Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 13. Jenő
Veszprém
28°C
2024. július 13. Jenő
Veszprém
28°C

Erős szakszervezetek kellenek

2020. február 24. 14:44
Szakszervezeti vezetőkkel egyeztettek a Magyar Szocialista Párt regionális fórumán hétfőn a párt helyi vezetői és országos tisztségviselői.

Az egyeztetést követően Komjáthi Imre, az MSZP alelnöke sajtótájékoztatóján arra hívta fel a figyelmet, hogy tucatnyi olyan cég működik az országban, ami semmibe veszi a munka törvénykönyvét, fittyet hány a munkavállalók jogaira, nem hagy lehetőséget a dolgozóknak arra, hogy szakszervezetekbe tömörülve képviselhessék az érdekeiket. A politikus megjegyezte, hogy nemcsak a multinacionális nagyvállalatok, hanem a hazai cégek is kizsákmányolják az alkalmazottaikat. 

Komjáthi hozzátette: az MSZP a szakszervezetekkel együttműködve olyan programot kíván kialakítani, amellyel megvédhetők a munkavállalók; garantálható, hogy a foglalkoztatási szabályokat megszegő cégek ne juthassanak támogatásokhoz; a szakképzésből munkajogi ismeretekkel is felvértezett szakemberek kerülnének ki. A párt alelnöke hozzátette: programjuk azzal sem vész kárba, ha a kétharmados többség lesöpri azt az asztalról, a javaslatok készen várnak majd arra, hogy egy későbbi munkavállaló-barát kormány lesz hatalmon. 

Guzslován Gábor önkormányzati képviselő szerint ha az a kérdés, ki védi meg a munkavállalókat, akkor a válasz egyértelmű: ők maguk, a szakszervezeteken keresztül. Ehhez persze kellenek olyan partnerek, akik nyitott füllel járnak, meghallják a munkavállalók panaszait. Hozzátette: a többi szakszervezeti vezetővel arról állapodtak meg, hogy folytatják a közös párbeszédet a megyében. 
 

Schöngrundtner Tamás

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.