Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
15°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
15°C

Európa-liga döntőt rendeznek a Puskás Arénában

2020. március 2. 14:45 // Forrás: MTI
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) hétfői döntése alapján 2022-ben a budapesti Puskás Arénában rendezik az Európa-liga döntőjét.

A végrehajtó bizottság amszterdami döntése sporttörténelmi jelentőségű, mivel Magyarországon korábban még sosem rendeztek egymeccses döntőt egyetlen férfi nemzetközi kupasorozatban sem.    

Az El fináléjának 2022. május 18. vagy május 25. a tervezett dátuma.

A magyar szövetség (MLSZ) honlapjának beszámolója szerint a pályázati felhívást a nemzeti szövetségek 2019. május 31-én kapták meg, majd a pályázati kiírást július 5-én. A benyújtás határideje 2019. október 28. volt.    

A pályázat elkészítése során a szövetség együttműködött a kormányzat különböző szintjeivel, a Puskás Aréna vezetésével, a fővárosi önkormányzattal, közlekedési társaságokkal, szállodákkal, turisztikai szolgáltatókkal és más területek szakértőivel is

- olvasható az MLSZ cikkében.

Magyarország az utóbbi években több rangos európai futballeseménynek is elnyerte a rendezését: 2019-ben női Bajnokok Ligája-döntő színhelye volt a Groupama Aréna, idén a férfi Európa-bajnokság három csoportmérkőzésére és egy nyolcaddöntőjére kerül sor a Puskás Arénában, 2021-ben pedig Magyarország társrendezője lesz az U21-es kontinensviadalnak.

Csányi Sándor, az MLSZ elnöke komoly megerősítésnek nevezte az elvégzett munkájukkal kapcsolatban, hogy "Magyarország minden évben kiemelkedő futballmérkőzéseknek adhat otthont".

 Ennek köszönhetően egyre több és több magyar szurkoló nézhet meg a helyszínen kiemelkedő labdarúgó-mérkőzéseket a saját hazájában. Bízom benne, hogy a közelgő Európa-liga-döntő olyan nagy mérkőzés lesz, amely sok gyerekkel megszeretteti a labdarúgást

- idézte az MLSZ honlapja a szervezet első emberét.

Az UEFA vezető testülete további négy döntő helyszínét is kijelölte: a női BL aranycsatáját 2022-ben Torino, 2023-ban Eindhoven rendezheti, míg a férfi Szuperkupa-mérkőzésnek 2022-ben Helsinki, egy évvel később pedig Kazany ad otthont.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.