2022. június 28.
//
Levente, Irén névnap

Európa legnagyobb Spartan-versenyét rendezik Veszprémben

Nemcsak a verseny szervezőinek, hanem Veszprémnek is komoly kihívást jelent majd a verseny lebonyolítása, a közel tizenötezer ember fogadása. De ahogy három évvel ezelőtt is, városunk lakosai és mi is örömmel, nagy várakozással fogadjuk majd az érkezőket! – hangsúlyozta Porga Gyula polgármester az esemény szerda délelőtti hivatalos sajtótájékoztatóján.

Szerdán délelőtt a Városháza Kossuth-termében tartott hivatalos sajtótájékoztatót a Spartan akadályfutó-versenysorozat magyarországi képviselete az április 4. és 5. között Veszprémben rendezendő Honor állomás kapcsán, melyen városunk polgármestere, Porga Gyula mellett a honi versenyigazgató, Sisak Zsófia, valamint az MH. 54 Veszprém Radarezred ezredparancsnoka Zentai László, és MH. KIKNYP 3. toborzó és Érdekvédelmi Központ parancsnoka, Soós Gyula őrnagy volt jelen.

Zentai László, Porga Gyula, Sisak Zsófia, Soós Gyula (balról jobbra)Zentai László, Porga Gyula, Sisak Zsófia, Soós Gyula (balról jobbra)

Porga Gyula köszöntője után megtiszteltetésnek nevezte, hogy a királynék városa 2017 után már másodszor biztosíthat otthont a tiszteletnek örvendő eseménynek. Hangsúlyozta, hogy nemcsak a verseny szervezőinek, hanem a városnak is komoly kihívást jelent majd Európa legnagyobb Spartan-versenyének lebonyolítása, a közel tizenötezer ember (!) fogadása, de ugyanakkor hangsúlyozta:

Városunk lakosai, ahogy mi is, három évvel ezelőtt is örömmel, nagy várakozással fogadtuk az érkezőket. Ez természetesen idén sem - az egykori versenyzők számát jócskán meghaladva - sem lesz másképp!

A polgármester ezt követőn még hozzátette, a lakosoknak még csak véletlenül sem kell aggódniuk amiatt, hogy a versenyt követően estleges "rendetlenség" marad a helyszínen, ugyanis ennek elkerülésére különösképp odafigyelnek majd. Zárásként pedig reményét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a közeljövőben Veszprém ismét házigazdája lehet az eseménynek.

Porga Gyula szerint megtiszteltetés, hogy Veszprém biztosíthat otthont Európa legnagyobb Spartan akadályfutó-versenyénekPorga Gyula szerint megtiszteltetés, hogy Veszprém biztosíthat otthont Európa legnagyobb Spartan akadályfutó-versenyének

Sisak Zsófia, a Spartan Race magyarországi versenyigazgatója elmondta, anno 2017-ben is fantasztikus eseményt könyvelhettek városunkban, ahová nagy örömmel tér vissza a verseny 

április 4-5. között, a Magyar Honvédséggel karöltve.

A főszervezőtől ugyanis megtudhattuk, hogy az Amerikai Egyesült Államokban már komoly hagyományoknak örvend az úgynevezett "Honor" állomás, amelynek keretében a résztvevők katonai terepen és körülmények között bizonyíthatnak. A verseny helyszíne éppen ezért 

Jutaspuszta és az ott található katonai Újmajor tábor lesz.

A versenyigazgató beszédéből továbbá kiderült, hogy mind idáig több mint 11200 nevezés érkezett a versenyre, ami már önmagában is európai rekordnak számít.

Városunk egyik legkiválóbb versenyzője, Petróczi Márton is rajthoz áll a versenyenVárosunk egyik legkiválóbb versenyzője, Petróczi Márton is rajthoz áll a versenyen

Zentai László, az MH. 54. Veszprém Radarezred ezredparancsnoka elmondta, a Honvédelmi Minisztérium már évek óta arra törekszik, hogy a katonai gondolkodásmódot, életvitelt közelebb juttathassa a civilekhez. Az ezredes ezért is gondolja úgy, hogy az esemény remek alkalommal fog szolgálni arra, hogy mind a versenyzők, mind a nézők bepillantást nyerjenek a katonák hétköznapjaiba.

Hiszen mint megtudtuk, a katonai zónában haditechnikai eszközökkel, páncélozott gépkocsikkal, de még helikopterrel is találkoznak majd a megjelentek.

Ugyanakkor a szervezők a gyermekekről sem fognak megfeledkezni, akiket játékos akadálypályákkal, vadászgép- és lövésszimulátorokkal várnak majd.

Soós Gyula őrnagy végezetül pedig hozzátette:

"A helyszíneken katonai toborzópontokat is létesítünk, ahová szeretettel várjuk majd az érdeklődő fiatalokat és felnőtteket egyaránt!"


A kétnapos verseny távjairól, és a nevezésről ezen a linken tájékozódhatnak: www.spartanrace.hu
Fontos megjegyezni, hogy a férőhelyek végesek, így ha kedvet kapott, akkor véletlenül se habozzon!

Simon Dani
Domján Attila
Kovács Bálint

További cikkek

Egyedülálló cipőtárlat nyílt Veszprémben a világhírű Vass László jóvoltából
Egyedülálló cipőtárlat nyílt Veszprémben a világhírű Vass László jóvoltából
Vass László, műgyűjtő és cipészmester sokáig csak előbbi szenvedélyével volt jelen Veszprémben, szombaton viszont megnyílt a Várban a nevéhez kapcsolódó világhírű cipőmárkát és ezen elegáns termékek kézműves gyártását bemutató tárlat is, a Vass Cipőtár. Az ünnepi eseményen Vass László és több kollégája is ellátogatott személyesen a Királynék városába.
Nincsenek titkok a vár felújításával kapcsolatban
Nincsenek titkok a vár felújításával kapcsolatban
Országos sajtóérdeklődés mellett tartotta meg csütörtök délelőtt a Veszprémi Főegyházmegye azt az újságírói háttérbeszélgetést, amelyen részletesen bemutatták a veszprémi várnegyed felújításának minden részletét. Az egyházi és városvezető mellett a gigaprojekten dolgozó szakemberek is megszólaltak, akik választ adtak több vitatott kérdésre is, többek közt arra, mi indokolja, hogy fehérre meszeljék a székesegyház falait.
Rugalmas szolgálat, biztos jövedelem
Rugalmas szolgálat, biztos jövedelem
Újra várják a jelentkezőket Önkéntes Katonai Szolgálatra a Magyar Honvédség toborzóirodáiban. A tavaly őszi pilot programba mintegy ötszázan kerültek be, többen azóta is a seregben szolgálnak.
Ünnepélyesen megnyitották a könyvhetet
Ünnepélyesen megnyitották a könyvhetet
Görög Ibolya nyitotta meg a 93. Ünnepi Könyvhetet, mely tizennyolcadikáig várja a könyvszeretőket.
Kiderült, mennyire is lesz zöld a Zöld város
Kiderült, mennyire is lesz zöld a Zöld város
Újabb helyszínbejárással folytatódott az önkormányzat és az Európa Kulturális Fővárosa program által meghirdetett sorozat, amelyen civileknek személyesen a városvezetők, valamint tervezők és kivitelezők mutatják be Veszprém legnagyobb, jelenleg is zajló beruházásait. Kedden a Zöld város program került terítékre. A Szent Miklós-szeget, az Erzsébet-ligetet és az egyetem alsó kampuszát is magába foglaló fejlesztés bejárásán az is kiderült, hány fa marad meg a beruházást követően.