Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
15°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
15°C

Lehetnek még tartalékok a megyei foglalkoztatottságban

2020. február 17. 12:36 // Forrás: MTI, Vehir
Foglalkoztatottsági szempontból Veszprém megye ugyan jól szerepel, ám még mindig lehetnek tartalékok. Nagyvállalatok tanácskoztak hétfő délelőtt Veszprémben.

A hatékony munkaközvetítést szolgáló munkaerőpiaci reformprogram hatodik üteme indul Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém és Zala megyében, valamint a fővárosban, az országos bevezetés március 31-én zárul - mondta Karakó László, az Országos Foglalkoztatási Alap (OFA) Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója a programról szóló tanácskozáson hétfő délelőtt Veszprémben.

A program lényege a munkahelyek felkutatása, valamint a munkalehetőség hatékony közvetítése a kormányhivatalokon keresztül az álláskeresők felé.

A tanácskozáson az OFA, a megyei kormányhivatal és az Innovációs és  Technológiai Minisztérium képviselői mellett olyan Veszprém megyei cégek vettek részt, melyek minimum 250 főt foglalkoztatnak. A tanácskozás és nagyvállalati reggeli célja az volt, hogy veszprémi cégek osszák meg tapasztalataikat a foglalkoztatásról annak érdekében, hogy javaslatokat tudjanak megfogalmazni a hivatalok felé.

Takács Szabolcs a Veszprém Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja kitért arra, hogy a munkaerőpiaci reformprogram részeként a kormányhivatal foglalkoztatási osztálya előszűrést végez az álláskeresők között, majd ezt követően közvetít a cégek felé.     

Veszprém megyében tartósan másfél százalék alatti a munkanélküliségi ráta, kilenc járásban ezer fő alatti, egy járásban pedig 500 fő alatti az álláskeresők száma

- mondta.

Hágen Tímea, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkárságának főosztályvezetője kiemelte: a munkaerőpiaci reformprogram 2018 harmadik negyedévi indulása óta több mint 50 ezer ember jutott munkához, így a foglalkoztatottak száma 4 millió 520 ezer.  2013 óta nő a gazdaság, 2019-ben 5 százalékos bővülést mutatott az előző évhez képest, amihez jelentősen hozzájárult a munkaerőpiaci reformprogram.

Hágen TímeaHágen Tímea

Elmondta azt is, hogy Veszprém egy jó helyzetben lévő megye, épp ezért más eszközök kellenek ahhoz, hogy az álláskeresőket motiválják és bevonják a munkaerőpiacra. Karakó szerint nem mindenki alkalmas rá, ezért további módszerek kidolgozására van szükség.

Ge. Á.
Kovács Bálint
további cikkek
2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. ma 15:09 Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Miniszteri kitüntetéseket adott át a meteorológiában dolgozó szakembereknek kedden Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Budapesten, a HungaroMet székházában, a meteorológia világnapja alkalmából. A díjazottak között ott van Kovács Győző veszprémi helytörténész, meteorológus, portálunk vendégszerzője is. ma 13:34 A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap vallás A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap A nagycsütörtök délelőtti krizmaszentelési misével kezdetét vette Rómában a húsvéti szent három nap, melynek szertartásait Ferenc pápa vezeti. Délután egy római börtön női rabjaival végzi a lábmosás szertartását. ma 10:58 Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' A Pápa melletti Kúp település határába is telepítettek egy légvédelmi egységet, amiből összesen tizenegy darabot vásárolt a Magyar Honvédség Izraeltől. A vaskupola néven is ismert haditechnikai rendszer volt az, ami megvédte a zsidó államot attól, hogy tavaly még nagyobb pusztítást végezzen a Hamás terrorszervezet. ma 8:09

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.