Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 1. Fülöp
Veszprém
16°C
2024. május 1. Fülöp
Veszprém
16°C

Mozgalom indult a kultúra és a művészek támogatásáért

2020. március 12. 9:46
A szerdán bejelentett országos vészhelyzet miatt rengeteg programot kell lemondani.

A kormány szerdán jelentette be, hogy a koronavírus terjedésének megállítása érdekében megtiltják a száz főnél nagyobb beltéri és az ötszáz főnél nagyobb kültéri rendezvények megtartását Magyarországon. 

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentése után #neváltsvisszajegyet hashtaggel indult mozgalom a Facebookon, ami arra bíztat, hogy az emberek ne váltsák vissza a koncertekre és a színházi előadásokra megváltott jegyeket, ezzel is támogatva a jegybevételekre erősen alapozó kultúrát és a művészeket. Csütörtök reggelig több ezren csatlakoztak a mozgalomhoz, köztük művészek és előadók.

A kormánydöntés értelmében Veszprémben eddig az Expresszó, a Petőfi Színház, és a Pannon Várszínház jelezte, hogy koncertjeit és előadásait nem, vagy későbbi időpontban tartja meg. A Művészetek Háza közleményben jelezte, hogy március 31-ig meghirdetett összes rendezvénye elmarad. E korlátozások érvényesítése egyébként a rendező, valamint a helyiség üzemeltetőjének a felelőssége.

A Veszprémi Petőfi Színházban sem lesznek előadásokA Veszprémi Petőfi Színházban sem lesznek előadások

Ge. Á.
Domján Attila
további cikkek
Nem több és nem is kevesebb, mint amit várunk egy május 1-től - ilyen volt a Gyárkertben a majális Nem több és nem is kevesebb, mint amit várunk egy május 1-től - ilyen volt a Gyárkertben a majális Hosszú évek után először most érződött, hogy a veszprémi majális nem csupán egy tessék-lássék rendezvénye volt a városnak, hanem megragadta azt a hangulatot, amit ettől a naptól el lehet várni rendezvény szinten. Az idei veszprémi majális ezért nem volt több, de nem is kevesebb ennél, hiszen a Gyárkertben körhinták, dodzsem, céllövölde, kürtőskalács, fagyi és sör mellett a retro zenék és koncertek között élvezhették az emberek a szerdára eső munka ünnepét. ma 21:09 Nemzetközi szinten is keresett a Tánc fesztiválja Nemzetközi szinten is keresett a Tánc fesztiválja Május 29. és június 2. között 26. alkalommal szervezi meg a Pannon Várszínház a TÁNC Nemzetközi Kortárs Fesztivált, hazai és nemzetközi produkciókkal. tegnap 22:23 Veszprém vármegyében 3326 diák tesz érettségi vizsgát Veszprém vármegyében 3326 diák tesz érettségi vizsgát Veszprém vármegyében mintegy 54 tantárgyból 3326 fő tesz érettségi vizsgát a 2024. évi tavaszi időszakban. Az írásbeli érettségi vizsgák 2024. május 3. – május 27. között zajlanak a középiskolák és a Veszprém Vármegyei Kormányhivatal szervezésében. tegnap 15:28 Ázsiai hagyományok találkoznak Gizella örökségével a Művészetek Háza tavaszi kiállításaiban Művészetek Háza Ázsiai hagyományok találkoznak Gizella örökségével a Művészetek Háza tavaszi kiállításaiban Izgalmas májusi időszak elé néz a Művészetek Háza, a kortárs képzőművészetek és a kreatív ipar hagyományai találkoznak hazai és neves nemzetközi művészek tolmácsolásában. A programok részleteiről kedd délután a Tűztorony lábánál tartottak sajtótájékoztatót, ahol nagyvonalakban betekintést nyerhettünk a legnagyobb tárlatok kulisszái mögé.   tegnap 17:11

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.