönyben állnak az elektromos rolleren és kerülgetik a járókelők tömegét, megelőzve a dugóban álló autós forgalmat. 

Mire jó az elektromos roller?

Ennek tükrében elmondhatjuk, hogy az elektromos rollerek kifejezetten alkalmasak az egyszerű és gyors helyváltoztatásra, legfőképpen a zsúfolt nagyvárosokban. Nincs szükség kifejezett fizikai fittségre sem, mivel automatikusan működnek egy kar meghúzásával. Manapság kifejezetten elektromos roller túrákat vagy városnézéseket is rendeznek, mivel amellett, hogy használatuk egyszerű, egyben élvezetes is. 

A roller megvásárlásakor a legfontosabb tényező, amit figyelembe kell venni, az a roller akkumulátorának teljesítménye, azaz az az idő, amelyet egy töltéssel kibír a készülék. Legtöbb esetben 40 perc az átlag, amelyet egy töltéssel kibír, azonban a drágább típusúak akár pár órát is futhatnak.

Amennyiben szeretne még több információt megtudni az elektromos rollerek sajátosságairól, akkor keresse fel a BestMarkt weboldalát, ahol számos fajta közül válogathat.

Mely tényezőkre kell figyelmet fordítania vásárlás előtt?

Kifejezetten fontos meghatározni a használója súlyát, amennyiben a családban többen is használják, mindig a legsúlyosabb személy testtömegét kell figyelembe venni választáskor, annak érdekében, hogy mind a roller, mind az akkumulátora bírja a terhelést és kellő sebességgel tudjon haladni. Leggyakrabban 100-120 kg szokott lenni a felső határ. 

Közel ennyire lényeges a magasság meghatározása is, mivel magasabb egyénnek nagyobb rollerre van szüksége. Méretüket tekintve szélesebbek és valamivel hosszabbak is az elektromos rollerek, mint hagyományos társaik, ezt tároláskor figyelembe kell vennie.

Az elektromos roller kezelése végtelenségig egyszerű. Gázt a karon lévő vezérlő segítségével lehet adni, míg fékezni általában a hátsó sárhányóra felszerelt fékkel lehet, amelyre rátaposva szinte azonnal megállítja a roller gurulását. Némelyik rendelkezik továbbá elektromos fékkel is, amelynek fékezése fokozatos. Kerekek tekintetében a minél nagyobb kerékkel rendelkező rollereket kell keresni a piacon, mivel annál kezelhetőbbek és annál jobb rajtuk utazni.
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.