Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Illatos utastér - kellemes utazás

2020. február 14. 9:29

Hetente több órát is eltölthetünk autónkban ülve, így közérzetünket erősen befolyásolja az utastérben érezhető kellemetlen szag vagy éppen finom illat. Nem is gondolnánk, hogy a vezetés közben félig elmajszolt, majd véletlenül leejtett negyed szendvics milyen elképesztő bűzt képes okozni. És hiába tesszük be a hiperszuper illatosítót, annak hatékonysága nagyjából a nullával lesz egyenlő. Most lerántjuk a leplet, és megmutatjuk, hogyan legyen mindig illatos az autó.

Első lépés: tisztaság nélkül mit sem ér az illatosító

Ahhoz, hogy kedvenc illatunkat hatékonyan használhassuk, szükség van az autó belső terének tisztán tartására. A por és a kosz a járművek belsejében kellemetlen szagok forrása is lehet, valamint nem csak a hangulatunkra, hanem az egészségünkre sincs jó hatással.

Tehát: rendszeresen lomtalanítsunk: dobjuk ki a szemetet, az ételmaradékot. Vegyünk ki minden olyan dolgot az autóból, ami nem oda való: játékkatona, félig teli vizesüveg, múlt hónapban aláírt szerződés, összegyűjtött, kidobandó szelektív szemét, stb. Porszívózzuk rendszeresen a szőnyegeket, üléseket, és töröljük le a port és a koszt a műanyag elemekről is, már sokat tettünk autónk kellemes illatáért és persze egészségünkért is. Ha tiszta, ápolt, rendezett autóba választunk autóillatosítót, annak nagyobb lesz a hatékonysága, hosszabban tart, így tovább élvezhetjük a kellemes illatokat.

Illatválasztás csúcsra járatva

Manapság autóillatosítók garmadájából lehet választani. Egyéni ízlés, hogy ki milyen illatot kedvel, egyes illatokhoz valakinek kellemes emlékei kötődnek, valaki viszont fejfájást kap, vagy émelyegni kezd tőle.

Azonban nem szabad csak az orrunkra hagyatkozni: számos olyan illat van, amely az autókban használva veszélyes lehet. Ilyen például a nyugtató hatású kamilla, jázmin vagy a levendula, amely túlságosan ellazíthatja a vezetőt. Veszélyesek lehet a “frissen vágott fű” vagy “eső” illatú parfümök is, mert ezek a szabadság érzetét keltik, aminek hatására a sofőr a megengedettnél nagyobb sebességgel vezetheti autóját. Ezeket az illatokat semmiképpen ne használja!

Viszont az olyan kellemes, nem tolakodó illatok, amelyek fokozzák a koncentrációt, éberséget kiválóak: ilyenek a citrusos légfrissítők. Amennyiben a citrusillat nem a kedvence, próbálja ki a borsmenta illatot, amitől kevésbé lesznek ingerlékenyek az autóvezetők, de létezik kifejezetten dohányfüst semlegesítő illatosító vagy a sokak által kedvelt “új autó” illat, de a kellemes vaníliás autóparfümmel sem lehet mellélőni. Válassza Ön is a legjobb autóillatosítókat!
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.