2021. február 27.
//
Ákos, Bátor névnap

Ott voltunk a Papírkutya kultúrbisztró megnyitóján Veszprémben

Papírkutya néven nyitotta meg kapuit Veszprém legújabb kultúrbisztrója, ami már nem is titkoltan a 2023-as Európa Kulturális Főváros érezhető előszelével érkezett meg a Királynék városába.

A Szabadság tér 9. alatt korábban is egy kávézó működött, rövid zárva tartás után pedig megújult brand-del és névvel, immáron Papírkutya cégér alatt nyitott meg a héten.

A február 26-i megnyitón nem kisebb név, mint korunk egyik legismertebb európai blues zenésze, Ian Siegal lépett fel.

Ian Siegal a Papírkutya megnyitójánIan Siegal a Papírkutya megnyitóján

Siegal nevével már többször találkozhattunk hazánkban is, legtöbbször a Tom Waits életművet feldolgozó Braindogs formációban.

A Papírkutya megnyitójára roskadásig megtelt a hely, ami egyszerre árasztja magából a kortárs festőművészek képein keresztül a XXI. század kulturális sokszínűségét, emellett visszaköszön a minimalizmus és a klasszicista kávéházi életérzés is. Bár utóbbit könnyebben átérezhetjük akkor, ha a jövőben a délutáni kávénk elfogyasztására választjuk ezt a helyet, a megnyitó inkább a közös ünneplésről szólt.

Az eseményen jelen voltak az Európa Kulturális Főváros megvalósításában követlenül és közvetetten érintett városi szerepelők, valamint számos kultúra és ezen belül főleg a blues zene iránt érzékeny közönség tagjai is.

A Papírkutya nem csak eggyel több vendéglátóhely kíván lenni Veszprémben, időről időre programokkal tervezik megtölteni a helyet, miközben a gasztronómia és a kultúra hívószavával közelebb hozza a veszprémieket az EKF-hez.

Hajas Bálint
Kovács Bálint

További cikkek

Böjt: főpróba az étrendváltáshoz
Böjt: főpróba az étrendváltáshoz
Február 17-én beléptünk a nagyböjti időszakba, ezzel együtt pedig sokan döntenek úgy, maguk is belekezdenek egy tisztító kúrába. De milyen esetben szolgálja valóban az egészségünket a böjt és mi az, amit inkább kerüljünk?
Hinni csak abban szabad, amit a párt mond
Hinni csak abban szabad, amit a párt mond
Legtömörebben talán így lehetne összefoglalni a kommunista diktatúrák ideológiáját az elhíresült Rákosi-mondat mellett, s bár az elnyomás éveit leginkább a szürkeség jellemezte, a filmművészet igen színesen mutatja be a korszakot. Öt nemzetközi és magyar filmet hoztunk a kommunista diktatúra áldozatainak emléknapján.
Veszprémbe költözik a Magyar Mozgókép Szemle
Veszprémbe költözik a Magyar Mozgókép Szemle
A Veszprém-Balaton régióba költözik a Magyar Mozgókép Szemle, együttműködésben az Európa Kulturális Fővárosa 2023 programsorozattal - mondta el az Origón szombaton megjelent interjújában Káel Csaba, a magyar mozgókép fejlesztéséért felelős kormánybiztos.
31 éve viccesebb a világ
31 éve viccesebb a világ
Mémek, borzalmas bakik és csinos kis trükkök. Lehet, hogy Photoshop nélkül őszintébb lenne a világunk, de humortalanabb is.
Süle Zsoltnak szurkolhatunk A Dal 2021-ben szombat este
Süle Zsoltnak szurkolhatunk A Dal 2021-ben szombat este
Ahogy azt már korábban megírtuk, Süle Zsolt ismét bejutott a dalválasztó show-ba: a több mint 400 produkcióból negyvenen kerülhettek az élő adásba, köztük van tehát Süle Zsolt Befúj című dala is, mellyel február huszadikán 19.35-től méretteti meg magát a Duna Televízióban.