Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 3. Tímea
Veszprém
12°C
2024. május 3. Tímea
Veszprém
12°C

Mire figyeljünk, ha étterembe megyünk?

2020. március 16. 9:12

Manapság rengeteg lehetősége van annak, aki házon kívül szeretne étkezni. Válogathatunk aszerint, hogy melyik konyhaművészetet kedveljük: a kínait, ázsiait, thait, olaszt, indiait vagy épp a hazait. A bőség zavara még a legmagabiztosabb személyt is elbizonytalaníthatja. 

Ha különleges eseményre készülünk, például születésnapra, esküvőre vagy munkahelyi rendezvényre, egyáltalán nem mindegy, hogy milyen vendéglátóhelyet választunk. Lehetséges, hogy elsőre szimpatikusnak tűnik egy adott hely, később viszont rájövünk, hogy nem kifejezetten erre vágytunk. Van néhány szempont, ami viszont segíthet a választás során!

A vendéglátóhely

Az első fontos szempont maga a helyszín. Hol található, mennyire megközelíthető? Nem jó, ha túlságosan sokat kell utazni, hiszen ilyenkor akár magát az odajutást is meg kell szervezni. A belváros közepén lévő étterem sem biztos, hogy megéri, ugyanis itt a parkolással adódhatnak gondok. A legjobb, ha olyan helyet választunk, amely autóval és tömegközlekedéssel is könnyedén megközelíthető. 

Ha nagyobb rendezvényt szeretnénk, például esküvőt vagy céges karácsonyi bulit, akkor fontos még az étterem befogadóképessége. Kényelmetlenné válhat, ha egy kis étterembe több száz főt szeretnénk bezsúfolni. Erről mindenképp érdemes tájékozódni. 

Az ételek minősége

Az ételek az étterembe járás legmeghatározóbb élményei. Ha finomakat eszünk, hajlamosabbak vagyunk elnézőek lenni például a hely megközelíthetőségével kapcsolatban. Ha viszont rossz az étel, szinte 100%, hogy legközelebb más vendéglátóhely mellett fogunk dönteni.

Az ízletes ételekhez elengedhetetlenek a minőségi alapanyagok. Rossz alapanyagokból ugyanis még a legtehetségesebb szakács sem fog tudni fenséges ételt varázsolni. 

Hogy melyik konyhaművészet ételeit részesítjük előnyben, teljesen egyéni. Ha például rendezvényt szervezünk, akkor érdemes lehet olyan éttermet keresni, ahol mindenki talál kedvére valót az étlapról. A magyar konyha ízeivel ilyenkor nehéz mellélőni. 

Ha az étteremben található ételek valamilyen rangos gasztronómiai elismerésben részesültek, az mindig jó jel. Az egyik ilyen fontos díj az Arany Szalag, amely a Magyar Gasztronómai Egyesület által 2013-ban megalapított elismerés. A Mimama Konyhájánál például 2019-ben a szárított mangalicasonkát díjazták. 

A kiszolgálás

Nem elhanyagolható szempont maga a kiszolgálás sem. Ha kedves a személyzet, akkor az plusz pont lehet a vendégek szemében. 

Főleg akkor fontos, ha rendezvény miatt szeretnénk menni az adott étterembe. Ilyenkor sokat számít, ha azt látjuk, segíteni szeretnék a rendezvény lebonyolítását. Az egyedi igények kezelésével még tovább lehet növelni az elégedettséget. 

Végül, de nem utolsósorban az étterem hangulata is sokat számít. Senki sem szereti feszélyezve érezni magát az étkezés során.
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.