Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C

Plébánost, pedagógust és jegyzőt díjaztak

2020. március 13. 14:10
Az ilyenkor szokásosnál szűkebb körben adták át a Pro Urbe díjakat pénteken a Városháza Kossuth termében.

A rangos elismerést ezúttal Schall Tamás plébános, Ebele Ferencné a Simonyi iskola igazgatója és dr. Mohos Gábor nemrég leköszönt jegyző vehették át.

Keserédes ünnepnek nevezte a koronavírus miatt korlátozott létszámmal megrendezett díjátadót Porga Gyula polgármester. Hangsúlyozta: amikor ilyen nehéz időket élünk, akkor van leginkább szükségünk arra a bizalomra, amit leginkább egy erős közösség tud nyújtani számunkra. Erős közösségben bízhatunk abban, hogy könnyebben tudjuk venni a krízishelyzet teremtette akadályokat. Nem szabad elfeledkezni arról, hogy a közösség nem önmagától létezik, azt létre kell hozni, egyben kell tartani, ezért is fontos a közösségépítők szerepe.

Hozzátette: ahhoz, hogy valaki közösségépítővé válhasson, olyan emberi tulajdonságok szükségesek, amelyek nincsenek meg mindannyiunkban. Akiket a mai napon a város közössége elismer, rendelkeznek ezekkel a közösségekkel. A Közgyűlés egyhangú szavazással döntött úgy, hogy a ma díjazott három életmű méltó erre az elismerésre. A mai díjazottak – egy tanító, egy pap és a jegyző – azok a szereplők, akik a régi időkben is egy közösség mozgatórugói voltak – jegyezte meg a polgármester.

Schall Tamás már fiatalon a várbeli piarista templom közösségének tagja volt. 1988-ban, két évvel pappá szentelése után nyílt meg a Magyarok Nagyasszonya kápolna. Ettől az évtől végzi lelkipásztori munkáját a Cholnoky lakótelepen. Szervezésében 1989 január elsejével megkezdte működését a Magyarok Nagyasszonya Plébánia. Először egy kis kápolna állt rendelkezésre, majd megkezdődött a templom építése, mely 1995-ben készült el. A felépült templom jelentős értékekkel gazdagítja Veszprém városát. Schall Tamás Atya mára egy olyan közösséget tudhat magáénak a Cholnoky lakótelepen, mely meghatározza a városrész arculatát, magja és kiindulópontja lehet egy szélesebb összefogásnak. Tamás Atya nagy szeretettel, buzgalommal hozta létre a közösséget, amely rendkívül erős, határozott egyéniségének köszönhetően immár több, mint 30 éve létezik és összetart. A város iránti szeretete és elkötelezettsége megkérdőjelezhetetlen. 

Ebele Ferencné 25 éve igazgatója a veszprémi Simonyi Zsigmond Ének- Zenei és Testnevelési Általános Iskolának. Kinevezése óta meghatározó egyénisége a város pedagógus közösségének. Mesterpedagógusként nagy szakértelemmel és elhivatottsággal végzi munkáját. Az oktatásért elkötelezett. Irányítása alatt az iskola folyamatosan fejlődött és vált a város szakmailag egyik legelismertebb és legnépszerűbb intézményévé. 2007-ben az általános iskolák igazgatói munkaközösségének vezetőjévé választották. Kiváló problémamegoldó- képességével, empátiájával eredményesen képviseli a köznevelés valamennyi szereplőjét. Közösségépítő munkája kiemelkedő. Szakmai együttműködések keretében segíti a város különböző civil szervezeteit. Eredményes pályázati tevékenységével jelentős támogatást szerzett a város köznevelésének fejlesztési céljaira. 2017-ben szakmai munkáját Ranolder- díjjal ismerte el a város. 

Dr. Mohos Gábor a Lovassy László Gimnáziumban érettségizett majd a Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetemen szerzett igazgatásszervező végzettséget. A Pécsi Tudományegyetemen szerzett jogász diplomát 2005-ben, 2008-ban pedig munkaügyi szakjogász lett. Jogi szakvizsgáját 2013-ban tette le, majd kérte regisztrációját az ügyvédi kamaránál. 2002 óta dolgozott Veszprém Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalában, kezdetben személyzeti csoportvezetőként, majd aljegyzőként, a Jegyzői Iroda irodavezetőjeként. 2011-ben adta be pályázatát a jegyzői pozícióra, majd lett 9 éven át a város jegyzője. Legfontosabb célkitűzésének szolgáltató hivatal létrehozását, legfontosabb feladatának a hivatal összefogását, összetartását tekintette. A Pécsi Tudományegyetem Általános Jogtudományi Karának Alkotmányjogi Tanszékének óraadó tanára is. Dr. Mohos Gábor szakmai tudása, emberi magatartása példaértékű. Az állampolgárok ügyeik intézésében minden alkalommal bizalommal fordulhattak hozzá. Munkáját precízen, pontosan végezte. 

Schöngrundtner Tamás
Kovács Bálint
további cikkek
2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. ma 15:09 Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Miniszteri kitüntetéseket adott át a meteorológiában dolgozó szakembereknek kedden Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Budapesten, a HungaroMet székházában, a meteorológia világnapja alkalmából. A díjazottak között ott van Kovács Győző veszprémi helytörténész, meteorológus, portálunk vendégszerzője is. ma 13:34 A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap vallás A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap A nagycsütörtök délelőtti krizmaszentelési misével kezdetét vette Rómában a húsvéti szent három nap, melynek szertartásait Ferenc pápa vezeti. Délután egy római börtön női rabjaival végzi a lábmosás szertartását. ma 10:58 Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' A Pápa melletti Kúp település határába is telepítettek egy légvédelmi egységet, amiből összesen tizenegy darabot vásárolt a Magyar Honvédség Izraeltől. A vaskupola néven is ismert haditechnikai rendszer volt az, ami megvédte a zsidó államot attól, hogy tavaly még nagyobb pusztítást végezzen a Hamás terrorszervezet. ma 8:09

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.