Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 8. Mihály
Veszprém
14°C
2024. május 8. Mihály
Veszprém
14°C

Felejtsd el a magányos utazást!

2020. február 14. 9:15

Egyedül utazni nemcsak unalmas lehet, de sokszor még drágább is, mivel jó néhány szálloda felárat számol fel az egyágyas szobák után. Ha eleged van abból, hogy a barátokkal nem sikerül összeegyeztetni sem az utazás idejét, sem az úticélt, válassz helyette kiscsoportos utazást. 

Erre ma már egyre több lehetőséget találsz a magyar piacon is, így elkerülheted a többletköltségeket. Figyelem, ezek az utak nem a párkeresésről szólnak, hanem a közös élményszerzésről! Bár persze, bármi megtörténhet, még akár életed szerelmét is megtalálhatod.

Marokkó egy olyan csoda, amit látnod kell!

Csoportos utazással sok helyre eljuthatsz, de amit vétek kihagyni, az Marokkó. Ez egy csodálatos és biztonságos arab ország, amely Afrika északnyugati részén található, északon a Földközi-tenger, nyugaton pedig az Atlanti-óceán határolja. A természet mellett a kultúra miatt is érdemes idelátogatni, ugyanis megismerkedhetsz az iszlám, az arab és a berber kultúrával, de erős az európai behatás is. A WanderWell ajánl olyan kiscsoportos túrát Marrakeshbe, amely változatos programjaival tökéletes választás akár egyedül, akár többen utaztok.

Az utazás Marrakesh bazárjában kezdődik, itt gyorsan megvásárolhatod a családnak, barátoknak a szuveníreket, ezt követően pedig csak az élményszerzésre kell koncentrálnod. Este a Jeema el-Fna téren fejeződik be, ahol mesemondók, mutatványosok felelnek a jó hangulatért. A hátralévő 9 napban ellátogathatsz Marokkó királyi városaiba: Casablancába, Rabatba és Fezbe. Fezről érdemes tudni, hogy Óvárosa a Világörökség része, és ha még nem lenne eleged a vásárlásból, akkor itt beszerezhetsz például fűszereket vagy szőnyegeket. 

A városok mellett felfedezzük Marokkó természeti értékeit is, lesznek cédruserdők, sziklás szurdokok és sivatagos tájak, emellett terepjáróval bejárjuk a marokkói - algériai határt, ami nem mellesleg a Párizs-Dakar rally útvonala, az éjszakát pedig egy sivatagi táborban töltheted. Megtanulhatod a szőnyegkészítést a berberektől, túrázhatsz a sziklaszurdokok között, és sétálhatsz Aït Benhaddouban, egy különleges stílusú erődített faluban, ha pedig arra vágynál, quadozhatsz, windsurfölhetsz vagy csak pihenhetsz a homokos parton. 

Az út zárásaként bejárhatod a Vörös Várost, megnézheted Bahia és El Badi palotáit és a Koutoubia mecsetet is. Itt is - mint az út minden napján - van lehetőséged egyedül is felfedezni a várost.

A világ tele van látnivalókkal és ilyen csoportos utakkal sem a társaság hiánya, sem pedig a szervezéssel járó többletfeladatok nem jelentenek többé problémát. Olyan utazásban lehet részed, ahol semmi mással nem kell foglalkoznod, csak az élményszerzéssel. 

Van még kifogásod?

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.