Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
9°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
9°C

Minek a függvényében alakulhat a jogosítványod megszerzéséhez szükséges idő?

2020. február 14. 9:19

Gyakori kérdés a jogosítvány megszerzésével kacérkodók részéről, hogy vajon mennyi időre lesz szükség a sikeres forgalmi vizsgához? Egyértelmű és általános választ nehéz volna adni a kérdésre, ettől függetlenül a folyamatot elősegítő tényezőket meg tudjuk határozni.

Ebben a bejegyzésben tehát azt fogjuk részletezni, hogy mire célszerű odafigyelned ahhoz, hogy minél hamarabb megszerezd a jogosítványt.

Természetesen sok múlik rajtad, valamint az oktatón is

Ahány ember, annyiféle szintje létezik az autóvezetéshez való alapvető készségeknek. Nehogy azt gondold azonban, hogy akinek tovább tart megszerezni a jogsit, az automatikusan rosszabb sofőr is lesz.

Rajtad, a hozzáállásodon és a kitartásodon sok múlik majd. Türelmesnek kell lenned, oda kell figyelned az oktató instrukcióira, és akkor rendben lesz a fejlődésed is. Érdemes mindig kipihenten és koncentráltan beülnöd a volán mögé, hogy adottak legyenek a feltételek a vezetéshez.

Bárki megtanulhat vezetni, az egész csak gyakorlás kérdése

Van, aki néhány alkalom után szinte már gyakorlott sofőrnek tűnik, másoknak viszont jóval több időre van szükségük a gépjármű magabiztos kezeléséhez. Semmi gond nem lesz azzal sem, ha neked egy kicsit több időre lesz szükséged.

A jogosítvány megszerzéséhez ugyanis a legfontosabb adaléknak a kitartás számít. Ki kell tartanod, amikor egyszer-egyszer nem sikerül annyira jól az óra, emellett lesznek problémás helyzetek is. A lényeg az, hogy tanuld meg kezelni a kihívásokat, és véletlenül se add fel a céljaidat.

Egy idő után ugyanis átszakad az a bizonyos képzeletbeli gát, és onnantól kezdve magabiztosnak érzed magad a volán mögött. Innentől kezdve pedig alig várod majd, hogy újra vezethess.

Ha ezeket a helytelen szokásokat elkerülöd, akkor látványos lesz a fejlődésed

A félelem az egyik olyan jellemző tényező, amelyik sokak fejlődését lelassítja a jogosítvány szerzés folyamatában. Érdemes tudatosítani magadban, hogy egyszerűen nincs mitől tartanod. Az oktató úgyis ott ül melletted, és bármilyen veszélyhelyzet felmerülésekor közbe tud avatkozni.

Gyakori téves szokásként szokott felmerülni a türelem hiánya. Türelmetlenséggel és idegeskedéssel csak saját magaddal szúrsz ki, vezetésnél a nyugalom sokkal inkább kifizetődőbbnek szokott bizonyulni.

Mindezek mellett a koncentráció és a figyelem fenntartása lesz az, amelyre mindenképpen törekedned kell a folyamat egésze során. Amikor tehát a vezetői ülésben helyet foglalsz, akkor kapcsolj éber üzemmódba. Vagyis légy résen, koncentrálj a forgalomra és a megfelelő manőverekre, mert így kézben tarthatod az eseményeket, és gyorsabban lesz meg a jogosítványod.

 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.