Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C

Veszprém legújabb gasztro-attrakciója: az Oliva Bisztró

2020. február 26. 11:08
Egy új étterem épült fel – szó szerint – pár nap alatt Veszprém belvárosában. Az Oliva Bisztró nem csak nevében rokona a jól ismert nagytestvérének. A legilletékesebb személy, Mészáros Zoltán az Oliva tulajdonosa avat be a kulisszatitkokba.

Általában az Oliva étteremben szoktunk találkozni Mészáros Zoltánnal, ha interjút készítünk, most viszont egy másik belvárosi kávézóban futottunk össze, ennek pedig egyszerű oka van: az Oliva húszéves történetének legnagyobb megújulásán megy keresztül jelenleg is.

A veszprémi közbeszédben sokan meglepődtek, egyesek félreértették és már-már az Oliva megszűnését vizionálták, amikor a mediterrán stílusú étterem bezárt, a Thököly Imre utca felőli parkolóban pedig megjelent egy új épület, amelyen Oliva Bisztró felirat árulkodik arról, hogy nem feltétlen kell nélkülözni a megszokott ízeket.

Az Oliva idén októberben lesz 20 éves. 20 éve egy mediterrán jellegű és stílusú étteremként jött létre, de mára sokat változtak az éttermek stílusirányzatai és a technológiáról még nem is beszéltünk.

- kezdte ecsetelni Mészáros Zoltán a megújulás okait.

Mészáros Zoltán az Oliva Étterem tulajdonosaMészáros Zoltán az Oliva Étterem tulajdonosa

Elérkezett az idő, hogy mi is új lendületet vegyünk, ahhoz viszont, hogy hamar elvégezzük azokat az újításokat, amiket megálmodtunk, muszáj pár hónapig bezárni a régi éttermet, amellett, hogy a hotel továbbra is üzemel és fogadja a vendégeket.

A hangsúly pedig a „régi éttermen” van, hiszen az Oliva Bisztró pont azt az űrt hivatott betölteni néhány hónapig, amit a mediterrán megfelelője képviselt az elmúlt két évtizedben.

Amikor az étlapról érdeklődtünk, Zoli megnyugtatott, hogy az Olivában megszokott ízvilág fog visszaköszönni, csak „bisztrósítják” az étlapot.

Ugyanúgy megtalálhatóak lesznek rajta a húsok, halak, vegetáriánus ételek, a házi hamburger és a steakek is, ami különösen népszerű a vendégeink körében. Annyi különbség lesz, hogy most nem közel 30, hanem 15-16 tétel közül lehet majd válogatni.

Az új Oliva Bisztró a Thököly Imre utcábanAz új Oliva Bisztró a Thököly Imre utcában

Zoli még egy kulisszatitkot elárult az új Oliva Bisztróról. Az épület, amit most az étterem parkolórészén állítottak fel, egyenesen Budapestről a Vörösmarty térről érkezett Veszprémbe, előtte a Gerbeaud mellett fogadta a fővárosi vendégeket, hasonló nívóban.

Veszprémben viszont a Váci utca helyett a várpanorámával fog szolgálni, egészen májusig a tervek szerint, utána ismételten megnyílik az Oliva Étterem, teljesen megújult belső dizájnnal, új színvilággal, és némileg az étlap is változik majd, de erről Zoli még nem akart többet elárulni.

Az Oliva Bisztró február 28-án, pénteken startol és egészen a régi-új étterem megnyitásáig, várhatóan májusig várja ugyancsak a régi-új vendégeit.

 

Beszélgetésünk során természetesen nem mehettünk el a hétfői bejelentés mellett sem, miszerint március közepétől az Európa Kulturális Főváros 2023 projekt menedzsmentjét ellátó zrt. éléről távozik Mészáros Zoltán.

Döntését akkor azzal indokolta, hogy az EKF projekt egy teljes embert követel meg, neki pedig a VeszprémFest szervezésével és az Oliva megújításával is számos olyan munkája van, ami mellett ez a kiemelt feladat már nem fért bele.

Ha csak a közelmúlt eseményeire tekintünk vissza, amelyek az EKF égisze alatt valósultak meg, több újítással is találkozunk. A karácsonyi vásár újragondolása a várban és a jégpálya is mind-mind olyan innovatív megoldások voltak, amelyek eddig nem voltak Veszprémben, és ebből csak több lesz 2023-hoz közeledve. Mindemellett ehhez még sok dolgot kell újragondolni, elsőként a város parkjainak, tereinek használatát, amelyben Mészáros Zoltán szerint számos eddig kiaknázatlan lehetőség rejlik még.

Hajas Bálint
Domján Attila
további cikkek
Porga Gyula pár óra alatt összegyűjtötte az ajánlásokat Porga Gyula pár óra alatt összegyűjtötte az ajánlásokat Nem sokkal szombat déli tizenkettő óra után Porga Gyula polgármester a Facebookon bejelentette, hogy össze is gyűjtötte a választási induláshoz szükséges aláírást. ma 13:12 Ma kezdődik a kampány és az ajánlásgyűjtés választás 2024 Ma kezdődik a kampány és az ajánlásgyűjtés Ma indul a választási kampány Magyarországon, és mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán induláshoz. ma 8:46 Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt VKSZ Zrt Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt A klímaváltozásra, a biodiverzitásra és az esztétikára is figyelni kell, amikor a városi zöldfelületekhez hozzányúlnak a VKSZ Zrt. kertészei, de mindezek mellett a kísérletezésről sem tettek le azon a 200 hektáron, amiért Veszprémben felel a közüzemi szolgáltató. Ezekre a megoldásokra pedig külföldről is kíváncsiak, csütörtökön összesen hat európai országból érkeztek szakemberek, hogy megismerjék a veszprémi megoldásokat. tegnap 11:49 1% az esély a világháborúra 1% az esély a világháborúra Dr. Resperger István biztonságpolitikai szakértő Háború és béke címmel tartott előadást a Pannon Egyetemen kedden, ahol Tolsztoj művének elemzése helyett sokkal inkább a világ konfliktusos régiói kerültek terítékre. Ukrajnára, az arab térségre és Tajvanra egyaránt kitért az országosan is elismert szakember, miközben a globális atomháború valós fenyegetésének esélyét is számba vette. tegnap 22:43

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.