2023. március 30.
//
Zalán névnap

Erős szakszervezetek kellenek

Szakszervezeti vezetőkkel egyeztettek a Magyar Szocialista Párt regionális fórumán hétfőn a párt helyi vezetői és országos tisztségviselői.

Az egyeztetést követően Komjáthi Imre, az MSZP alelnöke sajtótájékoztatóján arra hívta fel a figyelmet, hogy tucatnyi olyan cég működik az országban, ami semmibe veszi a munka törvénykönyvét, fittyet hány a munkavállalók jogaira, nem hagy lehetőséget a dolgozóknak arra, hogy szakszervezetekbe tömörülve képviselhessék az érdekeiket. A politikus megjegyezte, hogy nemcsak a multinacionális nagyvállalatok, hanem a hazai cégek is kizsákmányolják az alkalmazottaikat. 

Komjáthi hozzátette: az MSZP a szakszervezetekkel együttműködve olyan programot kíván kialakítani, amellyel megvédhetők a munkavállalók; garantálható, hogy a foglalkoztatási szabályokat megszegő cégek ne juthassanak támogatásokhoz; a szakképzésből munkajogi ismeretekkel is felvértezett szakemberek kerülnének ki. A párt alelnöke hozzátette: programjuk azzal sem vész kárba, ha a kétharmados többség lesöpri azt az asztalról, a javaslatok készen várnak majd arra, hogy egy későbbi munkavállaló-barát kormány lesz hatalmon. 

Guzslován Gábor önkormányzati képviselő szerint ha az a kérdés, ki védi meg a munkavállalókat, akkor a válasz egyértelmű: ők maguk, a szakszervezeteken keresztül. Ehhez persze kellenek olyan partnerek, akik nyitott füllel járnak, meghallják a munkavállalók panaszait. Hozzátette: a többi szakszervezeti vezetővel arról állapodtak meg, hogy folytatják a közös párbeszédet a megyében. 
 

Schöngrundtner Tamás

További cikkek

Átadták a felújított Veszprém-Gyulafirátóti Befogadó Gyermekotthont
Átadták a felújított Veszprém-Gyulafirátóti Befogadó Gyermekotthont
Átadták a felújított Veszprém-Gyulafirátóti Befogadó Gyermekotthont csütörtökön.
Így készüljünk a húsvétra tudatosan!
Így készüljünk a húsvétra tudatosan!
Tojás, sonka, kukoricasaláta és a sütemények végeláthatatlan sora: minden évben több napon át tartó készülődés előzi meg a húsvétot, majd az ünnepek után az ételek egy része a szemetesben landol? A közhiedelemmel szemben a tudatos készülődés nem egyenlő a finom falatokról való lemondással vagy a hagyományok eltörlésével. Sőt, egy kis odafigyeléssel több időnk juthat a szeretteinkre, új közös elfoglaltságokat találhatunk, ráadásul pénzt is spórolhatunk. A Rama most ehhez gyűjtött össze néhány praktikus ötletet és ínycsiklandó húsvéti receptet.
25 ezer dollárt költhetett szerszámokra az Ipari
25 ezer dollárt költhetett szerszámokra az Ipari
Huszonötezet dollárt nyert a Howmet Aerospace Alapítvány pályázatán az Ipari Technikum. Az összegből a mechatronika és gépész szakos diákok képzésében használható szerszámokat vásároltak.
Állt 42 évet
Állt 42 évet
Kedden este búcsúztatót tartottak a V-Busz kollégái, a Haszkovó-fordulóban található 42 éves bódétól dudaszóval köszöntek el.
Huszonegy új autóbuszt állít forgalomba Veszprém vármegyében a Volánbusz
Huszonegy új autóbuszt állít forgalomba Veszprém vármegyében a Volánbusz
Nemcsak a május elsején megjelenő vármegye- és országbérlet hoz jelentős változást Veszprém vármegye közösségi közlekedésében, hanem az a 14 Mercedes-Benz Intouro M és 7 darab Volvo 8900 típusú új autóbusz is, amelyek március végétől, illetve májustól állnak forgalomba a térségben. 2018 óta tartó jármű-fiatalítási programjában a Volánbusz a vármegye állományának már több mint egynegyedét lecserélte, hogy még biztonságosabb és kényelmesebb utazást biztosítson, még hatékonyabban és magasabb színvonalon szolgálja ki az utazási igényeket.